به گزارش ایلنا، مهدی عباس زاده در نشست خبری برگزاری پانزدهمین جشنواره فارابی که امروز شنبه 21 آذرماه در پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی برگزار شد، گفت: امسال 2 هزار و 585 اثر به دبیرخانه جشنواره رسید که بعد از ارزیابی اولیه آثار در دبیرخانه، 2 هزار و 308 اثر به گروه های علمی 16 گانه و بخش بین الملل ارسال گردید.
عباس زاده درباره فرآیند فعالیتهای علمی انجام گرفته در جشنواره فارابی بیان کرد: جشنواره دارای دو بخش داخلی و خارجی است که در بخش داخلی 16 گروه علمی هستند که همه عرصه های دانشی علوم انسانی و اسلامی را پوشش می دهند. جشنواره دارای 5 قالب اصلی برای ارسال آثار است که شامل کتاب فیزیکی یا نسخه الکترونیکی، گزارش پژوهش اختتام یافته، رساله دکتری یا سطح 4 حوزه، پایان نامه کارشناسی ارشد یا سطح 3 حوزه و مقاله پژوهشی که در مجلات دارای درجه علمی منتشر شده باشد، می شود .
وی ادامه داد: جشنواره دارای دو بخش برای تعیین افراد برتر است که شامل بزرگسال و جوان می شود. جوایز جشنواره هم شامل برگزیده و شایسته تقدیر هستند. برگزیده ها هم دارای 3 رتبه می شوند که در این دوره اثر برگزیده و رتبه اول نداشتیم. آثار ارسال شده باید در بازه 3 سال منتهی به سال برگزاری جشنواره منتشر یا اختتام یافته باشند یعنی از سال 1399 تا پایان سال 1401 تدوین شده باشند.
عباس زاده اضافه کرد: جشنواره در بخش داخلی از شخصیت پیشگام که اساتید مرحوم شده هستند و شخصیت پیشتاز که اساتید در قید حیات هستند تقدیر می کند. علاوه بر این از نظریه پرداز برجسته ، مترجم برتر، انجمن یا قطب علمی برتر در سطح دانشگاهی و حوزوی، نشریه علمی برتر در سطح دانشگاهی و حوزوی، جایزه منشور توسعه فرهنگ قرآنی در حوزه پژوهش و آموزش عالی تقدیر به عمل می آید.
وی با اشاره به بخش بین الملل جشنواره فارابی گفت: این بخش شامل ایران شناسی، اسلام شناسی و علم دینی می شود. همچنین در بخش بین الملل دو عرصه شامل شخصیت پیشتاز خارجی و اثر برگزیده خارجی وجود دارد. همچنین جایزه صلح و دوستی امسال به یک شخصیت خارجی تعلق می گیرد.
دبیر علمی جشنواره فارابی با اشاره به گزارش آماری آثار رسیده به جشنواره گفت: امسال 2 هزار و 585 اثر به دبیرخانه جشنواره رسید که بعد از ارزیابی اولیه آثار در دبیرخانه، 2 هزار و 308 اثر به گروه های علمی 16 گانه و بخش بین الملل ارسال گردید. بعد از بررسی آثار در گروهای علمی، 10 درصد از آثار هر گروه علمی برای داوری همه جانبه تعیین می شوند و 90 درصد آثارنیز در گروه های علمی توسط اساتید تراز اول دانشگاهی و حوزوی داوری می شوند.
عباس زاده بیان کرد: در این دوره 142 اثر برای داوری همه جانبه ارسال شد و نتیجه داوری ها مجددا در گروه های علمی مطرح گردید تا در آنجا رتبه ها تعیین شوند که در نهایت 18 اثر در بخش داخلی و خارجی تعیین شدند.
دبیر علمی جشنواره فارابی با اشاره به داورانی که در این دوره با فارابی همکاری داشته اند گفت: ما با 124 استاد دانشگاه و حوزه که مدیران و اعضای کارگروه های علمی هستند همکاری داشتیم و با بیش از 500 داور که متخصص در حوزه موضوعی خودشان هستند نیز در شهرهای مختلف همکاری کردیم.
عباس زاده درباره تعداد آثار برگزیده داخلی جشنواره گفت: آثار برتر داخلی 17 عدد، شخصیت های پیشگام علوم انسانی 4 نفر، شخصیت های پیشتاز علوم انسانی 5 نفر، انجمن علمی دانشگاهی و حوزوی هر کدام یک انجمن، نشریه برتر علمی دانشگاهی و حوزوی هر کدام یک نشریه، نظریه پرداز برتر یک نفر، مترجم برتر از عربی به فارسی یک نفر و جایزه منشور توسعه فرهنگ قرآنی در حوزه پژوهش و آموزش عالی هم یک مورد بودند.
وی در پایان درباره برگزیدگان بخش بین الملل بیان کرد: در بخش بین الملل هم شخصیت های پیشرو خارجی 2 استاد و تحقیق برتر هم یک استاد تعیین شد. ضمن اینکه جایزه صلح و دوستی هم به یک نفر در عرصه بین المللی تعلق می گیرد.