شناسهٔ خبر: 70263453 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

فتح قله های جدید در بورس/ شاخص کل طلسم ثبت شده در ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ را شکست

حذف ارز نیمایی و راه‌اندازی بازار یکپارچه ارزی منجر به ثبت رکورد‌های جدید در معاملات امروز بورس تهران شد. در شرایطی که در هفته‌های اخیر و با امیدواری سهامداران به سیاست‌های حمایتی دولت از بورس، بازار سرمایه رشد خود را آغاز کرده بودامروز این رشد با سرعت بیشتری تداوم یافت تا جایی که شاخص کل طلسم ثبت شده ۲ میلیون و ۵۵۰ هزار واحدی که در ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ ثبت کرده بود را شکست.

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: بورس امروز با قدرت به مسیر صعودی خود ادامه داد و شاخص کل با رشدی ۵۸هزار واحدی، به سطح ۲ میلیون و ۶۰۱ هزار واحد رسید. ارزش معاملات خرد نیز از مرز ۹ میلیارد تومان عبور کرد و ارزش کل بازار به رقم قابل توجه ۸۲،۹۸۵،۷۰۱.۲۳۸ هزار میلیارد ریال رسید. این روند، علاوه بر تقویت اعتماد سرمایه‌گذاران، نشان‌دهنده پویایی و جذابیت بازار سرمایه در روز‌های اخیر است. این رشد در پی اقدام اخیر بانک مرکزی مبنی بر افزایش حذف ارز نیما و قیمت گذاری آن بر اساس قیمت‌های توافقی صورت گرفت.


طبق تصمیم جدید بانک مرکزی دلار نیمایی که پیش از این با قیمت ۵۵ هزار تومان معامله می‌شد از امروز حذف و قیمت توافقی که حدود ۶۳ هزار تومان است جایگزین آن شد. با این اقدام، اختلاف دلار موثر بر شرکت‌ها با بازار آزاد کاهش پیدا می‌کند و این موضوع منجر به رشد سودآوری شرکت‌های بورسی می‌شود. افزایش قیمت ارز موثر شرکتها، در کنار رویکرد سیاستگذار مبنی بر کاهش نرخ بهره می‌تواند در تداوم رشد بورس تاثیرگذار باشد. 

کارشناسان تارگت‌های مختلفی برای شاخص بورس پیش بینی می‌کنند که این ارقام از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد تا ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار واحد است که بستگی به مولفه‌های مختلف این رشد پیش بینی می‌شود. آنها پیش بینی می‌کنند که احتمالا موجی از تقاضا را در سهام بزرگ و شاخص ساز شاهد باشیم و به تبعیت از این رشد سهام کوچک و متوسط نیز می‌توانند زمینه سقف شکنی شاخص هموزن را نیز فراهم کنند.


شاهین شایان آرانی، از کارشناسان بازار سرمایه در خصوص تصمیمات جدید دولت که منجر به کاهش تردید سهامداران شده گفت: با حذف نرخ نیمایی، شرکت‌هایی که صادرات انجام می‌دادند یا ارز دریافت می‌کردند، می‌توانند بدون محدودیت ارز خود را بفروشند. این دسته از شرکت‌ها قبلا در فضای رقابتی نمی‌توانستند ارزشان را معامله کنند، زیرا محدودیت وجود داشت، اما حالا این اقدام جدید می‌تواند درآمد حاصل از فروش ارز‌های ایجاد شده را برای شرکت‌هایی که در بورس پذیرفته شده‌اند، یا حتی آنهایی که در بورس هم نیستند، افزایش دهد.


او همچنین این را اضافه کرد که درآمد شرکت‌ها با تک نرخی شدن ارز واقعی‌تر خواهد شد؛ چرا که در این شرایط شرکت‌های صادرات‌محور و دارای پتانسیل کسب درآمد ارزی، درآمد ارزی‌شان با نرخ واقعی‌تری وارد ترازنامه صورت‌های مالی‌شان می‌شود.


این کارشناس بازار سرمایه در ادامه این مطلب را نیز گفت که این اقدام صرفا یک اصلاح قیمت‌گذاری است و بازار سرمایه زمانی می‌تواند رشد و توسعه پیدا کند که زیربنای اقتصاد رشد و توسعه یابد.


مصطفی امید قائمی، یکی دیگر از کارشناسان بازار سرمایه نیزسیاست‌های دولت برای حمایت از بازار سرمایه را عامل مهم رونق بازار سهام دانست و گفت: هم اکنون قیمت‌ها در بازار ارزنده هستند.


عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد به تازگی با اشاره به بهبود وضعیت بورس گفته بود که با کاهش ریسک در روز‌های آتی شاهد رونق بیشتر بورس خواهیم بود.


همچنین اخباری از سیستم بانکی به گوش می‌رسد که اواسط دی ماه نرخ سود سپرده دچار تغییراتی خواهد شد و در مسیر کاهش قرار خواهد گرفت و این مساله نیز در صورت تحقق بر رشد بورس تاثیرگذار است.