شناسهٔ خبر: 70262073 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: سازمان بهزیستی | لینک خبر

در رسانه| افزایش ۳۰درصدی اعتبارات برنامه های هنری افراد دارای معلولیت در روستاها

رئیس سازمان بهزیستی کشور از افزایش ۳۰ درصدی اعتبارات در سال‌جاری برای گسترش برنامه‌های هنری افراد دارای معلولیت در روستاهای کشور خبر داد.

صاحب‌خبر -

سیدجواد حسینی، در اختتامیه هفتمین جشنواره منطقه‌ای تئاتر افراد دارای معلولیت«طلوع» در تبریز گفت: فرهنگ و هنر از دیرباز مهم ترین ابزار بیان احساسات، اندیشه‌ها، انگیزه‌ها، خلاقیت‌ها و تبدیل ایده‌ها به پدیده‌ها بوده، است و خواهد بود.

وی افزود: بر اساس معیارهای جهانی افراد دارای معلولیت ۱۵ درصد جمعیت جوامع را تشکیل داده و ۱۱ درصد جمعیت ایران یعنی( ۹.۵ میلیون نفر) به این جامعه اختصاص دارد.

وی گفت: این افراد متاسفانه در ذهن بسیاری از مردم با نقص‌ها و کمبودهای آشکار به نظر می‌رسند درحالی که این افراد دارای استعدادها و توانمندی‌هایی هستند که اگر زمینه ظهور برای آنها فراهم شود توانمندی بیشتری از افراد سالم دارند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه ما نیازمند این هستیم که با اتکا به هنر، استعدادها را شکوفا ساخته و نمایان کنیم، گفت: این امر باعث می‌شود تا به زندگی فردی، اجتماعی و خانوادگی عزیزان کمک کرده باشیم درغیر اینصورت عوارض و عواقب این کمبودها دامن خانواده و جامعه را خواهد گرفت.

وی با اشاره به اینکه هنر برای افراد دارای معلولیت از نقش مضاعفی برخوردار است، گفت: آنچه که باید امروز به جامعه گفته شود خیلی‌ها بر اساس نگاهی که امروز در ادبیات جامعه شناسی به نظریه‌ی کمبود شهرت دارد، به مددجویان و معلولان نگاه می‌کنند درحالی که در مقابل این نظریه، نظریه دارایی مبنا نیز وجود دارد.

وی بیان کرد: وظیفه‌ی حکمرانی و حاکمیت مطلوب به ثمر نشاندن و به فعلیت‌ رساندن استعدادهای بالقوه است بر اساس نظریه دارایی مبنا، اگر مدیریت جامعه، دانش، ورزش و اشتغال بتوانند موجب به منصه‌ی ظهور رساندن استعداد بالقوه باشد آن زمان دارایی‌ها نمایان شده و از قوه به فعل، از خفتگی به بیداری، کمبودها به حاشیه رانده شده و معجزه‌ی توسعه پایدار آشکار می‌گردد.

حسینی ادامه داد: هنر بهترین کانون برای بروز چنین ایده‌ای است، کانونی مهم تر برای ظهور دارایی افراد در جامعه وجود ندارد. هنر باعث می‌شود انسان‌ها به منزلت افزایی رسیده، توانمند شده و هویت آفرینی در جامعه شکل بگیرد.

وی با بیان اینکه هنر بهره ورانه‌ترین درمان‌ها است، گفت: موسیقی درمانی و تئاتر درمانی پایدار ترین راه برای درمان، توانمندی و توانبخشی افراد دارای معلولیت و البته همه افراد جامعه است‌.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه برگزاری چنین جشنواره‌هایی به تعادل بخشی فعالیت‌های هنر در پهنه‌ی کشور کمک خواهد کرد، گفت: بسیاری از مناطق کشور امکان بروز و ظهور استعدادهای هنری را ندارند، جشنواره‌های شش الی هفت گانه بستر فراگیری را برای تعادل بخشی به مناطق در عرصه هنر فراهم می‌سازد.

حسینی بیان کرد: این جشنواره در شش منطقه با ۲۳۸ نمایش برگزار شده و هفتمین جشنواره طلوع به میزبانی استان آذربایجان شرقی و تبریز قهرمان با ۱۲ گروه نمایشی برگزار شد. که طی این جشنواره ۲۰ نمایشگاه، ۲۴ کارگاه آموزشی و حمایت مادی و معنوی از ۱۵۰ گروه نمایشی عمل آمده است.

وی افزود: برای راه اندازی خانه هنر در کل استان‌های کشور مصمم هستیم. در تلاشیم تا با تخصیص اعتبار جریان خودجوش و جوشیده هنر از کانون شهرستان‌ها به استان‌ها، استان‌ها به مناطق و مناطق به سطح ملی و حلقه‌ی مفقوده آن یعنی جشنواره‌های بین المللی را رقم بزنیم.*