شناسهٔ خبر: 70259348 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

سامانه نشر الکترونیک بنیاد ایران‌شناسی رونمایی شد

مشاور رئیس بنیاد ایران‌شناسی گفت: به مناسبت هفته پژوهش، بنیاد ایران‌شناسی از ۱۵ اثر جدید و سامانه نشر الکترونیک رونمایی خواهد کرد؛ این آثار حاصل پژوهش‌های انجام‌شده در سال ۱۴۰۳ هستند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، سیدراضیه یاسینی، مشاور رئیس بنیاد ایران‌شناسی، امروز در آیین گرامیداشت هفته پژوهش که در بنیاد ایران‌شناسی برگزار شد، اظهار کرد: این آیین، با هدف نکوداشت علم نافع، فرصت مناسبی برای تأکید بر جایگاه پژوهش در مسیر پیشرفت کشور است. علم نافع، به تعبیر رهبر انقلاب، علمی است که مسائل کشور را حل می‌کند، جوان ایرانی را به ابزارهای لازم برای ارتقا و پیشرفت مجهز می‌کند و به او هویت می‌بخشد.

وی افزود: معاونت پژوهشی بنیاد ایران‌شناسی، با رویکردی پژوهش‌محور و با هدف دستیابی به علم نافع، در سال ۱۴۰۲ برنامه‌ای میان‌مدت طراحی کرد که در آن گفتمان "راه ایران" در برابر "مسئله ایران" قرار گرفت.

یاسینی بیان کرد: در دهه‌های گذشته، گفتمان "مسئله ایران" همواره ایران را در جایگاه یک موضوع مطالعاتی قرار داده و ایرانیان را در مقام ابژه بررسی کرده است. در مقابل، گفتمان "راه ایران" با توجه به آرمان‌های نهضت ایرانی، ایران را به‌عنوان یک پیشران رو به رشد و زیست جهانی در مسیر بالندگی ترسیم می‌کند.

وی در ادامه گفت: در بنیاد ایران‌شناسی، تلاش برای بازنگری در نگاه به ایران در حال پیگیری است. تدوین برنامه‌ها بر اساس گفتمان میان‌رشته‌ای، حمایت از نگاه‌های نوین دانشگاهی و بازنگری در رشته دکتری ایران‌شناسی نیز بر همین اساس در حال انجام است.

مشاور اجرایی رئیس بنیاد ایران‌شناسی تصریح کرد: به مناسبت هفته پژوهش، ۱۵ اثر جدید که در سال ۱۴۰۳ تألیف شده‌اند، معرفی خواهند شد و از سامانه نشر الکترونیک بنیاد نیز همراه با آثار الکترونیکی رونمایی می‌شود.

وی افزود: آیین امسال، با تمرکز بر مجموعه آثار استان‌های کشور و تدوین مطالعات ایران برگزار می‌شود. معاونت پژوهشی بنیاد ایران‌شناسی از میان ۸۰ اثر ارائه‌شده، ۴ اثر را به‌عنوان آثار برتر و از رساله‌های دکتری ۶ اثر را شایسته تقدیر معرفی کرده است.

یاسینی در پایان خاطرنشان کرد: علاوه بر برگزاری آیین پژوهشی در استان تهران، این مراسم در ۱۹ شعبه دیگر بنیاد ایران‌شناسی نیز برگزار خواهد شد. طی این مدت، بیش از ۶۰ اثر در دو ماه گذشته برای معاونت پژوهشی ارسال شده است که از این میان، در هر شعبه یک اثر و در شعبه سیستان و بلوچستان سه اثر به‌عنوان آثار منتخب انتخاب شدند.

انتهای پیام