شناسهٔ خبر: 70259264 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان | لینک خبر

به مناسبت هفته پژوهش انجام شد؛

برگزاری کارگاه‌های خلاق علمی-پژوهشی در مراکز همدان

به مناسبت هفته ملی پژوهش و فناوری برخی از مراکز فرهنگی- هنری همدان اقدام به برگزاری کارگاه علمی و خلاق با حضور اعضای خود کرده و آزمایش‌های مختلفی را با حضور کارشناسان علوم زیستی و گیاهان دارویی انجام دادند.

صاحب‌خبر -

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری استان همدان، کارگاه علمی- پژهشی آشنایی با گیاهان دارویی و طب سنتی همزمان با هفته پژوهش با حضور کارشناس گیاه شناسی و گیاهان دارویی، مهدی میرزائی و با دعوت از 30 نفر از دانش آموزان مدرسه انقلاب دوره دوم در مرکز فرهنگی- هنری ازندریان برگزار شد.

مربی مسئول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ازندریان  در ابتدای برنامه به مناسبت گرامیداشت هفته پژوهش و با هدف آشنایی اعضا به اهمیت تحقیق و پژوهش اشاره کرد و در مورد اینکه پژوهش به چه کاری می گویند، انواع تحقیق، ابزارهای تحقیق و اشاره به کتابخانه کانون به عنوان یک منبع معتبر، گام های انجام یک تحقیق و اهمیت آن در کشور و زندگی برای اعضاء توضیح داد.

برگزاری کارگاه‌های خلاق علمی-پژوهشی در مراکز همدان

لیلا عباسی خطاب به دانش‌آموزان اظهار کرد: تحقیق در کل به کاری که یک موضوع پنهان و پوشیده را آشکار کند ولی بصورت دقیق و منظم و هدفدار که به نتیجه و هدف برسد گفته می‌شود.

وی برای آشنایی و لذت بردن دانش آموزان از انجام تحقیق به کتاب تحقیق چیست محقق کیست؟! نوشته محسن هجری اشاره و ادامه داد: شما دانش آموزان باید با کتاب چگونه پژوهش‌ کنیم برای نوجوانان و پژوهش در کلاس درس و مدرسه دکتر رووف آشنا شوید و آن را مطالعه کنید.

برگزاری کارگاه‌های خلاق علمی-پژوهشی در مراکز همدان

در ادامه این کارگاه، دانش‌آموزان توسط کارشناس گیاهان دارویی چند نوع از خواص گیاهان دارویی از جمله گل گاوزبان، گزنه، بنفشه، بابونه شیرازی و... را شناختند.

میرزائی اظهار کرد: کشور ما با مساحت وسیع و داشتن شرایط اقلیمی خاص دارای تنوع گیاهان بسیار بالایی است و هر منطقه گیاهان ویژه‌ای دارد به عنوان نمونه گلاب‌ و گل محمدی کاشان و آران و بیدگل، بابونه شیراز، نعنا در خراسان جنوبی و...معروف است.

برگزاری کارگاه‌های خلاق علمی-پژوهشی در مراکز همدان

وی به طبع گرم و سرد گیاهان و خواص درمانی عرقیات گیاهی اشاره کرد و گفت: شما دانش آموزان باید با  آداب درست مصرف بعضی غذاها،  جلوگیری از عفونت و سرماخوردگی و سینوزیت در این فصل سرد با مصرف درست و به موقع دمنوش‌های مفید با تحقیق و مطالعه آشنا شوید.

در پایان کتاب حکیم باشی، گیاه درمانی و راهنمای جامع گیاهان دارویی را برای بالا رفتن اطلاعات دانش آموزان معرفی شد.

برگزاری کارگاه‌های خلاق علمی-پژوهشی در مراکز همدان

دانش آموزان تمام نکات و مطالب مهم و مفید این روز را یاداشت‌برداری کرده و از نزدیک گیاهان را لمس و بو کردند و در پایان سوالات خود را از کارشناس برنامه پرسیدند. نکته بسیار جالب این کارگاه این بود که کارشناس گیاهان دارویی با توجه به هر یک از دانش‌آموزان طبع آنها را شناسایی کرد.

 همچنین مرکز فرهنگی- هنری شماره ۳ همدان به مناسبت هفته ملی پژوهش کارگاه خلاق علوم با هدف آشنایی کودکان گروه سنی ۸ تا ۱۲ سال را در زمینه پژوهش، مراحل کار دانشمندان، ایجاد انگیزه در زمینه علوم، آشنایی با نکات ایمنی در آزمایشگاه، خلاقیت، مشاهده گری، مفاهیم علوم و... برگزار کرد.

برگزاری کارگاه‌های خلاق علمی-پژوهشی در مراکز همدان

در این کارگاه ۵۰ نفر از اعضای کانون پرورش فکری شرکت کردند و آزمایش‌های استخراج ماده پلاستیکی از شیر با هدف آشنایی کودکان با مفهوم تغییر شیمیایی که نتیجه آن ته‌نشینی پروتئین شیر و پلیمرهای زیستی، انواع محلول‌ها آشنا شدند و آزمایش واکنش جوش شیرین و سرکه را انجام داده و سر ریز شدن محلول رنگی حاوی جوش شیرین و سرکه و مایع ظرف شویی که نوع دیگری از تغییر شیمیایی بود، آشنا شدند که نتیجه آن تولید گاز کربن دی اکسید بود.

برگزاری کارگاه‌های خلاق علمی-پژوهشی در مراکز همدان

 در ادامه آزمایش لکه‌های شگفت انگیز با هدف آشنایی کودکان با نیروی کشش سطحی مایعات به صورت گروهی انجام شد.

مرکز فرهنگی- هنری شهر سرکان نیز در هفته پژوهش با حضور 27 نفر از بچه‌های کلاس چهارم مدرسه پدر اقدام به معرفی کتاب‌های علمی مرکز کرد تا اعضا با کتاب‌های علمی آشنا شوند.

برگزاری کارگاه‌های خلاق علمی-پژوهشی در مراکز همدان

همچنین اعضای نوجوان مرکز از تصفیه خانه آب سرکان بازدید کرده که در این بازدید اعضا سوالات خود را پرسیدند. در این هفته مرکز سرکان به معرفی شخصیت دانشمند ایران، شهید محسن فخری زاده برای اعضا کودک پرداخت.

برگزاری کارگاه‌های خلاق علمی-پژوهشی در مراکز همدان