شناسهٔ خبر: 70258025 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

جسد کارمند افشاگر «اوپن‌ای‌آی» در خانه‌اش پیدا شد

کارمند سابق شرکت «اوپن‌ای‌آی» که پیشتر نگرانی‌هایی را درباره خط مشی این شرکت مطرح کرده بود، در آپارتمانش مرده پیدا شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، دفتر بازرسی پزشکی سان‌فرانسیسکو اعلام کرد که جسد «سوچیر بالاجی»(Suchir Balaji) کارمند سابق شرکت «اوپن‌ای‌آی»(OpenAI) در آپارتمان او واقع در سن‌فرانسیسکو پیدا شده است. این پژوهشگر حوزه هوش مصنوعی در ماه اکتبر طی مصاحبه با نیویورک تایمز، نگرانی خود را درباره نقض قانون کپی‌رایت در اوپن‌ای‌آی مطرح کرده بود.

به نقل از تک کرانچ، یک سخنگوی دفتر بازرسی پزشکی سن‌فرانسیسکو گفت: بازرس ارشد، متوفی را سوچیر بالاجی ۲۶ ساله ساکن سان‌فرانسیسکو شناسایی کرده است. نحوه مرگ، خودکشی تشخیص داده شده است. دفتر بازرسی پزشکی سان‌فرانسیسکو به نزدیکان متوفی اطلاع داده است و در حال حاضر هیچ نظر یا گزارش دیگری را برای انتشار ندارد.

بالاجی در مصاحبه با نیویورک تایمز گفته بود که پس از حدود چهار سال کار کردن در اوپن‌ای‌آی وقتی متوجه شد این فناوری بیشتر از فایده داشتن برای جامعه به آن آسیب می‌زند، شرکت را ترک کرد. نگرانی اصلی بالاجی، روشی بود که گفته می‌شد اوپن‌ای‌آی به واسطه آن از داده‌های مشمول حق کپی‌رایت استفاده می‌کند. بالاجی معتقد بود که اقدامات این شرکت به اینترنت آسیب می‌رسانند.

سخنگوی اداره پلیس سان‌فرانسیسکو به تک‌ کرانچ گفت: جسد بالاجی در ۲۶ نوامبر در آپارتمان او واقع در خیابان بوکانان پیدا شد. افسران و پزشکان به محل سکونت بالاجی فراخوانده شدند تا سلامتی پژوهشگر سابق اوپن‌ای‌آی را مورد بررسی قرار دهند. در تحقیقات اولیه هیچ مدرکی دال بر اقدامات مجرمانه یافت نشد.

بالاجی در ماه اکتبر در یک توییت نوشت: من نزدیک به چهار سال در اوپن‌ای‌آی بودم و ۱.۵ سال گذشته روی «چت‌جی‌پی‌تی»(ChatGPT) کار کردم. من در ابتدا اطلاعات زیادی درباره کپی‌رایت و استفاده منصفانه نداشتم اما پس از دیدن شکایت‌های مطرح‌ شده علیه شرکت‌های هوش مصنوعی کنجکاو شدم. وقتی تلاش کردم موضوع را بهتر درک کنم، در نهایت به این نتیجه رسیدم که استفاده منصفانه برای بسیاری از محصولات هوش مصنوعی مولد، غیر قابل قبول به نظر می‌رسد زیرا آنها می‌توانند جایگزین‌هایی را ارائه دهند که با داده‌های آموزشی رقابت کنند.

اوپن‌ای‌آی و «مایکروسافت» در حال حاضر با چندین شکایت از سوی روزنامه‌ها و ناشران رسانه از جمله نیویورک تایمز روبه‌رو شده است که ادعا می‌کنند این استارت‌آپ هوش مصنوعی، قانون کپی‌رایت را زیر پا گذاشته است.

در ۲۵ نوامبر یک روز پیش از این که پلیس جسد بالاجی را پیدا کند، پرونده‌ای در دادگاه به نام کارمند سابق اوپن‌ای‌آی در یک شکایت حق کپی‌رایت علیه این شرکت مطرح شد. اوپن‌ای‌آی برای نشان دادن حسن نیت خود موافقت کرد پرونده بالاجی مربوط به نگرانی‌های حق کپی‌رایت را که اخیرا مطرح شده بود، بررسی کند.

چندین کارمند سابق اوپن‌ای‌آی نگرانی‌هایی را درباره موضوع امنیت در این شرکت مطرح کرده‌اند اما بالاجی یکی از معدود افرادی بود که با داده‌های ارائه‌شده توسط اوپن‌ای‌آی به مدل‌های هوش مصنوعی اعتراض کرد. این پژوهشگر در ماه اکتبر در یک پست وبلاگ نوشت که معتقد نیست چت‌جی‌پی‌تی به معنای استفاده منصفانه از داده‌های آموزشی است. بالاجی نوشت: با وجود این، می‌توان استدلال‌های مشابهی را برای بسیاری از محصولات هوش مصنوعی مولد ارائه کرد.

این پژوهشگر ۲۶ ساله پیش از کار کردن در اوپن‌ای‌آی، در «دانشگاه کالیفرنیا برکلی» علوم رایانه خواند. بالاجی در دوران کالج، در اوپن‌ای‌آی و «Scale AI» کارآموزی کرد و کار کردن را در اوپن‌ای‌آی ادامه داد.

چند تن از همکاران سابق بالاجی در حوزه هوش مصنوعی، در رسانه‌های اجتماعی به سوگ از دست دادن او پرداختند. یکی از سخن‌گویان اوپن‌ای‌آی در یک ایمیل نوشت: امروز از شنیدن این خبر فوق‌العاده غم‌انگیز متاثر شده‌ایم و قلب‌هایمان در این دوران سخت به سراغ عزیزان سوچیر می‌رود.

انتهای پیام