شناسهٔ خبر: 70257500 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: تابناک | لینک خبر

موضوع مهم رایزنی وزرای خارجه مصر و امارات

در پی تحولات اخیر سوریه، وزیران خارجه مصر و امارات در جریان گفت‌وگوی تلفنی با یکدیگر به بررسی تحولات این کشور پرداختند و اتحادیه عرب نیز در نشستی تجاوزات اخیر رژیم صهیونیستی به جولان، القنیطره و ریف دمشق را محکوم کرد.

صاحب‌خبر -

«بدر عبدالعاطی»، وزیر خارجه مصر با «عبدالله بن زاید آل نهیان»، همتای اماراتی خود به صورت تلفنی گفت‌وگو کرد و ۲ طرف در جریان این تماس تلفنی تحولات اخیر سوریه را مورد بررسی قرار دادند.

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، بر اساس گزارش شبکه خبری المیادین، وزیر خارجه مصر در جریان این گفت‌وگوی تلفنی بر موضع کشورش در حمایت از سوریه، وحدت، حاکمیت و تمامیت ارضی آن تاکید کرد.

وی همچنین بر اهمیت حفاظت از موسسات ملی سوریه و ایجاد روند سیاسی فراگیر از سوی مقامات سوری بدون مداخله کشورهای خارجی جهت مقدمه‌چینی برای بازگرداندن ثبات به این کشور و ایجاد زمینه‌ای برای سوریه جهت بازگرداندن آن به روال قبلی خود در عرصه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی تاکید کرد.

در همین راستا، اتحادیه عرب نشستی را برای تدوین موضعی یکپارچه از سوی این اتحادیه در قبال اشغالگری بخش‌های دیگری از خاک ارتش رژیم صهیونیستی در جولان سوریه برگزار کرد.

در این نشست قطعنامه کشورهای عربی درباره حوادث اخیر سوریه تصویب شد که در آن، پیشروی رژیم صهیونیستی در منطقه حائل با کشور سوریه و مناطق مجاور آن اعم از جبل الشیخ و استان‌های القنیطره و ریف دمشق را محکوم کرده و این اقدام را نقض توافق موسوم به «توقف درگیری» بین سوریه و رژیم اشغالگر در سال ۱۹۷۴ تلقی کردند.

در این قطعنامه اتحادیه عرب تاکید شده است که براساس قطعنامه ۳۵۰ شورای امنیت که در همان سال تصویب شده است توافقنامه «توقف درگیری» همچنان پابرجا است لذا تغییرات سیاسی فعلی در سوریه توافق مذکور را تحت تاثیر قرار نخواهد داد.

اتحادیه عرب همچنین حملات پیاپی و بی‌وقفه رژیم صهیونیستی به برخی از مواضع نظامی و غیرنظامی سوریه را محکوم کرد.

این اتحادیه در قطعنامه خود تاکید کرد که بلندی‌های جولان، بخشی از خاک سوریه بوده و تا ابد جزوی از خاک این کشور باقی خواهد ماند.

در قطعنامه اتحادیه عرب از جامعه جهانی خواسته شده تا رژیم صهیونیستی را به عنوان یک قدرت اشغالگر ملزم به پایبندی به قطعنامه‌های شورای امنیت در این باره، به ویژه قطعنامه شماره ۴۹۷ صادر شده در سال ۱۹۸۱ کند که بر لزوم عقب‌نشینی این رژیم از جولان اشغالی سوریه تاکید دارد.

اتحادیه عرب، همچنین به نمایندگی از کشورهای عربی در نیویورک مأموریتی برای برگزاری یک نشست ویژه در شورای امنیت به منظور بررسی اقدامات رژیم صهیونیستی تعیین کرد که صلح و امنیت بین‌المللی از جمله اشغال بخش‌هایی از خاک سوریه و پیشروی ارتش رژیم صهیونیستی در آن از هشتم ماه دسامبر جاری را در معرض خطر قرار می‌دهد.

به عنوان بخشی از تلاش رژیم صهیونیستی برای بهره برداری نظامی از شرایط سوریه، ارتش این رژیم برای اولین بار پس از سال ۱۹۷۴ چندین کیلومتر وارد خاک سوریه از سمت بلندی‌های اشغالی جولان شد. همچنین کابینه این رژیم با اشغال منطقه جبل الشیخ سوریه و برپایی یک منطقه حائل در این منطقه موافقت کرد.
 
رادیو ارتش رژیم صهیونیستی در موضعی مداخله‌جویانه تاکید کرد: ارتش اسرائیل قدرت اجرایی در منطقه حائل در مرز سوریه خواهد بود و تسلط بر منطقه حائل در سوریه یک عملیات موقت به دلیل نگرانی از تهدید شبه نظامیان است.
 
پیشتر روزنامه «العربی الجدید» در این باره نوشته بود که در پی بی‌ثباتی اوضاع در سوریه به دلیل سقوط دولت «بشار اسد» رئیس جمهور این کشور و تسلط مخالفان مسلح بر دمشق، رژیم صهیونیستی در تکاپو برای سوء استفاده از این وضعیت است تا با اجرای سیاست «تفرقه بینداز و حکومت کن» نوعی هرج و مرج و آشوب را در سوریه به راه بیندازد.
 
این رسانه گزارش داد که رژیم صهیونیستی همچنین در تلاش برای ماهیگیری از آب گل‌آلود سوریه است تا از برخی صداهای غیرعادی سوری‌های مقیم خارج از کشور برای ترویج ایده عادی سازی روابط با تل‌آویو و تغییر شکل منطقه استفاده کند.