شناسهٔ خبر: 70255001 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: بهار | لینک خبر

هشدار نسبت به اقدام عجولانه درباره سوری‌ها

صاحب‌خبر -
گروه بین الملل: در حالی که برخی از احزاب آلمانی بحث درباره بررسی امکان اخراج پناهجویان سوری را آغاز کرده‌اند، اتحادیه اروپا می‌گوید چنین‌بحث‌هایی در شرایطی که تنها چند روز از سقوط بشار اسد، دیکتاتور سوریه می‌گذرد، بسیار زود است.
در پی سقوط سریع حکومت بشار اسد، موضوع نحوه مواجهه با پناهجویان سوری در چندین کشور اروپایی مطرح شده است و وزیران کشور اتحادیه اروپا نیز در جلسه‌ای در بروکسل به این موضوع پرداختند. اما کمیسیون اتحادیه اروپا هشدار داد که نباید بحث‌های شتاب‌زده‌ای در مورد اخراج پناهجویان انجام شود.
بر اساس اعلام کمیسیون اروپا در حال حاضر بحث درباره بررسی امکان اخراج پناهجویان سوری بسیار زود است. این در حالی است که در آلمان، بحث‌های گسترده‌ای از سوی احزاب دموکرات مسیحی (CDU) و سوسیال مسیحی (CSU) درباره چگونگی برخورد با پناهجویان سوری دامن زده شده است.
در همین راستا نانسی فزر، وزیر کشور آلمان نیز که در این نشست بروکسل شرکت داشت، خواستار اقدام مشترک کشورهای اتحادیه اروپا شد و گفت: «بسیار مفید است که این موضوع را به صورت جمعی سازمان‌دهی کنیم.»
آلمان در پی تغییر غیرمنتظره قدرت در سوریه و سقوط بشار اسد، تمامی تصمیمات مربوط به درخواست‌های پناهندگی سوری‌ها را به طور موقت متوقف کرده است. بر اساس اعلام دولت آلمان، تنها مواردی که شامل فرآیند دوبلین می‌شوند – که در آن یک کشور دیگر اتحادیه اروپا مسئول بررسی درخواست است – از این تصمیم مستثنی هستند.
کشورهای دیگری از جمله سوئد، دانمارک، و نروژ نیز روند اخذ تصمیم در مورد پناهندگی سوری‌ها را به طور موقت متوقف کرده‌اند. در همین حال، اتریش اعلام کرده است که یک "برنامه بازگرداندن و اخراج" را برای پناهجویان سوری اجرا خواهد کرد.
در بروکسل، گرهارد کارنر، وزیر کشور اتریش، از سیاست دولت خود در این زمینه دفاع کرد و گفت: «ما در مورد اخراج‌های دسته‌جمعی که برخی انتظار دارند صحبت نمی‌کنیم.» به گفته او، این برنامه بر اخراج افرادی متمرکز است که "مرتکب جرایم شده‌اند، کسانی که به ارزش‌های اروپایی و اتریشی احترام نمی‌گذارند، یا افرادی که تمایلی به کار کردن ندارند و تنها از کمک‌های اجتماعی استفاده می‌کنند."
کارنر همچنین از یک رویکرد مشترک اتحادیه اروپا در این زمینه حمایت کرد اما در عین حال تاکید کرد که اتحادیه اروپا نباید وقت خود را تلف کند. او گفت: «ما باید مقدمات کارهایی را که ضروری است، از جمله متوقف کردن تصمیمات پناهندگی و آماده‌سازی بازگرداندن پناهجویان را آماده کنیم.»
در همین راستا ماگنوس برونر، کمیسر داخلی اتحادیه اروپا با اشاره به وضعیت نامطمئن در سوریه پیشنهاد داد که ابتدا از بازگشت داوطلبانه پناهجویان حمایت شود. ایده مشابهی نیز بلافاصله پس از سقوط اسد از سوی برخی از سیاستمداران آلمانی اتحادیه مسیحی شامل احزاب دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی مطرح شده است.
ینس اشپان، رئیس فراکسیون حزب اتحادیه در همین زمینه پیشنهاد داده است که به سوری‌هایی که مایل به بازگشت به کشورشان هستند، "کمک پایه" ۱۰۰۰ یورویی پرداخت و برای آن‌ها پروازهای چارتر ترتیب داده شود.
اندریا لیندهولتس، معاون این فراکسیون نیز از این ایده حمایت کرده و الکساندر تروم، سخنگوی سیاست داخلی فراکسیون اتحادیه نیز این ایده را مطرح کرده است که اگر شرایط در سوریه به ثبات برسد، ممکن است حمایت‌های پناهندگی برای سوری‌ها در آلمان لغو شود.
برخی از سیاستمداران حزب اتحادیه به زمان‌بندی این بحث‌ها اعتراض کرده‌اند. میشائیل کرچمر، نخست‌وزیر ایالت زاکسن آلمان با بیان این که شروع چنین بحث‌هایی تنها "چند ساعت" پس از سقوط "قصاب دمشق" مسئولانه نیست افزود که "هیچ تضمینی برای توسعه (مثبت) اوضاع در سوریه وجود ندارد و باید با آرامش و دقت به این موضوع پرداخته شود."
بوریس راین، نخست‌وزیر ایالت هسن نیز هشدار داد که هنوز برای اتخاذ تصمیمات سریعی از این دست خیلی زود است. او به این موضوع اشاره کرد که با تغییر قدرت در سوریه، اسلام‌گرایان به قدرت رسیده‌اند که نباید دست‌کم گرفته شوند. با این حال، راین نیز بر این باور است که اگر دلایل حمایت از پناهجویان برطرف شود، اقامت آنان در آلمان می‌تواند پایان یابد.
یکی از عوامل کلیدی در بحث‌های مرتبط با پناهندگان سوری پس از سقوط اسد، مسئله ادغام و سازگاری فرهنگی پناهجویان سوری است. نانسی فزر در بروکسل تاکید کرد که نیروهای کار متخصص، به ویژه در حوزه‌هایی مانند نظام درمانی و بهداشتی، می‌توانند در آلمان باقی بمانند.
یواخیم هرمان وزیر امور داخله ایالت بایرن نیز بر این نکته تاکید کرد که بسیاری از سوری‌ها به خوبی در جامعه آلمان ادغام شده‌اند، شاغل و دارای وضعیت اقامتی مستقل از پناهندگی هستند. به گفته او، بازگرداندن این افراد ضروری نیست و از نظر قانونی نیز الزامی ندارد.در عین حال، هرمان از دولت فدرال خواست تا مذاکرات با حکومت جدید سوریه درباره بازگرداندن مجرمان سوری در آلمان به کشورشان را آغاز کند.

 

برچسب‌ها: