شناسهٔ خبر: 70254688 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

پس از انتشار گزارش ایلنا اتفاق افتاد؛

سایه تخریب از سر مسجد تاریخی هدایت دروس برداشته شد

پس از انتشار گزارش ایلنا اتفاق افتاد؛ پس از انتشار گزارش ایلنا با عنوان «مسجد تاریخی هدایت دروس در معرض تخریب و نوسازی» که از تصمیم تعدادی از اعضای هیات امنای این مسجد تاریخی برای تخریب و نوسازی موقوفه حاج مهدی قلی هدایت، سیاستمدار دوره قاجار در محله دروس تهران خبر داد، وزارت میراث فرهنگی و شهرداری تهران به هیات امنای این مسجد اعلام کردند که هرگونه فعالیت برای تخریب این مسجد باید متوقف شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایلنا، وزارت میراث فرهنگی پیشتر در نامه‌ای به شهرداری تهران دستور توقف تصمیم به تخریب و بازسازی مسجد هدایت را ابلاغ کرده بود و حالا شهرداری تهران در نامه‌ای رسمی به متولیان مسجد تاریخی هدایت تهران اعلام کرده است: با توجه به نامه میراث فرهنگی استان تهران به شهرداری تهران به شما ابلاغ و اخطار می‌شود پیرو پروانه تخریب و نوسازی صادر شده به شماره ۲۱۷۴۸ مورخ ۱۴۰۳/۰۲/۱۸ از هرگونه اقدام به تخریب بنای قدیمی تا اعلام نظر میراث فرهنگی مبنی بر بلامانع بودن عملیات تخریب جلوگیری به عمل آورید. بدیهی است در صورت‌ عدم توجه، شهرداری برابر ضوابط و مقررات اقدام نموده و مسئولیت جبران هرگونه خسارت احتمالی بر عهده جنابعالی می‌باشد. »

سایه تخریب از سر مسجد تاریخی هدایت دروس برداشته شد

مسجد هدایت یکی از موقوفات حاج مهدی قلی هدایت است که در سال ۱۳۳۲ ه. ش با مساحتی در حدود ۱۳۰۰ متر مربع در محله دروس ساخته شده است. این مسجد درحالی یکی از موقوفه‌های مخبرالسلطنه هدایت است که طبق گفته منابع آگاه احتمال تخریب و نوسازی آن جدی بود.

یک منبع آگاه به ایلنا گفته بود، هیات امنای مسجد هدایت در ابتدا تصمیم گرفتند که این مسجد تاریخی را بازسازی کنند و از آنجا که در مفاد موقوفه آمده است که بازسازی و تعمیر مسجد هیچگونه مشکلی ندارد، بر این امر تاکید کردند. با این حال دو نفر از هیات امنای موقوفه که در کار ساخت و ساز هستند چندی است که تاکید دارند که مسجد نوسازی شود و از شهرداری پیگیری کرده‌اند تا این مسجد را نوسازی کنند.

وی افزود: ما مخالف نوسازی و تخریب این مسجد تاریخی هستیم از امام جماعت مسجد درخواست کردیم تا این موضوع را حل و فصل کند و مانع از این اقدام شود چراکه در دو کیلومتری مسجد هدایت، مسجد خمسه نیز به بهانه نوسازی تخریب شد و هم اکنون به بهانه نبود اعتبار همینطور رها شده است و از ساخت مسجد امتناع می‌کنند. اما از آنجا که امام جمعه مسجد حکم ندارد، نتوانسته کاری از پیش ببرد.

این منبع آگاه افزود: مسجد هدایت دارای روح و قدمت است و متاسفانه می‌خواهند روح این مسجد را از بین ببرند ما نگرانیم که این مسجد برای همیشه تخریب شود. این اتفاق در مسجد جامع قلهک نیز رخ داد چهار و پنج سال طول کشید تا ساخته شود و اگر بودجه شهرداری به کمک آن نمی‌آمد قطعا این مسجد ساخته نمی‌شد.

میراث‌فرهنگی:

اجازه نوسازی و تخریب نمی‌دهیم

سعادتی (معاون میراث‌فرهنگی اداره میراث‌فرهنگی استان تهران) در رابطه با مسجد هدایت به ایلنا گفت: در حال حاضر نامه زده‌ایم که از تخریب مسجد هدایت جلوگیری شود تا پس از آن برای تشکیل پرونده ثبتی آن اقدام شود.

وی گفت: براساس نامه اداره کل میراث‌فرهنگی تهران این بنای تاریخی نمی‌تواند تخریب یا نوسازی شود و هر گونه اقدامی تخلف آشکار است حتی اگر این بنا در فهرست آثار ملی کشور به ثبت نرسیده باشد.

با توجه به اینکه وزارت میراث فرهنگی پیشتر در نامه‌ای به شهرداری تهران دستور توقف تصمیم به تخریب و بازسازی مسجد هدایت را ابلاغ کرده بود، حالا شهرداری تهران در نامه‌ای رسمی به متولیان مسجد تاریخی هدایت تهران اعلام کرده است: با توجه به نامه میراث فرهنگی استان تهران به شهرداری تهران به شما ابلاغ و اخطار می‌شود پیرو پروانه تخریب و نوسازی صادر شده به شماره ۲۱۷۴۸ مورخ ۱۴۰۳/۰۲/۱۸ از هرگونه اقدام به تخریب بنای قدیمی تا اعلام نظر میراث فرهنگی مبنی بر بلامانع بودن عملیات تخریب جلوگیری به عمل آورید. بدیهی است در صورت‌عدم توجه شهرداری برابر ضوابط و مقررات اقدام نموده و مسئولیت جبران هرگونه خسارت احتمالی برعهده جنابعالی می‌باشد.»

انتهای پیام/