شناسهٔ خبر: 70251418 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: صدای آمریکا | لینک خبر

وال‌استریت ژورنال: ترامپ در حال بررسی حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران است

صاحب‌خبر -

روزنامه وال‌استریت ژورنال روز جمعه ٢٣ آذر گزارش داد تیم انتقالی دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب آمریکا، سرگرم بررسی گزینه‌های مختلف برای جلوگیری از دسترسی حکومت ایران به جنگ‌افزار هسته‌ای، از جمله گزینه «حمله هوایی پیشگیرانه»، است.

بخش فارسی صدای آمریکا در این ارتباط با تیم انتقالی دولت دونالد ترامپ تماس گرفته و به محض دریافت پاسخ، آن را به اطلاع مخاطبان خود خواهد رساند.

بر اساس گزارش وال‌استریت ژورنال، در حال حاضر برخی از اعضای تیم انتقالی ترامپ که سرگرم ارزیابی سقوط رژیم بشار اسد، آینده نیروهای آمریکایی در منطقه، و نابودی حماس و حزب‌الله به عنوان دو گروه نیابتی حکومت ایران هستند، گزینه حمله نظامی به تاسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی را به شیوه جدی‌تری بررسی می‌کنند.

این روزنامه آمریکایی به نقل از اعضای تیم انتقالی ترامپ افزود که موقعیت تضیف‌شده حکومت ایران و گزارش‌های اخیر درباره فعالیت‌های هسته‌ای فزاینده آن موجب برانگیختن بحث‌های حساس داخلی در این ارتباط شده است. به گفته آنها، همه بحث‌ها در این رابطه هنوز در مراحل اولیه هستند.

وال‌استریت ژورنال به نقل از دو فرد مطلع افزود که ترامپ در تماس‌های اخیر با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، نسبت به هسته‌ای شدن جمهوری اسلامی ابراز نگرانی کرده است و این نشان می‌دهد که او به دنبال پیشنهادهایی برای جلوگیری از تحقق این مساله است.

بر اساس این گزارش، ترامپ خواستار طرح‌هایی است که از شعله‌ور شدن جنگ در خاورمیانه جلوگیری کنند زیرا حمله به تاسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی ممکن است به جنگ مستقیم آمریکا و حکومت ایران منجر شود.

طبق معیارهای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، حدود ۴۲ کیلوگرم اورانیوم با غنای ۶۰ درصد، چنان‌چه به میزان بیشتری غنی‌سازی شود، برای تولید یک بمب هسته‌ای کفایت می‌کند. حکومت ایران در حال حاضر بیش از چهار برابر این میزان اورانیوم غنی‌شده ۶۰ درصدی و مقادیری بسیار بیشتری اورانیوم با غنای کمتر دارد.

وال‌استریت ژورنال به نقل از افراد مطلع افزود تیم انتقالی رئیس جمهوری منتخب آمریکا در حال حاضر سرگرم طراحی نسخه تازه سیاست «فشار حداکثری» است.

چهار فرد مطلع از بحث‌های انجام‌شده در میان اعضای تیم انتقالی ترامپ گفته‌اند که دو گزینه کلی در این گفت‌وگوها مطرح شده‌اند.

بر اساس گزینه نخست، فرستادن نیروهای نظامی، جنگنده‌ها، و کشتی‌های بیشتر به خاورمیانه، و فروش جنگ‌افزارهای پیشرفته به اسرائیل از جمله بمب‌های سنگرشکن برای حمله احتمالی به تاسیسات هسته‌ای حکومت ایران است. طبق این گزینه، ترکیبی از تهدید به حمله نظامی و تحریم‌های اقتصادی فلج‌کننده ممکن است جمهوری اسلامی را مجبور به پذیرش راه‌حل دیپلماتیک مدنظر آمریکا برای رسیدگی به بحران هسته‌ای این حکومت بکند.

گزینه دوم نیز مبتنی بر تهدید به استفاده از نیروی نظامی و همزمان وضع تحریم‌های فلج‌کننده به منظور وادار کردن حکومت ایران به پذیرش راه‌حل دیپلماتیک مدنظر آمریکا برای حل مناقشه هسته‌ای جمهوری اسلامی است.

انتشار گزارش وال‌استریت ژورنال در حالی است که ترامپ اخیرا در مصاحبه‌ای با مجله «تایم» احتمال جنگ با حکومت ایران را رد نکرد و در پاسخ به پرسش این مجله درباره توطئه جمهوری اسلامی برای ترور او و احتمال جنگ ایالات متحده با حکومت ایران در دوره دوم ریاست جمهوری خود، دو بار گفت: «ممکن است هر اتفاقی بیافتد.»

وال‌استریت ژورنال به نقل از آن دسته از دستیاران و معتمدان ترامپ که طرفدار گزینه نظامی هستند، افزود که ایده اصلی، حمایت از حملات اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی مانند نطنز، فردو، و اصفهان، و حتی مشارکت در یک عملیات مشترک خواهد بود.

یک عضو تیم انتقالی ترامپ با توصیف حکومت ایران به عنوان «سر اختاپوس» گفت برای رویارویی با گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی در خارمیانه باید دست این حکومت از منابع مالی و نظامی موجود کوتاه شود.

دونالد ترامپ در اولین دوره ریاست جمهوری خود و در چارچوب سیاست «فشار حداکثری»، در سال ۱۳۹۸ دستور حمله منجر به کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، را صادر کرد.

او پیش از آن در سال ۱۳۹۷ از توافق هسته‌ای برجام خارج شد و تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه جمهوری اسلامی را که در پی این توافق کاهش یافته بود، دوباره اعمال کرد.