معاون وزیر جهاد گفت:فائو امسال کار جدیدی با عنوان پزشک خاک در حوزه حفاظت خاک شروع کرده تا از سرعت تخریب و آلودگی آن جلوگیری شود.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی- صفدر نیازی شهرکی معاون امور آب و خاک وزارت جهاد گفت: بنابر آمار فرسایش خاک ۱۶.۵ تن در هکتار است که بدبن منظور در سطح ۲۰ میلیون هکتار مطالعات آبخیزداری، آبخوانداری و آب بندها اجرا می شود.
او با تاکید بر عدم آلودگی و تخریب خاک افزود: عوامل آلودگی همچون پساب ها، آب های فاضلابی، آب های شهری، آب های صنعتی و مصرف مازاد کودهای شیمیایی است و تخریب شامل تغییر کاربری، احداث بناهای غیرمجاز و زیرزمینی، جاده ها، افزایش شوری خاک است که باید کنترل و مدیریت شود تا خاک بیش از این تخریب نشود.
معاون وزیر جهاد ادامه داد: قانون حفاظت از خاک خیلی ما را برآن داشته تا در قبال آن پاسخگو باشیم و اقدامات در راستای اجرای قانون داشته باشیم.
نیازی شهرکی پزشک خاک را اقدام جدید فائو در حوزه حفاظت خاک اعلامکرد و افزود: فائو کار جدیدی را با ۲۳ کشور آغاز کرده که براین اساس از بخش خصوصی مروجان تربیت می کنیم تا آزمایش خاک شناسی را انجام دهند و نسخه کودی صادرکنند تا بهره وری مناسبی داشته باشیم.
معاون وزیر جهاد ادامه داد: خاک شناسان باید برای مصرف کود توصیه کنند، اما نیاز است مطالعات خاک شناسی انجام شود و هزینه آن ۵۰۰ هزارتومان است و در مقابل مشخص می شود که میزان عناصر خاک به چه میزان است و به عبارت دیگر مطالعات خاک شناسی به حاصلخیزی کمک می کند که نیاز کودی داریم یا خیر؟
او گفت:در حال حاضر ۲۰۰ آزمایشگاه بخش خصوصی داریم که مراجعان به کشاورزان کمک کنند تا مطالعات انجام و برحسب آن نسخه کودی تهیه شود.
فرسایش سالانه خاک کشور ۱۶.۵ تن در هکتار است
معاون وزیر جهاد گفت:فائو امسال کار جدیدی با عنوان پزشک خاک در حوزه حفاظت خاک شروع کرده تا از سرعت تخریب و آلودگی آن جلوگیری شود.
صاحبخبر -
∎