به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، دکتر مسعود پزشکیان بعد از ظهر امروز جمعه 23 آذرماه، در جریان این بازدید سهساعته، با تولیدکنندگان و صاحبان صنایع و غرفههای مختلف به گفتگو پرداخت و از نزدیک در جریان آخرین دستاوردهای شرکتهای دانشبنیان، پارکهای علم و فناوری، مراکز علمی و دانشگاهی و شرکتهای خصوصی قرار گرفت.
رئیس جمهور در این دیدارها ضمن آگاهی از دغدغهها و مطالبات فعالان حوزه فناوری، دستور پیگیری و حمایتهای لازم را صادر کرد.
دکتر پزشکیان با تأکید بر اهمیت نگاه فراملی در تولید محصولات فناورانه، اظهار داشت: تولیدات محصولات فناوری نباید منحصر به مصرف داخلی باشد. در مرحله برنامهریزی اولیه برای ساخت محصول، باید به بازار مصرف منطقهای و بینالمللی نیز توجه کنیم. صادرات محصول، عامل مهمی در پیشرفت اقتصادی کشور است و باید در اولویت قرار گیرد.
رئیس جمهور با اشاره به مشکلات موجود در نظام آموزشی و برنامهریزی تحصیلی کشور تصریح کرد: نظام آموزشی ما با دو چالش اساسی روبهرو است؛ اول، وجود تعداد زیادی دانشگاه بدون دانشجو که نشاندهنده نبود برنامهریزی صحیح است و دوم، نداشتن مهارت کافی فارغالتحصیلان برای ورود به بازار کار. خروجیهای فعلی در بسیاری از رشتهها بیش از نیاز بازار داخلی است و این امر به افزایش بیکاری در میان تحصیلکردگان منجر میشود.
دوازدهمین دوره نمایشگاه تجهیزات، مواد آزمایشگاهی و تست و آزمون پیشرفته ایرانساخت که از 23 آذر آغاز شده، میزبان 278 شرکت دانشبنیان و فناور است. این شرکتها در 14 حوزه مختلف، از جمله نفت، گاز و پتروشیمی، برق و الکترونیک، نرمافزار و شبیهساز، عمران و ساختمان، مکانیک، شیمی و متالورژی، کشاورزی و محیط زیست، و مهندسی پزشکی، خدمات و محصولات خود را عرضه کردهاند.
این نمایشگاه با هدف توسعه بازار محصولات شرکتهای دانشبنیان، ایجاد اشتغال پایدار برای حدود 7 هزار 200 نفر، که عمدتاً افراد تحصیلکرده هستند و گسترش بازار صادراتی تجهیزات و مواد آزمایشگاهی برگزار شده است. تأکید ویژه این دوره بر حوزه تجهیزات تست و آزمون پیشرفته، فرصتی را برای توسعه تعاملات میان شرکتهای فناور و بخش صنعت فراهم کرده است.
رئیس جمهور با استقبال از تلاشهای صورت گرفته در این نمایشگاه، بر اهمیت پشتیبانی از شرکتهای دانشبنیان برای تحقق اهداف توسعه فناوری و صادرات تأکید کرد و از دستاندرکاران خواست اقدامات لازم برای پایداری این دستاوردها را در اولویت قرار دهند.