شناسهٔ خبر: 70241678 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

ایران با تولید ۱۴۳ هزار تن آلبالو چهارمین کشور بزرگ تولید کننده این محصول

تبریز-مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی از برداشت بیش از ۱۸ هزار تن آلبالو از باغات استان در سالجاری خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود جعفرنژاد گفت: سطح زیر کشت آلبالو در استان آذربایجان شرقی ۳ هزار و ۱۰۰ هکتار بوده که شامل ۲ هزار و ۹۹۸ هکتار باغات بارور و ۱۰۲ هکتار باغات غیر بارور است.

وی میزان تولید آلبالو در استان آذربایجان شرقی در سال جاری را بیش از ۱۸ هزار و ۶۸۱ تن اعلام نمود و با اشاره به اینکه ارزش افزوده محصول فرآوری شده بیش از ۳ برابر فروش محصول خام برآورد می‌شود ادامه داد: ۲۰ درصد از محصول تولیدی آلبالو استان مصرف تازه خوری داشته و ۸۰ درصد آن به صنایع فرآوری این محصول از جمله تولید شربت، مربا، مارمالات و غیره اختصاص می‌یابد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه شهرستانهای شبستر و مرند قطب‌های مهم تولید آلبالو در استان هستند افزود: استان آذربایجان شرقی حدود ۱۵ درصد سطح زیر کشت باغات آلبالو در سطح کشور را دارا بوده و بعد از استان آذربایجان غربی مقام دوم کشور را به خود اختصاص داده است.

وی متوسط عملکرد این محصول را در سالجاری با توجه به خسارتهای وارده در سطح استان بیش از ۶ تن در هکتار دانست و افزود: عملکرد باغات شاخص بیش از هشت تن در هکتار است.

جعفرنژاد با بیان اینکه قسمت اعظم محصولات تولید شده در کارخانجات فرآوری میوه به شکل کنسانتره آلبالو، آبمیوه، مربا، شربت و پوره به کشورهای خارجی به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس، آسیای میانه و روسیه صادر می‌شود ادامه داد: ۹۰ درصد سطح زیر کشت استان را ارقام بومی تشکیل می‌دهند و ۱۰ درصد نیز شامل ارقام اصلاح شده آلبالو مجاری (رقم سیگانی و بوترمو) است.

وی با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد آلبالوی استان در شهر تسوج شهرستان شبستر تولید می‌شود گفت: با توجه به وضعیت دریاچه ارومیه و تغییرات آب و هوایی استان به نظر می‌آید آلبالو محصولی کم توقع و کم آب بر است و می‌تواند از جایگاه خاصی برخوردار باشد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه شهرستان شبستر در زمینه تولید و برداشت محصول آلبالو رتبه اول استان آذربایجان شرقی را دارد و شهرستان‌های مرند، اهر و جلفا بعد از شبستر به ترتیب در رده‌های بعدی تولید آلبالو قرار دارند افزود: آلبالوی ژنوتیپ محلی، مجاری، بوترمو، تک دانه، گیلاسی، گیسویی از ارقام مهم آلبالوی کشت شده در باغات بخش تسوج است که با اصلاح نهال و شیوه آبیاری و استفاده به موقع از سموم آفات نباتی تولید آلبالو در شهرستان افزایش می‌یابد.

علیرضا فرزانه معاون صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی نیز با بیان اینکه ظرفیت صنایع تبدیلی استان در کدهای انواع آبمیوه از میوه تازه، انواع شربت از غیرمرکبات، انواع کنسانتره تازه، انواع مارمالاد، انواع مربا، میوه خشک فرآوری شده، آلبالو خشک در ۴۶ واحد ۱۳۶ هزار و ۵۶۶ تن است گفت: از این مقدار ۱۶ هزار و ۵۷۷ تن مربوط به فرآوری محصول آلبالو است که در قالب کمپوت آلبالو، مربای آلبالو، آبمیوه و آلبالو خشک به بازار عرضه می‌شود.

براساس آمار سازمان فائو، کشور روسیه با تولید ۲۳۹ هزار تن آلبالو در سال اولین کشور بزرگ تولید کننده این میوه در جهان می‌باشد بعد از روسیه کشورهای لهستان و ترکیه هر کدام با تولید ۱۹۴ هزارتن و ۱۹۲ هزارتن در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند ایران نیز با تولید ۱۴۳ هزار تن آلبالو چهارمین کشور بزرگ تولید کننده این محصول می‌باشد.