به گزارش ایرنا، حسین برزگر روز پنجشنبه در آیین تجلیل از محققان و پژوهشگران بخش،کشاورزی گفت: پژوهش یکی از محورهای مهمی است که ضامن پیشرفت و توسعه پایدار در هر کشور است.
وی اظهار داشت: وقتی کار پژوهشگر ارزشمند است که موضوعی را که برای پژوهش انتخاب میکند به نتیجه برساند و نتیجه آن، راه زندگی بشر را روشنتر و هموارتر کند و بتواند قسمتی از مشکلات بشریت و جامعه را حل کند.
وی با تاکید براینکه مستندسازی دانش بومی باید اتفاق بیفتد افزود: دانش بومی در کنار تحقیقات و پژوهش بسیار اثرگذار و مهم هستند و دانش بومی باید عملی و اجرایی شود.
برزگر با تاکید بر اینکه موضوع و عنوانهای پژوهشها باید براساس نیاز های عملیاتی باشد افزود: فرایندسازی در تمام بخشها برای رشد فناوری(تکنولوژی) است که باید در تمامی بخشها با سرعت بیشتری انجام شود.
رابط پژوهشی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: انعقاد تفاهم نامه همکاری فی مابین دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد و دانشگاه شهرکرد، همکاری در برگزاری کارگاه و رویداد پژوهشی، ایده آرا، استارت آپ ها، اجرای پروژه های پژوهشی، پیگیری و ایجاد مرکز رشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی و مرکز تحقیقات شیلات و امور آبزیان در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان با استفاده از اعتبارات ماده ۳۲ دانش بنیان از جمله اقدامات سازمان جهاد کشاورزی استان در بخش پژوهش است.
وی تشکیل ستاد جوانان و نخبگان سازمان جهادکشاورزی استان و پیگیری امور جذب نخبگان در دستگاههای اجرایی و مراکز عالی و تحقیقاتی، تشکیل کارگروه و کمیته تخصصی بهرهوری استان و کسب رتبه هشت پس از رتبه ۳۰ کشوری در سازمان ملی بهرهوری، شناسایی و تبین چالشها و فرصتهای تحقیقاتی در بخش کشاورزی و همکاری با اعضای هیات علمی دانشگاهها و دانشجویان در خصوص اجرای پروژههای مشترک طرحهای تحقیقاتی و پایان نامههای دانشجویی بر اساس حل چالشها و هستههای مسالهمحور بخش کشاورزی را از دیگر اقدامات پژوهشی انجام شده در این سازمان عنوان کرد.
به گزارش ایرنا، در این آیین از ۳۰ نفر از کارکنان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری به عنوان پژوهشگر برتر تجلیل شد.
به گزارش ایرنا، یک چهارم تولید ناخالص داخلی و یک پنجم اشتغال چهارمحال و بختیاری به بخش کشاورزی وابسته است.
از مجموع زمینهای چهارمحال و بختیاری ۲۵۰ هزار هکتار برابر ۱۵ درصد سطح زیرکشت زمینهای کشاورزی استان است.
برخی کارشناسان معتقدند که سالانه حدود ۳۰ درصد محصولات تَرهبار از جمله هلو ، گیلاس ، آلبالو ، سیب و انگور تولید شده در استان، از مرحله گل دادن تا فروش و مصرف، به ضایعات تبدیل میشود.