به گزارش خبرنگار ایرنا، سیدمحمد دهنوی روز پنجشنبه در سومین رویداد ملی زیتون و شکرانه برداشت آن که در مجتمع گردشگری فرش فارم مینودشت برگزار شد، افزود: به سبب تجربه تلخ گلستان در کاشت درخت در اراضی شیبدار شاهد وقوع برخی حوادث ناگوار مانند سیلابهای مخرب و وارد شدن ضرر و زیان به مردم بودیم.
وی اضافه کرد: برای سر و سامان دادن به وضعیت اراضی شیبدار و کاشت درختان زیتون و فراوری محصول آن باید از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان استفاده کنیم تا از وقوع وقوع سیلابهای مخرب جلوگیری و برای مردم و جوانان فرصتهای شغلی و درآمد پایدار ایجاد شود.
دهنوی ادامه داد: علاوه بر این باید نسبت به مردمی سازی و استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در مدیریت خرید محصول همانند زیتون و توسعه باغات آن باید اقدام شود.
فرماندار مینودشت هم در این مراسم بر لزوم سرعت بخشیدن به کشت درختان مثمر از جمله زیتون در اراضی شیبدار این شهرستان تاکید کرد و گفت: به سبب کم توجهی به این بخش ۷۰۰ کیلومتر از جادههای بین مزارع مناطق کوهستانی و شیبدار مینودشت به شدت آسیب دیدند.
فرامرز دیلمکتولی افزود: مینودشت ظرفیتهای زیادی در بخش کشاورزی و باغات به ویژه در اراضی شیبدار و کوهستانی دارد که باید مورد توجه متولیان قرار گیرد.
وی به اجرای طرح پروژه ترسیب کربن در برخی مناطق مینودشت هم اشاره کرد و با موفق دانستن آن، برلزوم اهتمام به توسعه درختکاری زیتون در اراضی شیبدار با توجه به وجود کلکسیون ژن زیتون در این شهرستان تاکید کرد.
علی محمد چوپانی عضو اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان هم گفت: برای توسعه باغ زیتون در اراضی شیبدار گلستان باید این طرح اجباری و دولت به آن یارانه دهد.
وی افزود: در کشورهای اروپایی که ۸۵۰ میلی متر بارش سالانه دارند دولتها تا ۴۵ درصد یارانه به کشاورزان خود پرداخت میکنند اما در ایران که متوسط بارش سالانه آن ۲۵۰ میلی متر است، از کشاورزان حمایت چندانی نمیشود.
سومین رویداد ملی زیتون و شکرانه برداشت آن در راستای توسعه کشت زیتون و صنایع وابسته به آن، آگاهی رسانی به جامعه هدف نسبت به اهمیت و جایگاه توسعه زیتون گلستان و نیز بهمنظور کمک به حفظ منابع آب و خاک، ایجاد اشتغال پایدار، اصلاح الگوی تغذیه و تامین بخشی از روغن مورد نیاز کشور با همکاری سازمان جهادکشاورزی، اتاق بازرگانی و انجمن زیتون استان درحال برگزاری است.
به گزارش ایرنا، زیتون یکی از قدیمیترین درختان میوه است که در مناطق با آب و هوای مدیترانهای کشت میشود و روغن آن به دلیل اهمیت و نقش بارز در سلامتی انسان، در دنیا و ایران از مصرف قابل ملاحظهای برخوردار است.
بر اساس آمار سازمان فائو در چند سال اخیر کشورهای مختلفی مثل چین، پاکستان، ایران و چند کشور دیگر برنامه توسعه کشت زیتون را به اجرا در آوردهاند.
گلستان با داشتن شرایط اقلیم مناسب و زمینهای مستعد، از قطبهای مهم تولید زیتون کشور به شمار میرود که به گفته مسوولان جهادکشاورزی، ظرفیت ایجاد ۶۰ هزار هکتار باغ زیتون در این استان وجود دارد.
جهادکشاورزی گلستان در دهههای اخیر برای رسیدن به اهدافی چون تغییر کاربری اراضی شیبدار به باغ مثمر، ایجاد فرصت های جدید شغلی، ارتقای درآمد بهره برداران و مشارکت در بینیاز کردن کشور از واردات، ایجاد باغ زیتون را در دستور کار قرار داده است.
مطابق گزارش سازمان جهادکشاورزی گلستان، این استان ۱۴ کارخانه فرآوری محصول زیتون دارد که ۶ واحد روغن کشی، ۲ واحد تولید کنسرو و شور و ۲ واحد دیگر به صورت دومنظوره با ظرفیت حدود ۱۰ هزار تن آماده دریافت محصول باغداران منطقه هستند.
عمده باغهای زیتون استان گلستان به سبب داشتن شرایط اقلیمی مناسب و زمینهای مستعد در نواحی شرقی و شمالی استان ایجاد شده است.
شهرستان مینودشت با ۸۰ هزار نفر جمعیت درشرق استان گلستان واقع است.