به گزارش نادرقلی ابراهیمی روز پنجشنبه در نشست کارگروه کاهش آلودگی هوای استان مرکزی در اراک، افزود: آخرین پیگیری انجام شده نشان میدهد که گاز مصرفی فعلی بخشی از نیروگاه شازند از سهمیه شهروندان استان مرکزی است و هیچ سهمیهای از دیسپاچینگ ملی در نظر گرفته نشده است و این مهم مطالبه جدی است.
وی بیان کرد: هماکنون روزانه یک و هفت تا ۲ میلیون مترمکعب از سهمیه شهروندان در این نیروگاه مصرف میشود.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: رئیس جمهوری دستور قطع مازوت را صادر کردند اما کمتر از یک ماه شاهد قطع این امر بودیم.
ابراهیمی تاکید کرد: خیلی خوب بود این دستور ادامهدار بود و به این امر احترام میشد، اما بنا به دلیل مشخص، مازوت سوزی مجدد آغاز شده و هوای شهر هم به شدت تحت تاثیر آلاینده این سوخت قرار گرفته است.
وی گفت: نشستی مجدد با وزرای نیرو و نفت با حضور نمایندگان اراک و شازند و معاون پارلمانی رئیس جمهور برگزار شده و در این نشست بیان شد که مردم شهرهای اراک و شازند نسبت به هر نوع مازوت چه کمسولفور و چه پرسولفور حساسیت دارند.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی افزود: از ابزارهای نظارتی خود در این راستا استفاده کردهام، تذکر و سئوال را در صحن مجلس درج و با جدیت پیگیر موضوع هستم.
ابراهیمی اظهار کرد: دیگر نماینده اراک و نماینده مردم شازند نیز در این مسیر بسیار همراه هستند.
وی با بیان اینکه، آلایندگی و آلودگی در شهرهای اراک و شازند یک واقعیت است، گفت: سهم کارهای مدیریتی استانی و وظایف و تکالیف سطح ملی باید مشخص و زمانبندی شود و بر اساس برنامه اقدام، جلسات تشکیل و نتیجه اقدامات مشخص شود.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: کار خیلی خوب و پایه در راستای مطالعه سیاهه انتشار آلودگی هوای اراک صورت گرفته که جای تقدیر دارد.
ابراهیمی اظهار کرد: بعد از چند سال یک مطالعه اساسی و بنیادی تهیه شده که باید تکمیل شود و داشبورد انتشار آلایندگی این شهر به روز باشد.
وی عنوان کرد: تهیه دستگاههای سنجش آلایندگی برعهده شهرداری، کارخانهجات و هر بخشی که است، باید یک برنامه زمانبندی برای آن مشخص شود تا مبنای تولید داده و دیتا تکمیل شود.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی افزود: دستگاههای فعلی سنجش آلایندگی شهر اراک مربوط به بیش از ۲۰ سال پیش است و دیتاهای آنها صحیح نیست.
ابراهیمی بیان کرد: باید یک برنامه زمانبندی برای واحدهای آلاینده استان مرکزی مشخص و تکالیفی برای آنها تعیین شود.
وی با بیان اینکه، بر اساس قانون هوای پاک، ۱۹ دستگاه اجرایی استان مرکزی متولی کاهش آلودگی هوا هستند، گفت: باید دستگاههایی که ترک فعل دارند، مشخص و مورد سئوال قرار گیرند.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: تاکید بر ایجاد دالان سبز است، زیرا این مهم، کاری ماندگار و ارزشمند برای پیوستگی پارک چپقلی و منطقه سده به عنوان باغهای سنتی اراک است که سپس به سمت تالاب ارزشمند میقان میرسد.
ابراهیمی اظهار کرد: تامین اعتبار کنارگذر شمالی اراک جای تقدیر دارد و مقرر شده در دهه فجر امسال افتتاح و زیر بار ترافیک رود.
وی عنوان کرد: با اجرای این طرح، ۱۴ تا ۱۵ هزار ماشین سنگین دیگر وارد شهر اراک نمیشود و این مهم تا بخش زیادی از آلایندگی را کاهش میدهد.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: توجه به ناوگان حمل و نقل عمومی از جمله تاکسیرانی و افزایش اتوبوسهای برقی از دیگر تاکیدات است.
ابراهیمی بیان کرد: نیروگاه شازند قراردادی را با شرکتهای دانشبنیان برای تعویض ۲۴ مشعل، بویلرها و خروجی اگزوها منعقد کرده که باید برنامه زمانبندی آنها توسط این واحد ارایه شود.
وی گفت: وظایفی که دستگاههای اجرایی در خصوص کاهش آلودگی هوا دارند باید احصا شود و در استان مرکزی بویژه در اراک و شازند که تولیدکننده بنزین، نفت و گاز وگازوئیل است، از سوختهای استاندارد استفاده شود.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی افزود: این موارد و اقدامات مربوط به داخل استان است و نیازی به تصمیمات ملی و دستور رئیس جمهور و وزرا ندارد.
ابراهیمی گفت: مباحث مربوط به طرح جامع آلایندگی هوای اراک مربوط به سال ۸۶ است که باید به روز و در فهرست و پروژههای ملی برای تامین اعتبار قرار گیرد.
وی اظهار کرد: جلسهای در خصوص کانونهای گرد و غبار با نمایندگان قم و اصفهان برگزار شد و این موضوع مهم باید با جدیت پیگیری شود.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: حضور دادستانهای اراک و شازند و دستگاههای مهم تولید آلاینده در کارگروه کاهش آلودگی هوای استان ضروری است.
ابراهیمی بیان کرد: دستگاههای آلاینده باید گزارشی از فعالیت و اقدامات خود در راستای کاهش آلودگی بیان کنند.
وی گفت: هر نوع اقدامی در راستای کاهش آلودگی هوای اراک نباید باعث کاهش سرمایهپذیری و سرمایهگذاری در استان مرکزی شود.
اراک یکی از هشت کلانشهر آلوده کشور است که از ابتدای امسال تاکنون ۱۰۰ روز ناسالم در کارنامه خود به ثبت رسانده است.