به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، برخورداری از زبان اسطورهها و نمادها همواره تاثیرهای عمیقی در آموخته های هر فرهنگ دارد. مفهوم سیمرغ یکی از نمادهای عمیق در ریشه فرهنگ ایران است.
در کتاب «بازخوانی رساله الطیر شیخ اشراق و تلفیق آن با حکایت سیمرغ در دشت نینوا» تلاش شده است که واقعه عظیم کربلا با برخورداری از مفهوم سیمرغ و سفر سیمرغ در رساله الطیرشهاب الدین سهروردی به گونهای دیگر بازخوانی شود. این کتاب با بهره گیری از قوانین تداعی و تشبیه در فرآیند یادگیری، بین واقعه کربلا و سفر سیمرغ در رساله الطیر و دخل و تصرف بر داستان رساله الطیر، به مقصود این بازخوانی دست یافته است.
در عین حال که سیر معنوی اولیای خدا باز خوانی شده است، نمادها که حضور کمرنگی در زندگی داشته اند، مجدداً به زندگی و تعامل مجدد با انسان وارد می شوند. در نتیجه متن به بیان گونههایی از بهره برداری بهینه از منابع فرهنگی در وجوه مختلف و قرابتهای متعدد در یک هماهنگی متقابل به بیان فرهنگ غنی در سیر و سلوک اولیای خدا، بهویژه واقعه عاشورا میپردازد.
امام در مقام انسان کاملی است که یاران ایشان در پیروی از او جان بر کف آمدهاند تا به اصل خویش بازگردند. واقعه عظیم کربلا سفری واقعی و تاریخی است که نه تنها شیعیان، که همه انسانها را مورد خطاب قرار میدهد که چگونه بودن را در پس چگونه زیستن بیاموزند. این مهم در داستان رساله الطیر سهروردی نیز حقیقتی است که خود را از پس سفر نمادین سیمرغ و یارانش باز میگوید تا به حضور ملک، نور االنوار، برسند.
نشر ماه خورشید خرد اخیراً این کتاب را در ۴۸ صفحه و با قیمت ۸۰ هزار تومان عرضه کرده است.
∎