وی یکی از موانع عمده برای رعایت تقوا را نفس اماره معرفی کرد و گفت: نفس اماره همواره انسان را به بدی امر میکند و او را به تباهی میکشاند. وی افزود: برای رهایی از نفس اماره باید آن را تضعیف و با آن مبارزه کرد تا نتواند مانع رشد و تعالی معنوی شود.
حجتالاسلام نظافت افزود: نفس اماره بُعد حیوانی انسان است و جلوههای گوناگونی دارد و گاهی حتی عبادت انسان را نیز خدشهدار میکند.
وی اظهار کرد: انسان تا با نفس اماره مبارزه نکند و آن را نشکند محال است بتواند مدیر تراز و موفقی باشد چرا که در این صورت، گوشبهفرمان نفس اماره میشود و دنیا و زیباییهای آن، برای او جلوه میکند. این کارشناس دینی عنوان کرد: انسانهای باتقوا همواره با نفس خود درگیر هستند و رحمت خدا نیز شامل آنها میشود.
انسان نهتنها باید با شیطان درون بلکه با شیطان بیرونی یعنی طاغوتهای زمان نیز مبارزه کند.
وی خاطرنشان کرد: یکی از راههای مبارزه با نفس این است که انسان مبتلا به حرام نشود و بزرگترین حرام این است که انسان به وظیفهای که به او محول شده، بهدرستی عمل نکند.
رعایت تقوا و مبارزه با نفس از مهمترین عوامل موفقیت مدیران است
یک کارشناس مذهبی و استاد اخلاق اسلامی گفت: رعایت تقوای الهی و مبارزه با نفس اماره،از مهمترین عوامل موفقیت مدیران است.
صاحبخبر -
∎
حجتالاسلاموالمسلمین محمدجواد نظافت در جلسه آموزشی اخلاق خدمت، ویژه مدیران ستاد مرکزی آستان قدس رضوی که با حضور مصطفی فیضی، قائممقام تولیت آستان قدس رضوی و جمعی از مدیران این آستان مقدس در محل سالن شهید سلیمانی ساختمان ثامن، برگزار شد، به برخی از سفارشهای امیرالمؤمنین علی(ع) به مالکاشتر در زمینه اداره امور مملکت اشاره و بیان کرد: وقتی مدیر یک مجموعه همواره به یاد خدا باشد و دغدغههای ارزشمند داشته باشد و برای رسیدن به هدف خود تلاش کند، رحمت خدا نیز شامل حال او میشود.