شناسهٔ خبر: 70233765 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: تین نیوز | لینک خبر

آخرین وضعیت پروژه قطار سریع السیر اصفهان -تهران؛ سرمایه داخلی تأمین شود

صاحب‌خبر -

مجری طرح های زیربنایی استان اصفهان گفت: برای تکمیل بخش اول پروژه قطار سریع السیر اصفهان نیازمند مشارکت و تأمین سرمایه داخلی هستیم.

آخرین وضعیت پروژه قطار سریع السیر اصفهان -تهران؛ سرمایه داخلی تأمین شود
تین نیوز |

علیرضا صلواتی در کارگروه اقتصادی بنیاد مطالعات و پیشرفت نصف جهان در ارتباط با وضعیت پروژه قطار سریع السیر اصفهان - تهران اظهار کرد: در دولت سیزدهم پیگیری هایی در زمینه پروژه قطار سریع السیر در سطح رئیس جمهور و معاونان ایشان با جدیت انجام شد و آنها بر ابعاد جزئی این موضوع مسلط شدند اما علی رغم همکاری رئیس جمهور در این زمینه، مخالفت های سازمان برنامه و بودجه باعث شد که پروژه در آن زمان به نتیجه نرسد.

به گزارش تین نیوز به نقل از مهر، صلواتی افزود: با روی کار آمدن دولت چهاردهم موضوع مجدد مورد پیگیری جدی قرار گرفت و جلسات متعددی با معاونان رئیس جمهور و وزرای دولت جدید برگزار و اهمیت آن بیان شد؛ در نتیجه پیگیری های انجام شده مقرر شد که سازمان برنامه و بودجه که مخالف اصلی این طرح در پنج سال گذشته بود، موضوع را تعیین و تکلیف کند.

مجری طرح های زیربنایی استان اصفهان ادامه داد: در نتیجه برگزاری جلسات متعدد، چهار گزینه پیرامون این پروژه توسط سازمان برنامه و بودجه مطرح شد؛ در این بین مقرر شد که خط راه آهن سریع السیر با حداقل ها و زیرساخت های موجود تکمیل و سپس فازهای بعدی این پروژه به صورت گام به گام تکمیل شود.

وی با اشاره به فاینانس فعلی موجود برای این پروژه تصریح کرد: اکنون اعتبار اسنادی در حدود ۱۳.۶ میلیارد یوان فاینانس به نام پروژه قطار سریع السیر وجود دارد و پس از بررسی های انجام شده مشخص شد که ۱۷.۶ میلیارد یوان به عنوان حداقل هزینه ها برای تکمیل این پروژه در قسمت اصفهان-قم نیاز است تا قطار سریع السیر با سرعت ۳۰۰ کیلومتر در این بحش راه اندازی شود؛ در بخش قم-تهران نیز اعتباری در حدود ۶.۱ میلیارد یوان نیاز است.

صلواتی در ارتباط با نحوه بازگشت این سرمایه عنوان کرد: قیمت بلیت و سایر هزینه ها بر مبنای معادل خارجی مشخص شده و برآورد شده که این هزینه پس از ۱۷ سال به صورت مستقیم بازگشت خواهد شد.

وی با اشاره به نقش مشارکت ها در تکمیل این پروژه بیان کرد: تصمیم بر آن شد که پروژه در بخش اصفهان-قم پیگیری و تأسیس شود و در این زمینه نیاز به مشارکت در طول سه الی چهار سال است؛ برآوردها نشان می دهد که میزان مشارکت مورد نیاز ۳۰ هزار میلیارد تومان بوده تا این قسمت از پروژه تکمیل شود؛ این مشارکت می تواند توسط بخش های مختلف انجام شود و لازم نیست که سرمایه مورد نیاز اکنون به پروژه وارد شود.

مجری طرح های زیربنایی استان اصفهان افزود: تفاهم نامه ای با سازمان مشارکت ها در این زمینه تدوین شده و مقرر شده که بهره بردای از این پروژه توسط خود سازمان انجام شود.

وی تاکید کرد: اگر بتوانیم تفاهم نامه مربوط به این پروژه را به امضا برسانیم، گام مؤثری در راستای تکمیل بخش اول این پروژه برداشته شده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید