شناسهٔ خبر: 70233586 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ۵۹۸ | لینک خبر

پشت پرده بهانه‌گیری‌های دولت برای قانون حجاب چیست؟

قطعاً این نگاه ساده اندیشانه نمی تواند نگرانی ها در مورد کشف حجاب و بی بند و باری را که به تعبیر رهبر انقلاب، «جاسوس های دشمن، دستگاه‌های جاسوسی دشمن، دنبال این قضیه [سیاستِ رفعِ حجاب و مبارزه‌ با حجاب] هستند»، برطرف کند.

صاحب‌خبر -
به گزارش پایگاه خبری 598، اظهارنظر برخی مسئولان دولتی در مورد قانون جدید عفاف و حجاب، به جایی رسیده است که شاید نتوان آن را عادی تلقی کرد. برای نمونه، به چند مورد از این اظهار نظرات توجه کنید:
 
یک: رئیس جمهور در گفتگوی تلویزیونی اخیر در مورد قانون عفاف و حجاب گفت: «از نظر اجرایی، حداقل من که قرار است اجرا کنم، برایم خیلی سوال‌ها و ابهام‌ها وجود دارد که به این سادگی امکان ندارد».

 
دو: شهرام دبیری، معان پارلمانی دولت در مورد وضعیت قانون عفاف و حجاب گفته است: «... ما بیشتر دنبال این هستیم که اگر بشود فعلاً ابلاغ نشود؛ یک وقتی بگیریم با تأخیر این کار انجام شود. چون شاید نیاز به یک سری اصلاحات داشته باشد، یک تمهیداتی نیاز باشد، پیش نیازهایی نیاز داشته باشد؛ و از این جهت حالا ما بیشتر دنبال این هستیم که حتی الإمکان یک وقتی گرفته شود و با تأخیر این قانون ابلاغ شود».
 
سه: مجید انصاری، معاون حقوقی رئیس جمهور که اخیراً در یک گفتگوی تلویزیونی حاضر شده بود، تقاضا کرد که «از مجاری ممکن قانونی فرصتی برای تهیه اصلاحیه و ارسال آن به مجلس داده شود چراکه با این شرایط قابلیت اجرا ندارد». همچنین وی مدعی شد که «این قانون چه برای خانم‌ها و چه آقایان با دید سخت‌گیرانه تدوین شده و به جای کار فرهنگی به جرم انگاری پرداخته و تقریبا این سختگیری، قانون را غیرقابل اجرا کرده است».
 
چهار: سید مهدی طباطبائی، معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رئیس جمهور در همین راستا در صفحه مجازی خود نوشت: «برای اصلاح قوانین بد هم مسیرهای منطقی پیش‌بینی شده است، حکمرانی شایسته از اجرای قوانینی که مخالف مصالح کلی کشور است و جامعه را دچار تنش و دوپارگی خواهد کرد پیشگیری خواهد کرد. باید قدری بیشتر صبور باشیم. گفته‌اند کامیابی عاقبت کسی است که صبر می‌ورزد». 
 
پنج: فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت در حاشیه یکی از جلسات هیئت دولت، درباره قانون عفاف و حجاب گفت: «دولت، ملاحظاتی در این زمینه دارد و در تلاش است که از طریق مذاکره و گفتگو موضوعات را انشاءالله بتواند حل کند».
 
شش: زهرا بهروز آذر معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، در حاشیه یکی از جلسات هیئت دولت با اشاره به قانون عفاف و حجاب گفت: «نگران هستیم قانون عفاف و حجاب به لحاظ اثرگذاری بر اهدافش نتواند آن آثار لازم را داشته باشد و یا خدای نکرده اثر معکوس داشته باشد ضمن آنکه ابهاماتی نیز در بحث‌های اجرایی آن داریم که دغدغه‌های مهمی هستند».
 
اما واقعیت این است که دولت خیلی مستقیم نمی گوید که من قانون را اجرا نمی کنم، از سوی دیگر، با توجه به برخی موضع گیری دولتی ها، اساساً اینکه دولت در مورد قانون عفاف و حجاب، دغدغه بسیار جدی داشته باشد، خودش جای تأمل دارد. زیرا از طرفی، رئیس جمهور بعضاً در سخنان خود صراحتاً یا تلویحاً این نوع مسائل را به کار فرهنگی - که  در جای خود ضروری است، اما نه تنها در مورد  کشف حجاب و بی بند و باری، که در مورد هیچ مسأله و آسیب اجتماعی به تنهایی کفایت نمی کند -حواله داده است. اخیراً هم علی ربیعی دستیار اجتماعی رئیس جمهور، در صفحه مجازی خود اشاره کرده است که «با نگاهی به جامعه در عرصه‌های مختلف و همچنین دانشگاه‌ها، وضعیت نسبتاً متعارفی را شاهدیم»!
 
 قطعاً این نگاه ساده اندیشانه نمی تواند نگرانی ها در مورد کشف حجاب و بی بند و باری را که به تعبیر رهبر انقلاب، «جاسوس های دشمن، دستگاه‌های جاسوسی دشمن، دنبال این قضیه [سیاستِ رفعِ حجاب و مبارزه‌ با حجاب] هستند»، برطرف کند.
 
نکته بعدی این است که برای همین قانون عفاف و حجاب بسیار زمان گذاشته شده است و باید بسیار زودتر از اینها اجرا می شد. به فرض، اگر دولت در سریعترین زمان هم پیشنهادی برای تغییر آن بدهد، تا در مجلس بررسی شود و بعد، شورای نگهبان تصویب کند، چه بسا دوباره مدت طولانی زمان می‌خواهد. در چنین شرایطی، وضعیت فعلی کشف حجاب و بی بند و باری، عادی سازی و تثبیت می‌شود و کار برای اصلاح این وضعیت، سخت تر خواهد بود و هزینه‌های بیشتری به همراه خواهد داشت. البته ممکن است آن زمان هم دولت بهانه دیگری بیاورد!
 
در هر صورت، اصطلاحا این دست و آن دست کردن دولت برای اجرای قانون جدید عفاف و حجاب، نشانه و پیام‌های خوبی به همراه ندارد و دولت با هر نیتی که دارد، اگر در اجرای این قانون تعلل کند، هم وقت کشی می کند و هم ناخواسته به هنجارشکنان، زمان می دهد.
 
منبع: جهان نیوز