به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، ابوطالب گرایلو گفت: پس از ابلاغ مصوبه تصویب طرح ساخت بندر بزرگ خلیج فارس در استان و دریافت مجوزهای لازم زیستمحیطی، اداره کل بنادر و دریانوردی اقدام به انعقاد قرارداد با مشاور واجد صلاحیت برای انجام مطالعات توجیهی و امکانسنجی کرده است.
وی با اشاره به افزایش حجم تجارت دریایی در قاره آسیا به واسطه رشد تولید ناخالص جهانی تا سال ۲۰۵۰ و تغییرات قدرتهای اقتصادی، افزود: تحولات جهانی در حوزه دریای عمان و خلیج فارس، به ویژه در زمینه توسعه زیرساختهای لجستیک و حمل و نقل دریایی منجر به ساخت بنادر بزرگام القصر و فاو در خور زبیر و خور عبدالله شده است و این امر نیاز به تدابیر استراتژیک میانمدت و بلندمدت برای حفظ و ارتقاء جایگاه ایران در منطقه را ایجاب میکند.
گرایلو با اشاره به رقابتهای منطقهای در ساخت بنادر بزرگ و فراهم کردن دسترسیهای لجستیکی، بر لزوم ساخت بندر بزرگ در ناحیه شمال غرب خلیج فارس تأکید کرد و ادامه داد: این بندر باید قابلیت پهلودهی به کشتیهای سایز بزرگ و نسل جدید را داشته باشد و با پسکرانهای به وسعت بیش از ۳ هزار هکتار و دسترسی به زیرساختهای جادهای و ریلی کشور، از اسکلهها و آبراههای طبیعی با عمق مناسب برخوردار باشد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان اضافه کرد: با ساخت این بندر، ضریب دسترسی دریایی کشور به راهگذرهای تجاری-دریایی افزایش خواهد یافت.
وی همچنین به وضعیت اسکلههای بندر امام خمینی اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه ضریب اشغال اسکلههای این بندر بیش از ۷۰ درصد است و اسکلههای موجود قادر به پهلودهی به شناورهای با ظرفیت بیش از ۸۰ هزار تن نیستند، نیاز به احداث اسکلههای جدید برای پذیرش شناورهای نسل جدید با ظرفیت بیش از ۱۰۰ هزار تن احساس میشود.
گرایلو در پایان با استناد به رهنمودهای مقام معظم رهبری درباره سیاستهای کلی توسعه دریامحور و گسترش اقتصاد دریاپایه، ابراز امیدواری کرد: در صورت احداث این بندر بزرگ، کشور بتواند از ظرفیتهای راهبردی اقتصادی در سالهای پیشرو بهرهبرداری کند و گامهای مؤثری در راستای بهبود اقتصاد کشور بردارد.