شناسهٔ خبر: 70231422 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

سرپرست گروه ملکوت اصفهان بیان کرد:

اخلاق‌مداری و یکپارچگی؛ لازمه تشکیل یک گروه مدیحه‌سرایی

محمد صادقی گفت: تشکیل گروه‌های مدیحه‌سرایی و تواشیح کاملاً ذوقی است و تا زمانی که عشق و علاقه‌ای وجود نداشته باشد، این گروه‌ها شکل نخواهد گرفت، اما اخلاق‌مداری، اتحاد و یکپارچگی می‌تواند علاوه بر ایجاد این گروه‌ها بر قوام و ماندگاری آنها نیز بیافزاید.

صاحب‌خبر -

اخلاق‌مداری و اتحاد و یکبارچگی لازمه تشکیل یک گروه همخوانی استبه گزارش خبرنگار ایکنا، گروه تواشیح و همخوانی ملکوت اصفهان در دو بخش همخوانی و همچنین مدیحه‌سرایی چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم شرکت کرده است.

این گروه سه‌شنبه 20 آذرماه و در نخستین روز از رقابت‌های بخش نغمات دینی این دوره از مسابقات به اجرای همخوانی آیاتی از قرآن پرداخت و چهارشنبه 21 آذر نیز با اجرای قطعات تواشیح در این رقابت‌ها شرکت کرد.

محمد صادقی؛ سرپرست گروه تواشیح و همخوانی ملکوت درباره سابقه این گروه گفت: سال 95 این گروه را تشکیل دادیم هر چند که پیش از این نیز در قالب جامعه قاریان و حافظان شهرستان خمینی‌شهر فعالیت داشتیم. یک سال پس از تشکیل گروه یعنی سال 96 نخستین تجربه خود را در مسابقات قرآن اوقاف پشت سر گذاشتیم تا اینکه سال گذشته و در بجنورد توانستیم، رتبه سوم مسابقات را به دست آوریم.

وی ادامه داد: البته رتبه ما در مسابقات سال گذشته اول بود، اما از آنجا که اجرای ما از زمان منظور شده تجاوز کرد، لذا رتبه سوم را برای ما در نظر گرفتند در هر حال این مسابقات بسیار پُراهمیت است، چرا که معمولاً بهترین‌ها در هر رشته در آن حضور دارند و ما هر سال با انگیزه بیشتری در این مسابقات شرکت می‌کنیم تا به این واسطه بتوانیم مهارت خود را ارتقا بخشیم. 

صادقی در مورد آیاتی از قرآن که در رشته همخوانی آن را تلاوت کردند، گفت: انتخاب آیات به عهده خودمان است، اما براساس آئین‌نامه داوری باید مجموعه‌ای از اصول فنی را که هر کدام امتیاز مستقل دارد، رعایت کنیم تا در نهایت حائز رتبه شویم.

سرپرست گروه ملکوت تصریح کرد: در مورد مدیحه‌سرایی و اجرای تواشیح به زمان بیشتری نیازمندیم و معمولاً از بیش از یک سال قبل از شرکت در مسابقات تمرینات گروه آغاز می‌شود. متن مورد نظر انتخاب شده، برای ترجمه در اختیار مترجم قرار می گیرد تا اعراب‌گذاری‌ها به نحو احسن به انجام برسد و از آن زمان به بعد است که کار برای ساخت ملودی و آهنگ در اختیار آهنگساز قرار می‌گیرد تا براساس آن تمرینات نهایی گروه به انجام برسد.

وی در مورد همخوانی آیات ادامه داد: معمولاً شیوه کاری ما به شکلی است که به سبک تلفیقی این کار را انجام می‌دهیم و در اجرای این دوره هم تلفیقی از سبک تلاوتی اساتیدی همچون مصطفی اسماعیل، شحات محمد انور را در دستور کار قرار دادیم.

صادقی در مورد الزامات تشکیل یک گروه همخوانی و مدیحه‌سرایی گفت: تشکیل چنین گروه‌هایی ذوقی است و تا زمانی که عشق و علاقه‌ای وجود نداشته باشد، اساساً هسته اولیه گروه شکل نمی‌گیرد، اما به هر حال اخلاق‌مداری، یکپارچگی، احترام به سلایق یکدیگر و سعه صدر در مقابل اظهار نظرات دیگران و همچنین به کار بردن نقد و نظرات کارشناسان در ایجاد گروه و قوام و پیشرفت آن بسیار مؤثر است.

یادآور می‌شود، مرحله نهایی چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم سازمان اوقاف و امور خیریه در بخش آقایان طی ۱۹ تا ۲۹ آذرماه در دو بخش نغماتی و آوایی در مصلای تبریز برگزار می‌شود. پیش از این در همین محل شاهد رقابت‌های بخش بانوان طی ۱۲ تا ۱۹ آذرماه بودیم که نفرات برتر آن طی مراسمی تجلیل شدند.

رقابت‌ها به صورت زنده از رادیو قرآن و شبکه قرآن و معارف سیما پخش می‌شود.

مخاطبان ایکنا می‌توانند در پرونده ویژه خبری چهل و هفتمین مسابقات سراسری قرآن کریم سازمان اوقاف پیگیر اخبار این رویداد باشند، همچنین مطالب در کانال‌های ایکنا در شبکه‌های اجتماعی به نشانی iqnanews قابل مشاهده است.

 

انتهای پیام