شناسهٔ خبر: 70230637 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

گفت‎وگو|

سقوط دولت سوریه؛ طرحی آمریکایی با ایفای نقش بازیگران مختلف

کارشناس مسائل بین‎الملل، گفت: سقوط دولت بشار اسد به‌عنوان یک طرح دیرینه آمریکایی در نهایت با همکاری و ایفای نقش بازیگران مختلف اجرا شده و چشم‌انداز آینده این کشور را با ابهام مواجه کرده است.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

گروه‌های مسلح سوریه به‎تازگی و پس از یک دوره تحولات چند روزه وارد شهر دمشق شدند و سرنگونی حکومت بشار اسد را اعلام کردند.

سقوط دولت بشار اسد گمانه‌زنی‌های بسیاری را درباره چرایی این رویداد و همچنین چشم‌انداز آینده سوریه مطرح کرده است.

در همین رابطه احسان کیانی، کارشناس مسائل بین‎الملل در گفت‌وگو با میزان به تشریح ابعاد رویداد‌های اخیر در سوریه پرداخت و گفت: درباره سقوط نظام قبلی سوریه باید بگوییم که یک طرح کاملا آمریکایی پیاده شد؛ یعنی باقی بازیگران اگر هم در بازی بودند ناظر به نقش عاملیت آمریکا بوده است؛ چه ترکیه، چه رژیم صهیونیستی، چه گروه‌های تروریستی و دیگر گروه‎هایی که در شمال سوریه مستقر بودند، براساس این طرح پیش رفتند.

سرنگونی حکومت بشار اسد؛ طرح دیرینه آمریکا

کیانی با بیان اینکه همه اینها در پازلی بود که طراحی آن ازسوی آمریکا با چند هدف صورت گرفت، گفت: نخست اینکه سرنگونی حکومت بشار اسد یکی از طرح‌های دیرینه آمریکا بود و سوریه از بعد از ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ یکی از اهداف همیشگی آمریکا بوده و اگر در عراق زمین‌گیر نمی‌شدند شاید زودتر به سراغ سوریه می‌رفتند، اما زمین‌گیر شدن ارتش آمریکا در عراق بعد از افغانستان باعث شد که گزینه‌های بعدی اعم از سوریه، لیبی و سودان به تعویق بیفتد.

به گفته وی، نکته دوم اینکه بعد از آتش‎بس با حزب‎الله لبنان تقریبا مسجل شده بود که تا وقتی خط ارتباطی و پشتیبانی لجستیکی از مسیر سوریه برقرار است، ضربه به حزب‌الله بسیار دشوارتر خواهد بود؛ به همین جهت برای اینکه این جنگ را به سرانجام مطلوب برای رژیم صهیونیستی برسانند لازم بود که این ارتباط یک بار برای همیشه قطع شود.

کارشناس مسائل بین‎المللف تصریح کرد: به همین دلیل هم آتش‎‌بس منعقد شد که ابتدا زمینه در سوریه مهیا شود و سپس احتمالا آتش‎بس که بهانه‌هایی که همواره کابینه رژیم صهیونیستی از آنها استفاده می‌کند بار دیگر حمله را به جنوب لبنان آغاز کنند و احتمالا باید منتظر این اتفاق هم در آینده باشیم.

کیانی، عنوان کرد: آمریکا همین طرح قدیمی را به انجام رساند؛ چراکه آمریکا قصد دارد این نبرد در جبهه‌های مختلف منطقه را به‌طور کلی تحت کنترل خود داشته باشد و لزوما هدف آمریکا پایان نبرد نیست و به کنترل درآوردن آن است.

تاثیر تحولات سوریه بر منطقه

کارشناس مسائل بین‌الملل درباره تاثیر تحولات اخیر سوریه بر منطقه با اشاره به اینکه در بلند‌مدت و حتی میان‌مدت وضعیت سوریه پایدار نخواهد بود، یادآور شد: احتمال مداخله بازیگران دیگر برای افزایش نقش‌آفرینی به ویژه از منظر امارات بیشتر خواهد بود با توجه به اینکه ترکیه بعید است آنقدر توان اقتصادی بالایی هم برای تامین کسری بودجه و هم هزینه‌های بازسازی سوریه داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه احتمال سرایت ناامنی به عراق وجود دارد، اضافه کرد: احتمال فعال شدن هسته‌های تروریستی در عراق هم وجود دارد.

کیانی درباره تحرکات اخیر رژیم صهیونیستی در سوریه گفت: یکی از اهداف این است که حلقه محاصره را علیه حزب‎الله لبنان تنگ‌تر کنند و بتوانند علاوه بر جنوب لبنان از جنوب شرقی هم ضرباتی را به حزب‎الله وارد کنند و یا دستکم یک اشراف اطلاعاتی بتوانند داشته باشند.

انتهای پیام/