محمد محمدزاده روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: تسهیلات قرض الحسنه از محل دفتر امور روستایی استانداری خراسانشمالی برای این مهم اختصاص داده می شود.
وی افزود: علاوه بر آن در تلاش هستیم تا از محل کمکهای فنی و اعتباری، ۱۴۰ حلقه چاه کشاورزی مجهز به نیروگاه خورشیدی و برق مورد نیاز چاه ها از این پنل ها تامین شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی تصریح کرد: برای سفر پیش روی رییس جمهور نیز پیشنهاد شده تا چاههای کشاورزی بالای ۵۰ نفر بهره بردار، اعتبار دولتی برای تجهیز به پنل خورشیدی دریافت کنند.
وی گفت: چاههای آب کشاورزی به طور متوسط ۳۶ کیلومگاوات برق نیاز دارند که ۱۰ میلیارد ریال برای تامین برق آنها اعتبار مورد نیاز است.
محمدزاده خاطرنشان کرد: بهره بردارانی که چاههای آب کشاورزی را به پنلهای خورشیدی مجهز کنند نیازی به تغییر کاربری ندارند.
تخصیص ۵۰۰ میلیارد ریال برای تجهیز چاهها
وی ادامه داد: ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تجهیز چاه های آب استان به پنل خورشیدی نیاز است که در مرحله نخست ۵۰۰ میلیارد ریال آن تخصیص یافت.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی اظهار کرد: تجهیز چاههای آب به پنل خورشیدی در اولویت جهاد کشاورزی استان است و تعداد زیادی بهره بردار در این خصوص مشارکت می کنند.
وی تصریح کرد: طرح ایجاد نیروگاه خورشیدی با هدف افزایش تولید، بالا بردن انگیزه کشاورزان در زمان پیک مصرف برق و جلوگیری از ضررهای قطعی برق و تولید انرژی پاک اجرا می شود.
محمدزاده خاطرنشان کرد: چاههای ریزشی و چاههای با تعداد بهره بردار زیاد در اولویت دریافت تسهیلات انرژی خورشیدی قرار دارند.
به گزارش ایرنا، کارشناسان ایجاد نیروگاه های کوچک راهی برای برون رفت از خاموشی برق صنعت و کشاورزی می دانند که باید بانک ها با پرداخت تسهیلات تولیدکنندگان را در این زمینه کمک کنند.
سه هزار و ۳۴۹ حلقه چاه مجاز در استان وجود دارد که بر نحوه برداشت آب این چاه ها نظارت می شود.