کتاب «سِتّی» نوشته علیاصغر عزتیپاک بهتازگی توسط انتشارات زائر منتشر و روانه بازار نشر شده است. این کتاب دربرگیرنده روایتی از زندگی و زمانه حضرت معصومه (س) است.
علی اصغر عزتی پاک در گفتوگو با میزان درباره مضمون کتاب «ستی» گفت: این کتاب روایتهایی از زندگی حضرت فاطمه معصومه (س) است که در قالب رمان برای مخاطب مطرح شده و علاوه بر بازنمایی شرایط و وقایع زمانه حیات این بانوی بزرگوار، بخشی از رویکرد زندگی ایشان را منعکس کرده است.
وی ادامه داد: کتاب «ستی» در دو خط روایی ماجرا و روایتی را مطرح میکند که یک خط آن از قم به ساوه است. زمانی که اشعریها به ساوه میروند تا حضرت فاطمه معصومه (س) را به قم بیاورند و ایشان به رضایت خود پا به این سفر میگذارد. روایت دیگر نیز در مورد هجرت حضرت معصومه (س) از مدینه به قم است. علت سفر این بانوی بزگوار به سمت ایران در راستای دیدار با ایشان است.
عزتی پاک به بخشهایی از کتاب «ستی» اشاره و بیان کرد: ۸۰ درصد از این داستان به صورت تخیلی نوشته شده، زیرا روایتهای مستند از زندگی حضرت معصومه (س) محدود و کم است. برای توصیف شرایط و به تصویر کشیدن بهتر اتفاقات و وقایع آن روزگار نیاز بود تا شخصیتهای تاریخی جدید خلق کنم. این شخصیتها غالباً حول محور امام موسی کاظم (ع) و یا شخصیتهایی در قم است که با خانواده ائمه (ع) آشنا هستند تا بعد شخصیتی این بزرگان را به درستی بیان کند.
وی معنی کتاب «ستی» را بررسی کرد و افزود: نام حضرت معصومه (س)، فاطمه کبری بوده است و بعدها و با گذر زمان ایشان را بانوی بزرگوار یا محترم با لفظ «ستی» به معنی محترم و بزرگوار خواندند. این عبارت حتی در شعار مولانا نیز زیاد دیده میشود. در قرن هفتم و هشتم نیز نویسندهای بود که در مورد امام موسی کاظم (ع) مطالبی را نوشته بود و نام یکی از فرزندان ایشان که در قم دفن شده است، «فاطمه ستی» معرفی میکند از این رو نام کتاب را «ستی» انتخاب کردم.
این نویسنده کتاب درباره نحوه نگارش کتاب «ستی» تصریح کرد: این اثر دارای ۱۴ فصل است. وقایع و اتفاقاتی که در این کتاب مطرح شده، برگرفته از اخباری است که در کتابهای مستند از ایشان روایت شده است. با این حال معتقدم که فقط تلاش کردم تا بخشی از جایگاه و عظمت حضرت فاطمه معصومه (س) را برای مخاطب مطرح کنم. تمام شخصیتها حول محور حضرت فاطمه معصومه (س) و در سایه ایشان قرار دارد.
عزتی پاک به بخشهایی از کتاب «ستی» اشاره و تاکید کرد: در بخشی از کتاب آمده است که حضرت فاطمه معصومه (س) به قم میآیند و در خانه موسی اشعری سکنا میگزینند. محل عبادت ایشان هنوز هم مکانی جالب و جذاب برای زائران است که در نزدیک حرم قرار دارد.
انتهای پیام/