عبدالوحید فیاضی، عضو کمیسیونهای آموزش و تلفیق مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار ایلنا درباره اظهارات اخیر وزیر علوم مبنی بر اینکه قرار است اصلاحاتی در نظام مالی آموزش عالی صورت بگیرد، گفت: صحبت خاصی در این زمینه یعنی در مورد مسئله اصلاح مالی وزارت علوم نشده است. البته این مسئله در کلیات برنامههای وزیر بودهاست، ولی هنوز وارد گفتوگوی خاص و تخصصی این بحث نشدهایم. به هر حال این نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.
وی افزود: قطعاً آنها در وزارت علوم دچار مشکلاتی در حوزه مالی هستند که ما میدانیم واقعاً چقدر مشکل دارند. بنابراین باید فکری برایش کنیم و طبیعتاً اصلاح نظام مالی در وزارت علوم از اختیارات و تکالیف خود وزارت علوم است که وزیر اعلام کرده است. به نظرم کار خوبی است. منتها فعلا مجلس شورای اسلامی هنوز در جریان این امر قرار نگرفتهاست.
فیاضی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا کمیسیون آموزش طرح یا پیشنهادی در اینباره دارد، گفت: باید در نظر داشت که وقتی از نظام مالی آموزش عالی سخن میگوییم، بالاخره آموزش عالی خود به دو بخش دولتی و غیردولتی تقسیم میشود که بخش غیر دولتی داستان دیگری دارد و نظام مالیاش کاملا متفاوت است. بخش دولتی هم نظام مالیاش بالاخره در چارچوب قوانینی نظیر مصوبه سال و قانون برنامه است. همچنین قوانینی که تحت عنوان قانون هیأت امنایی بودن دانشگاهها که الان صورت میگیرد، دانشگاهها و مراکز اختیاراتی دارند و از اختیارات خودشان و منابع خودشان میتوانند استفاده کنند.
وی افزود: فضای اقتصاد در واقع وابسته به همین تحولی است که در وزارت علوم باید پیش بیاید. بنابراین انتظار میرود که این تحول صورت بگیرد تا بتواند حوزههای دیگر اقتصادی و اجتماعی کشور را تحت تأثیر قرار دهد.
فیاضی همچنین اضافه کرد: به هر حال وزارت علوم به عنوان یک دستگاهی که تولید دارد، میتواند با نگاه به فرصتهای در درون خودش این منابع را ایجاد کند، چون کمک های بیرونی کافی نیست. منظور از تحول در حوزه مالی به نظرم باید بیشتر این باشد که در درون منابعی که وجود دارد استفاده کنند.
فیاضی درباره راههای در دسترس دانشگاه برای تحول در حوزهی مالی گفت: روابط دانشگاهها با همدیگر، روابط دانشگاه با صنعت و دانشگاه با دنیای بیرون از کشور، با دانشگاههای بزرگ دنیا، با کمپانیهایی که به هر حال میتوانند با استفاده از ظرفیتهای علمی دانشگاههای ما در جهت تحول صنعتی گام بردارند؛ اینها همه راههایی است که به عنوان راههای نوینی برای تحول در حوزه مالی میتواند پیشبینی شود.