شناسهٔ خبر: 70229363 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: فردا | لینک خبر

این خوراکی‌های جذاب پاییزی با لبو درست می‌شوند!

آنقدر از خواص لبو شنیده‌ایم که به‌محض رسیدن پاییز و دلبری این جذاب‌های خوش‌رنگ‌ و رو، آن را به سبد خریدمان اضافه می‌کنیم. لبویی که البته خوردنش به‌ همان مدل نوستالژیک همیشگی ختم‌ نمی‌شود و اگر کمی حوصله به‌ خرج‌ دهیم، خالق خوراکی‌های خوش رنگ و لعابی خواهیم‌ بود.

صاحب‌خبر -

اگر بخواهیم نگاهی به خواص لبو بیندازیم، باید لیست بلندبالایی برایتان ردیف کنیم اما همین بس که لبو سرشار از فولات و منگنز، تیامین، ریبوفلاوین، ویتامینB۶، پانوتنیک‌اسید، کولین، بتایین، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، مس و سلنیوم است و به تقویت سیستم‌ایمنی و گردش‌خون کمک می‌کند، بهبود عملکرد قلب، مغز، کبد و پروستات را به‌همراه دارد و در کاهش فشارخون و التهابات بدن موثر است؛ پس دست بجنبانید و تا قبل از آنکه فصل آن تمام شود، با انواع خوراکی‌های متنوع، یک تیر و چند نشان بزنید؛ یعنی درحالیکه هنرتان را به رخ می‌کشید و به سفره‌هایتان رنگ‌وروی متفاوتی می‌بخشید، گزینه‌های مختلفی پیش‌روی خانواده قرار دهید تا هیچ کدامشان از خواص بی‌نظیر لبو بی‌نصیب نمانند.

آش‌ لبو؛ غذایی به‌وقت دورهمی‌های پاییزی

پاییز است و آش‌های گرم و مطبوعی که سفره‌هایتان را گرم‌گرم می‌کند. حالا اگر این آش با محصولات خاص پاییزی درست شود که دیگر نورعلی‌نور است. مثلا آشی اشتهابرانگیز به قرمزی لبو و با طعمی دلچسب که می‌تواند پای‌ثابت سفره‌های خودمانی و رسمی باشد. 

خیلی‌ها آش‌ لبو را درست مثل آش‌رشته و با تکه‌های لبوهای مکعبی طبخ می‌کنند که خیلی هم جذاب است اما اگر می‌خواهید آش‌ لبوی خاص‌تری داشته‌باشید، نیم‌کیلو بلغور گندم را با یک‌ونیم لیوان حبوبات (نخود، لوبیاچیتی یا قرمز و عدس) بپزید. وقتی که بلغور حسابی باز و حبوبات پخته‌شد، ۲۰۰گرم سبزی آش، ۴عدد لبوهای نیم‌پز مکعبی شده همراه با آب لبو و پیازداغ و کمی نعناع‌داغ با مقداری نمک و فلفل سیاه به آش اضافه کنید و نیم‌ساعتی اجازه دهید تا آش جابیفتد. در مرحله‌آخر بنا به ذائقه خانواده، مقداری کشک داخل قابلمه بریزید و وقتی حسابی قل خورد، آنوقت آش شما به‌عنوان یک غذای کامل و مقوی آماده‌است که می‌توانید هم به‌عنوان پیش‌غذا و هم غذای اصلی آن را سرو کنید.

پلوی لبو؛ پیشنهادی ویژه مخصوص یلدا

اگر قبلا هویج‌پلو خورده باشید، یک قدم جلو افتاده اید، چون طبخ پلوی لبو درست شبیه به همان است با یک تفاوت جزئی در جایگزینی لبو؛ پس خیالتان راحت باشد که با طبخ پلوی لبو قرار نیست با غذای عجیب‌و‌غریبی روبه‌رو شوید و اتفاقا یک خوش طعم متفاوت را تجربه خواهید کرد که همه را مجذوب می‌کند. 

برای تهیه پلوی لبو برای ۴‌نفر، به ۴عدد لبو، یک عدد سینه مرغ، مقدار کمی زعفران دم کرده، چند قاشق زرشک، ۳‌پیمانه برنج، یک عدد پیاز، مقداری خلال پسته و بادام و مقداری نمک و فلفل نیاز دارید. قبل از هرچیز باید لبوها را به حالت نیم‌پز درآورده و سپس آن را خلال کنید. حالا در تابه‌ای پیاز نگینی خردشده را با مرغ‌های ریز مکعبی شده تفت دهید و لبو را هم اضافه کنید تا کمی تفت بخورد. در این مرحله باید زرشک و مابقی مواد را به تابه اضافه کنید. حالا مواد شما آماده است؛ آن را لایه لایه مابین برنج آبکش شده ریخته و اجازه دهید دم‌بکشد. مطمئن باشید که این پلوی خوش رنگ پاییزی نظر خانواده را جلب می‌کند و یکی از گزینه‌های ایده‌آل برای دورهمی‌های یلدایی خواهدبود.

سالاد لبو؛ معجزه‌ای از طعم و مزه

یکی از جذاب‌ترین آیتم‌های سفره، سالادهای رنگارنگی است که حسابی دلبری می‌کنند، خصوصا اگر دارای ترکیبی از لبوهای چشم‌نواز باشند که حسابی وسوسه انگیزند و به‌سادگی نمی‌توان از کنارشان گذشت، پس اگر می‌خواهید از برکات پاییز نهایت استفاده را ببرید و سالادی زیبا و دوست‌داشتنی پای سفره‌هایتان بگذارید، انواع مختلف سالاد لبو را امتحان کنید. 

یکی از خوش‌خوراک‌ترین سالادهای لبو با ترکیبی از لبو، سیب‌زمینی، هویج، ذرت، گردو، خیارشور و سس تهیه می‌شود که با این ترکیب، یک پیش‌غذای کامل به حساب‌ می‌آید. برای تهیه این سالاد، ۳عدد لبوی درشت، ۲عدد سیب زمینی و ۲عدد هویج را پخته و مکعبی خرد کنید. حالا ۳عدد خیارشور خردشده، یک لیوان ذرت، چند عدد گردو، حدود ۵قاشق سس مایونز و مقداری نمک و فلفل سیاه را با هم ترکیب کنید و سالادتان را به آرامی و از یک‌جهت هم بزنید تا مواد له‌نشوند. وقتی همه مواد با هم ترکیب شد، حدود ۲ ساعت در یخچال به آن استراحت دهید تا حسابی جا بیفتد. این سالاد را می‌توانید به‌عنوان یک میان‌وعده کامل و یا پیش‌غذا سرو کنید.

ترشی لبو؛ یک چاشنی اشتهابرانگیز

معمولا وقتی حرف از ترشی لبو می‌شود، ترشی لبوی نوستالژیک مکعبی شکل با ترکیبی از نمک و سرکه در ذهنمان تداعی می‌شود که اتفاقا طرفداران زیادی دارد و اساسا آب آن هم یک پای‌ثابت سس‌های دست‌ساز سالاد به شمار می‌رود، اما اگر می‌خواهید امسال یک ترشی لبوی متفاوت انداخته و دل همه را ببرید، حتما ترشی لبو و گل‌کلم را امتحان کنید. 

برای درست‌کردن این ترشی به ۵عدد لبو، یک عدد گل‌کلم کوچک، دو عدد سیب، یک عدد فلفل‌سبز تند، مقداری سیاه‌دانه و سرکه و نمک نیاز دارید. ابتدا لبوها را به حالت نیم‌پز درآورید و آن‌ها را به شکل مکعبی یا خلالی درشت خرد کنید. سیب را هم شبیه به لبو خرد کرده و در نهایت با گل‌کلم‌ها و همه مواد دیگر ترکیب کنید و در یک دبه یا شیشه مناسب بریزید و به مدت ۳هفته در جای خنک نگهداری کنید تا حسابی جابیفتد. این ترشی از آن چاشنی‌هایی است که قطعا طرفداران زیادی پیدا می‌کند.

پنکیک لبو؛ میان وعده ای ساده و سالم

یک شیرینی پاییزی با طعم لبو و به رنگ صورتی حتما همه را شگفت‌زده خواهد کرد‌؛ خصوصا در عصرهای پاییزی و در کنار یک چای داغ خانوادگی! با این حساب حیف است دست به کار نشوید و خانواده را به یک شیرینی ساده و آسان مثل پنکیک لبو مهمان نکنید.

برای تهیه این پنکیک به یک عدد تخم‌مرغ، یک پیمانه آرد، نصف پیمانه شیر، یک پیمانه پوره لبو، یک قاشق چای‌خوری بکینگ‌پودر، نصف قاشق چای‌خوری وانیل و ۳ قاشق غذاخوری عسل یا شیره‌انگور نیاز دارید. ابتدا تخم‌مرغ را هم‌بزنید و مواد را به همان ترتیبی که نام بردیم اضافه کنید و به‌قدری هم‌بزنید تا مخلوط یک‌دستی به‌دست‌آید. حالا نصف قاشق کره کف تابه‌ای با شعله ملایم ریخته و وقتی کره آب‌شد، مواد را قاشق قاشق داخل تابه بریزید و اجازه دهید به حباب‌زدن بیفتد‌ وقتی حباب‌ها روی پنکیک را گرفتند، وقت آن است که پنکیک را برگردانید تا طرف دیگر هم به‌خوبی پف‌کند. تمام پنکیک‌ها که آماده شدند، آن‌ها را در ظرف چیده و با انواع میوه‌ و یا سس میوه‌ای تزیین کنید./فارس

 

برچسب‌ها: