شناسهٔ خبر: 70228696 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

ساخت نخستین سیستم پیجینگ صنعتی امن ایرانی در پالایشگاه آبادان

رییس اداره مخابرات پالایشگاه آبادان گفت: نخستین نسخه آزمایشگاهی سیستم پیجینگ صنعتی ایرانی امن و غیرقابل ردیابی برای استفاده در صنایع با همت متخصصان مخابرات شرکت پالایش نفت آبادان ساخته شد. رییس اداره مخابرات پالایشگاه آبادان گفت: نخستین نسخه آزمایشگاهی سیستم پیجینگ صنعتی ایرانی امن و غیرقابل ردیابی برای استفاده در صنایع با همت متخصصان مخابرات شرکت پالایش نفت آبادان ساخته شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار برنا از آبادان، سید مسعود پرس امروز ضمن اعلام این خبر، اظهار کرد: نسخه‌ای ایرانی از سیستم پیجینگ صنعتی وجود ندارد و تا کنون برای استفاده در صنایع از نمونه خارجی آن استفاده می‌شد که محدودیت‌هایی همچون نگرانی از ردیابی و هزینه‌های بالا داشته چرا که علاوه بر هزینه بالای خریداری، هر چند سال یک‌بار هزینه‌های جانبی همچون به‌ روز رسانی و گرفتن مجوزهای لازم از شرکت‌های خارجی برای ادامه استفاده را به سیستم‌ها تحمیل کرده بود.

او انفجار پیجرها در غزه را زنگ هشداری برای امنیت واحدهای استراتژیک صنعتی همچون پالایشگاه آبادان و آغاز شکل‌گیری ایده ساخت نمونه داخلی دانست و گفت: امکان باز کردن و انجام مهندسی معکوس در نمونه خارجی وجود ندارد بر همین اساس با تکیه‌بر توان متخصصان پالایشگاه آبادان تصمیم به بومی‌سازی این سیستم برای استفاده در صنایع کل کشور گرفته شد.

رییس اداره مخابرات شرکت پالایش نفت آبادان افزود: سال گذشته اتاق فکری با حضور کارشناسان واحد مخابرات پالایشگاه آبادان تشکیل و ظرف 6 ماه طرح مطالعاتی و ساخت نمونه آزمایشگاهی به انجام رسید که هم‌ اکنون مراحل تست در سطح محدود را با موفقیت پشت سر گذاشته و وارد مرحله صنعتی سازی شده است.

پرس با بیان اینکه ساخت این نسخه نیاز به تکنولوژی برنامه‌نویسی داشته و بخشی از کار سخت‌افزاری بود، به برشماری دیگر مزایای این سیستم پیجینگ جدید ایرانی پرداخت و اضافه کرد: نسخه تولید شده ابتدایی هشت کاناله و قابل‌افزایش ظرفیت است اما به‌طور کلی این تجهیز از قابلیت‌های مثبت بسیاری همچون غیرقابل ردیابی، قابل توسعه و امکان استفاده هم‌زمان عمومی و خصوصی در تمامی واحدهای صنایع مختلف برخوردار است و می‌تواند بر بستر شبکه‌های ارتباطی داخلی زمینه ارتباط اتاق‌های کنترل با بخش‌های مختلف، همچنین بخش‌ها به یکدیگر را فراهم سازد.

او تاکید کرد هزینه تمام‌ شده ساخت نمونه ایرانی یک‌ دهم نمونه خارجی است، هزینه‌های جانبی را نیز حذف می‌کند و پس از تجاری شدن می‌تواند جایگزین دستگاه‌های پیجینگ قدیمی و فرسوده شود و در تمامی صنایع اعم از صنایع نفتی، فولاد و ذوب‌آهن نیز قابل‌استفاده است.

رییس اداره مخابرات شرکت پالایش نفت آبادان همچنین کاربرد آسان و آموزش سریع استفاده، دسترسی به تمام خدمات اعم از تعمیر و پشتیبانی داخلی، غیر انحصاری بودن، امکان منطقه بندی برای ایجاد ارتباطات جداگانه، امکان استفاده از آژیر خطر در زمان وقوع بحران و از سوی دیگر قطع وابستگی به خارج و جلوگیری از خروج ارز را به‌عنوان دیگر مزایای بومی‌سازی سیستم پیجینگ  برشمرد.

پرس در پایان از مذاکره با شرکت‌های دانش‌بنیان برای آغاز روند تجاری‌سازی این تجهیز مخابراتی خبر داد.

لازم به توضیح است که سیستم پیجینگ در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی برای ارتباط سریع و دقیق بین اعضای تیم ها، کارکنان و مدیران استفاده می‌شود و به افراد این امکان را می‌دهد تا به‌سرعت اطلاعات، پیام‌ها، دستورالعمل‌ها و داده‌های مورد نیاز را به یکدیگر ارسال و دریافت کنند.

انتهای پیام/