شناسهٔ خبر: 70227947 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

۴۰ هزار میلیارد تومان پول خودرو‌های خارجی را چطور می‌توان هزینه کرد؟

آزادسازی پول‌های بلوکه‌شده برای قرعه‌کشی خودرو‌های وارداتی فرصتی برای سرمایه‌گذاری است؛ در راستای بحث خصوصی‌سازی در این گزارش به برخی مواردی که می‌شود در آن سرمایه‌گذاری کرد اشاره می‌کنیم.

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: پول‌های بلوکه‌شده در طرح قرعه‌کشی خودرو‌های وارداتی، پس از دو هفته، امروز آزاد و قابل برداشت شد؛ به نظر می‌رسد این مبلغ که معادل ۴۰ هزار میلیارد تومانی می‌تواند نقش تحول‌آفرینی در بهبود وضعیت زیرساخت‌های استان تهران ایفا کند.

به گزارش فارس، دو هفته قبل ۸۰ هزار نفر در طرح قرعه کشی خودرو‌های وارداتی ثبت نام کردند، یکی از شروط این طرح بلوکه کردن ۵۰۰ میلیون تومان در حساب بانکی بود، به عبارتی مبلغی معادل ۴۰ هزار میلیارد تومان (۵۵۰ میلیون دلار) به مدت دو هفته توسط مردم بلوک شد.

حال سوالی که مطرح می‌شود این است این ۴۰ هزار میلیارد تومان را می‌توان در کدام بخش‌ها سرمایه گذاری کرد که هم ارزشش حفظ شود و هم به رفع مشکلات مردم در تهران کمک کند؟ با توجه به مشکلاتی مانند کمبود فضا‌های آموزشی، بحران مسکن و نیاز مبرم به امکانات ورزشی، آزادسازی این منابع می‌تواند به فرصتی برای سرمایه‌گذاری در پروژه‌هایی تبدیل شود که نه تنها به نفع جامعه است بلکه می‌تواند بازدهی خوبی برای سرمایه‌گذاران نیز به ارمغان بیاورد. این سرمایه‌گذاری‌ها می‌توانند موجب بهبود کیفیت زندگی در تهران و حتی باعث رشد اقتصادی در بلندمدت شوند. بیایید با دقت بیشتری به این فرصت کم نظیر نگاه کنیم و ببینیم که چطور می‌توان از این منابع برای رفع مشکلات تهران بهره برد و همزمان سرمایه‌گذاری معناداری انجام داد.

ساخت و تجهیز ورزشگاه‌های مدرن

توسعه امکانات و ورزشگاه‌های ورزشی در تهران به یکی از نیاز‌های اصلی تبدیل شده است، به‌طوری که اخیرا انتقادات و حرف و حدیث‌های بسیاری درخصوص کیفیت ورزشگاه‌های تهران مطرح شده بود.۹ مهر ماه سال جاری یک رسانه اعلام کرد که هزینه ساخت ورزشگاه ۲۵ هزار نفری امام رضا مشهد حدود ۱۰۵ میلیون دلار بوده است، با این حال می‌توان با ۵۵۰ میلیون دلار حدود ۵ ورزشگاه ۲۵ هزار نفری در ایران احداث کرد. ورزشگاه‌هایی که نه تنها در برگزاری مسابقات ورزشی و رویداد‌های جهانی نقش کلیدی خواهند داشت، بلکه به جذب گردشگر و ایجاد فرصت‌های شغلی نیز کمک می‌کنند.

سرمایه‌گذاری در ورزشگاه‌ها می‌تواند هم‌زمان با تقویت زیرساخت‌های ورزشی، باعث ایجاد فرصت‌های اقتصادی بزرگ و توسعه صنعت گردشگری ورزشی در تهران و حتی در سطح کشور شود و آورده‌های بسیاری نیز برای سرمایه‌گذاران خواهد داشت.

ایجاد ۱۳ هزار کلاس درس جدید

محمدصادق معتمدیان استاندار تهران چندی قبل عنوان کرده بود که در تهران برای رسیدن به میانگین کشوری در حوزه سرانه آموزشی نیاز به ۱۳ هزار کلاس درس داریم چراکه در برخی مناطق تراکم دانش‌آموز ما ٤٨ نفر در یک کلاس است.

مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران نیز در این خصوص گفته است: برای ساخت ۱۳ هزار کلاس درس جدید، ۳۲ هزار میلیارد تومان نیاز است. این سرمایه‌گذاری علاوه بر آورده‌های مالی برای سرمایه‌گذاران می‌تواند در آینده منجر به بهبود کیفیت آموزش، افزایش کیفیت نیروی انسانی و توسعه اقتصادی کشور شود.

احداث واحد‌های مسکونی

یکی دیگر از مهم‌ترین مشکلات تهران، بحران مسکن است که هزاران نفر در این کلان‌شهر با آن دست به گریبان هستند؛ در خرداد امسال اعلام شد که، میانگین قیمت خریدوفروش یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران ۸۵ میلیون و ۹۱۰ هزار تومان است، بدین ترتیب با ۴۰ هزار میلیارد می‌توان بیش از ۴۶۰۰ واحد مسکونی ۱۰۰ متری در مناطق تهران ساخت. همچنین در حال حاضر قیمت مسکن نوساز در شهر پرند حدود ۲۰ میلیون تومان است، بر این اساس با مبلغ فوق می‌توان حدود ۲۹ هزار مسکن ۷۰ متری احداث کرد. در سال ۱۴۰۲ در استان تهران ۶۳ هزار و ۹۷۳ مورد ازدواج ثبت شده است، با این اوصاف نیمی از جوانانی که به تازگی ازدواج کرده‌اند توسط این پروژه‌ها صاحب خانه می‌شوند.

این پروژه‌ها علی‌رغم اینکه می‌توانند به کاهش فشار بر بازار مسکن و کمک به تأمین سرپناه برای افراد نیازمند تبدیل شوند، انتخابی مناسب برای افرادی هستند که به دنبال بازدهی مطمئن از سرمایه‌گذاری‌های خود هستند.

چرا در این زیرساخت‌های شهری سرمایه‌گذاری کنیم؟

با توجه به نیاز‌های روزافزون تهران به زیرساخت‌های آموزشی، ورزشی و مسکن، این سرمایه‌گذاری هوشمندانه در پروژه‌های مذکور می‌تواند علاوه‌بر رفع مشکلات کلیدی تهران، در آینده بازدهی مالی خوبی برای سرمایه‌گذاران داشته باشد؛ علاوه بر این، این پروژه‌ها می‌توانند ایجاد شغل کرده و در نهایت به رونق اقتصادی پایتخت کمک کنند. پول‌های بلوکه‌شده که آزاد شدند به صاحبان سرمایه این فرصت را می‌دهند که در مسیر رشد و توسعه شهری سهم داشته باشند. اقدامی قابل توجه که نه تنها می‌تواند به نفع جامعه و شهروندان باشد، بلکه می‌تواند یک انتخاب هوشمندانه و کم‌ریسک برای حفظ و رشد سرمایه‌ی سرمایه‌گذاران باشد.

برچسب‌ها: