به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران ، حمد اسماعیلزاده، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت،، تأکید کرد که آلودگی هوا به طور ویژه برای گروههای آسیبپذیر مانند کودکان، مادران باردار، سالمندان و افرادی که از بیماریهای قلبی، عروقی و ریوی رنج میبرند، عوارض و پیامدهای شدیدتری دارد. وی افزود که این آلودگیها میتواند سلامت این افراد را به خطر انداخته و بر شدت بیماریهایشان بیافزاید.
وی در ادامه توضیح داد که فلزات سنگینی مانند سرب که در نتیجه سوختن سوختهای فسیلی مانند بنزین و گازوئیل در هوا پراکنده میشوند، قادرند با رقابت در جذب ریزمغذیهای ضروری برای بدن از جمله کلسیم، آهن و روی، آسیبهایی به سلامتی انسان وارد کنند. این مواد میتوانند در بدن تجمع کرده و در نهایت به بروز بیماریهایی همچون سرطان منجر شوند.
اسماعیلزاده در رابطه با مقابله با این تهدیدها، مصرف روزانه حداقل ۲ لیوان شیر کمچرب را پیشنهاد کرد. به گفته وی، شیر به دلیل داشتن فسفر، منیزیم و کلسیم میتواند به خنثی کردن سموم و آلایندههای موجود در بدن کمک کند و باعث تنظیم فرآیند دفع این مواد سمی از بدن شود. در شرایطی که مواد آلاینده و سرب وارد بدن میشوند، کاهش تعداد باکتریهای مفید میتواند به اختلال در فرآیند دفع منجر شود، اما مصرف شیر میتواند جذب سرب و سایر فلزات سنگین را کاهش دهد.
آمارهای وزارت بهداشت نشان میدهند که در هر سال بیش از ۳۵ هزار نفر بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست میدهند. از این تعداد، تهران با حدود ۷ هزار مرگ، بیشترین سهم را دارد. همچنین در استانهای اراک و اصفهان به ترتیب ۶۶۱ و ۲ هزار و ۲۹ نفر در اثر آلودگی هوا جان خود را از دست دادهاند. هزینههای تحمیلی بر سیستم بهداشتی در این استانها نیز چشمگیر است و در اراک به ۲ میلیون و ۵۶۴ هزار دلار و در اصفهان به ۷۹۶ میلیون دلار میرسد.