شناسهٔ خبر: 70216472 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

خوردن گاه‌ به‌ گاه شیرینی ممکن است از حذف کامل قند و شکر برای سلامت بهتر باشد

یک بررسی جدید نشان می‌دهد که گرچه نوشیدنی‌های شیرین‌شده برای سلامت ما بسیار زیانبار هستند، اما خوردن گاه‌به‌گاه شیرینی‌ها ممکن است برای سلامت ما سودمند باشد.

صاحب‌خبر -

 دانشمندان سوئدی در یک بررسی ۲۲ ساله بر روی حدود ۷۰ هزار نفر به این نتیجه رسیدند: خوردن گهگاهی اندکی شیرینی (به جز نوشابه‌های شیرین‌شده) می‌تواند برای سلامت سودمند باشد.

به گزارش اسکای نیوز، این پژوهشگران مصرف سه نوع ماده غذایی حاوی قند زیاد را بررسی کردند: تاپینگ‌هایی مانند عسل، دسرهایی مانند نان شیرینی و نوشابه‌های شیرین‌شده مانند نوشابه‌های گازدار.

آنها همچنین هفت بیماری قلبی-عروقی را مورد بررسی قرار دادند: دو نوع سکته مغزی، حمله قلبی ، نارسایی قلبی، آنوریسم آئورت، فیبریلاسیون دهلیزی و تنگی آئورت.

بررسی آنها که یافته‌های آن در ژورنال علمی Frontiers منتشر شد، نشان داد که مصرف انواع متفاوت قند تأثیرات متفاوتی بر سلامت قلب و عروق دارد.

به گفته این پژوهشگران این تفاوت شگفت‌انگیز نشان می‌ٔ‌دهد که نه تنها میزان قند و شکر مصرف‌شده را باید در نظر گرفت، بلکه باید به نوع و منبع آن هم توجه داشت.

یافته‌های این بررسی نشان داد که مصرف نوشابه‌های شیرین‌شده برای سلامتی بدتر از هر نوع قند دیگری است و به طور قابل توجهی خطر سکته مغزی ناشی از اختلال خون‌رسانی، نارسایی قلبی، فیبریلاسیون دهلیزی و آنوریسم آئورت شکمی را افزایش داد.

این پژوهشگران می‌گویند نوشابه‌های شیرین‌شده یا به اصطلاح قندهای مایع نسبت به شکل‌های جامد شیرینی‌ها به طور قابل‌توجهی سیری کمتری ایجاد می‌کنند و بنابراین ممکن است به طور بالقوه منجر به مصرف بیش از حد مواد قندی

از طرف دیگر به گفته این پژوهشگران، شیرینی‌هایی مانند نان شیرینی اغلب در محیط های اجتماعی یا مناسبت‌های خاص خورده می‌شوند، در حالی که نوشابه‌های شیرین‌شده مثل نوشابه‌های گازدار ممکن است به طور مرتب مصرف شوند.

در مجموع یافته‌های این بررسی نشان داد که افرادی که گهگاه شیرینی می‌خورند، نسبت به افرادی که اصلاً قند وشکر مصرف نمی‌کردند، از لحاظ پیامدهای سلامتی وضعیت بهتری دارند.

این پژوهشگران می‌گویند این نتایج ممکن است بازتاب‌دهنده رفتارهای اساسی فرد درباره رژیم غذایی باشد- مثلا کسی که تقریبا قندی مصرف نمی‌کند ممکن است به علت دچار بودن به یک بیماری مثلا دیابت رژیم غذایی سختی گرفته باشد.

به گفته این پژوهشگران، در مجموع این یافته‌ها نشان می‌دهند که مصرف بسیار کم قند ممکن است برای سلامت قلب و عروق ضروری یا سودمند نباشد.