علی دهقانی رئیس کل دادگستری خوزستان در مراسم معرفی رئیس دادگستری و دادستان شهرستان ایذه با درود و سلام به شهدای این شهرستان، گفت: مردم غیور ایذه در همه عرصهها و ساحتها در همراهی با نظام و انقلاب بوده و هستند.
وی افزود: مردم این خطه به فرمان امام راحل (ره) لبیک گفته و در قالب گردان حضرت رسول ا... (ص) و در دفاع از نظام و کیان مقدس جمهوری اسلامی در جبهه حضور یافتند و در طول هشت سال دفاع مقدس بیش از ۳۰۰ شهید تقدیم این نظام کردند.
دهقانی گفت: این بزرگوارانی که از ایل بختیاری در صداقت، پاکی و گذشت، سرآمد و مایه افتخارند، شایسته هر خدمتی از سوی مسئولان و مدیران هستند.
تاکید بر امر به معروف و نهی از منکر
رئیس کل دادگستری خوزستان با تاکید بر دو فریضه الهی امر به معروف و نهی از منکر، گفت: این فریضه که موجب دوام و بقای جامعه است، باید از خود، نزدیکان، خانواده و بستگان آغاز شود، اما در خصوص مسئولان و وظیفهای که در قبال مردم دارند، نیز باید به کار گرفته شود.
دهقانی تصریح کرد: امروز با پروندههای متعددی مواجه هستیم که ناشی از اختلافات است و منشاء برخی از آنها مسائل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و خدماتی است.
وی ادامه داد: نگاه ما به جرایم، آسیبها و انحرافات، باید پیشگیرانه محور و توجه به علل وقوع و انگیزه آن و اقدامات و تدابیر پیشینی برای جلوگیری از تحقق باشد.
توسعه متوازن نیاز جامعه امروز
دهقانی با تاکید بر ضرورت توسعه متوازن در حوزههای مختلف، گفت: هر مسئول و خدمتگزار اگر از ظرفیت این سرزمین و مردم به درستی استفاده کند، بسیاری از ناهنجاریها کاهش مییابد.
وی گفت: دستگاه قضایی برخورد و مقابله را به عنوان آخرین مرحله در مواجهه با ناهنجاریها و جرایم میداند و تاکید بر توسعه متوازن، زیرساختها و امکانات لازم برای استفاده عموم و پیشگیری از وقوع جرائم و آسیبهای اجتماعی دارد.
تاکید بر فراهم شدن فرصت اشتغال برای جوانان
رئیس کل دادگستری خوزستان گفت: در زمان آبگیری سد کارون ۳ و شهید عباسپور، شاهد مهاجرت مردم از روستاها به این شهرستان بودیم، در حالی که زمینه کافی اشتغال برای جوانان این منطقه فراهم نشده بود.
دهقانی مردم را سرمایه اجتماعی برشمرد و افزود: در سالهای اخیر به تناسب اضافه شدن جمعیت به این جغرافیا، ظرفیتهای اقتصادی، اشتغال و خدماتی افزایش پیدا نکرده است که این مسئله باید با نگاه جامع و با راه حلهایی که نخبگان این شهرستان ارائه میکنند، مرتفع شود.
وی تصریح کرد: این شهرستان در سالهای گذشته و تا قبل از تصویب و لازم الاجرا شدن قانون جدید مجازات اسلامی ۱۳۹۲ به عنوان یکی از محلهای اقامت اجباری از سوی وزارت کشور اعلام شده بود؛ اما با وجود اصلاح قانون؛ به لحاظ ذهنیت قبلی همچنان از سوی محاکم سراسر کشور شهرستان ایذه بهعنوان محل اقامت اجباری تعیین میشد که با توجه به تعداد محکومین به اقامت اجباری به ایذه، این مسأله بهعنوان یک دغدغه از سوی مردم و نخبگان مطرح شد و پیگیریها و اقدامات لازم از سوی دادگستری استان و مسئولین عالی قوه قضاییه در خصوص رفع آن صورت گرفت.
تلاش برای رفع محرومیتها با ظرفیت نخبگان
دهقانی گفت: با تغییر این رویکرد قضایی، باید مسئولان نیز تلاش کنند تا با توسعه لازم، دیدگاهی که نسبت به این شهرستان وجود داشت، در اذهان نیز تغییر کند و شاهد افزایش ورود سرمایهگذاران به منطقه و توسعه زیرساختهای لازم برای اشتغال جوانان و رفع محرومیتها باشیم.
وی ادامه داد: ایل بختیاری در صلح و سازش و حل اختلافات سرآمد هستند، از سوی دیگر خیل نخبگان این قوم در میان مسئولان و مدیران استانی، نشان از ظرفیت عظیم علمی و فرهنگی مردم این منطقه دارد که باید در مسیر ارتقای شهرستان ایذه و مناطق اطراف آن به کار گرفته شود.
دهقانی با تاکید بر برخورد قاطع با ناامنی، گفت: هنگام وقوع جرایم باید برخورد لازم صورت گیرد، اما در کنار این تکالیف و وظایف، باید به این بوم توجه ویژه شود و در مقابل آسیبهای اجتماعی، اقدامات پیشگیرانه را انجام و برای ورود سرمایه و رفع بیکاری تلاش کرد.
رئیس کل دادگستری خوزستان تصریح کرد: امری که به همه مسئولان این شهرستان داریم این است که به تکالیف خود عمل کنند تا از ظرفیت اجتماعی این قوم غیور که همواره در کنار نظام مقدس جمهوری اسلامی بودهاند، به درستی استفاده شود و با نگاه توسعه متوازن و جامع، خدمتگزاری شایسته برای این مردم باشند.
دهقانی با بیان این که مشکلات زمانی حل میشود که از اعلام مشکلات به صورت نظری و بدون ارائه راهکار خارج و وارد حوزه عمل شویم، گفت: در جلسه با نخبگان این شهرستان، مطالب مهمی مطرح شد که مسئولان باید به آن توجه کنند، حرف مردم را بشنوند و برای رفع مشکلات موجود از این ظرفیت به درستی استفاده کنند.
انتهای پیام/