گوگل از تراشهای رونمایی کرده است که آخرین پیشرفت در زمینه محاسبات کوانتومی است که تلاش میکند از اصول فیزیک ذرات برای ایجاد نوع جدیدی از کامپیوترهای شگفتانگیز قدرتمند استفاده کند.
به گزارش ایتنا، این شرکت میگوید تراشه کوانتومی جدید که "Willow" نامیده میشود، پیشرفتی کلیدی است و راه را برای یک کامپیوتر کوانتومی مفید و در مقیاس بزرگ هموار میکند. براساس گفتههای گوگل، تراشه Willow قادر است مسائل محاسباتی پیچیده را در کمتر از ۵ دقیقه حل کند اما همین محاسبات برای ابر رایانه معمولی ۱۰ سپتیلیون سال (۱۰ به توان ۲۴) زمان میبرد.
با این حال، کارشناسان میگویند که در حال حاضر Willow تا حد زیادی یک دستگاه آزمایشی است، به این معنی که هنوز با یک کامپیوتر کوانتومی بسیار قدرتمند برای حل طیف گستردهای از مشکلات، میلیاردها دلار فاصله دارد.
معضل کوانتومی
کامپیوترهای کوانتومی به روشی بسیار متفاوت از کامپیوتر موجود در تلفن یا لپتاپ شما کار میکنند. مکانیک کوانتومی از رفتار عجیب ذرات بسیار کوچک برای حل مشکلات بسیار سریعتر از کامپیوترهای سنتی استفاده میکند.
این توانایی همچنین برای سرعت بخشیدن به فرآیندهای پیچیده مانند ساخت داروهای جدید استفاده میشود. این پروژه توسط هارتموت نوین، آزمایشگاه هوش مصنوعی کوانتومی گوگل، هدایت میشود که Willow را ایجاد کرد.
به عبارت بسیار ساده، هر چه یک کامپیوتر کوانتومی مفیدتر باشد، کیوبیتهای بیشتری در خود دارد.
با این حال، مشکل اصلی این فناوری این است که مستعد خطا است، روندی که قبلاً با افزایش تعداد کیوبیتهای یک تراشه افزایش مییافت.
اما محققان گوگل میگویند که آنها این را روند را نقض کردند و موفق شدند تراشه جدید را مهندسی و برنامهریزی کنند تا با افزایش تعداد کیوبیتها، میزان خطا در کل سیستم کاهش یابد.∎