شناسهٔ خبر: 70210051 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

۲۰ روز تا شفاف شدن تخصیص منابع در وزارت جهاد

وزیر جهاد کشاورزی:۸۰ درصد الگوی کشت رعایت می‌شود.

صاحب‌خبر -

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، وزیر جهاد و کشاورزی در برنامه گفت‌و‌گو ویژه خبری گفت: اختلاف نظر‌هایی درباره لایحه ابخیزداری وجود داشت که جمع بندی شده و تا ده روز آینده این لایحه به دولت ارسال می‌شود. وزیر جهاد درباره‌ی تراز تجاری کشاورزی هم گفت: این تراز منفی ۱۱ میلیارد دلار است که طبق برنامه هفتم تلاش داریم این تراز را مثبت کنیم.

وی همچنین درباره‌ی اجرای برنامه هفتم گفت: اجرای برخی مواد قانونی نیازمند منابع است. البته قصد داریم منتظر تامین منابع نباشیم، اما ممکن است در برخی موارد مجبور بشویم بر اساس بودجه اولویت بندی کنیم.

اقای نوری به قانون خودکفایی ۹۰ درصدی در هفت محصول اساسی و ۴۰ درصدی دانه‌های روغنی در برنامه هفتم هم اشاره کرد و افزود:تحقق کامل این بند از برنامه­ نیازمند منابع است، اما در برخی محصولات میتوانیم با توانمندی‌های داخلی این حکم قانونی را محقق کنیم.

غلامرضا نوری تشکیل پرونده‌هایی مثل چای دبش را ناشی از امضا‌های طلایی دانست و گفت: سامانه‌ای راه اندازی می‌کنیم که امضا‌های طلایی و دخالت دادن نظر‌های شخصی در برخی تصمیمات را حذف می‌کند.

او اضافه کرد:این سامانه به سامانه اعتبارسنجی تجاری وزارت صمت متصل است و برای سقفاعتبار هر شخص را مشخص میکند.

نوری ازشفاف سازی تخصیص منابع در وزارت کشاورزی هم خبر داد و گفت: تا ۲۰ روز آینده شرایط ثبت سفارش، نحوه واردات کالا، نحوه دریافت ارز و چگونگی تحویل کالا و موارد اینچنینی را به صورت شفاف در تارنمای وزارت کشاورزی قرار می‌دهیم.

آقای نوری افزود: علاوه بر این موارد، میزان اختصاص منابع به اشخاص را با جزئیات در تارنما قرار می‌دهیم.

وزیر جهاد درباره‌ی شرکت مادر تخصصی جهاد استقلال هم گفت این شرکت انحصار ندارد و این وزارت خانه حتی به شرکت‌های دولتی هم بیش از ۲۰ درصد از واردات را نمی‌سپارد.

وزیر جهاد و کشاورزی همچنین از رعایت الگوی کشت هم خبر داد و افزود: این الگو ۸۰ درصد رعایت می‌شود و به کشاورز‌هایی که الگوی کشت را رعایت نکنند خدمات ارائه نمی‌دهیم.

وی افزود: ما برای رعایت اجرای الگوی کشت نمی‌توانیم کشاورزان را ملزم کنیم چرا که قانون در این باره به ما اجازه نداده است.

آقای نوری درباره اختلاف قیمت برخی محصولات با بازار هم گفت:در محصولاتی که زنجیره‌ی تامین آن کامل است اختلاف قیمت بین تامین کننده و بازار کم است.

آقای وزیر افزود:برای نزدیک کردن قیمت تولید محصولات به قیمت بازار قصد داریم سامانه‌های مربوطه را برای سایر محصولات کشاورزی تکمیل کنیم.

وی درباره‌ی برگشت خوردن برخی محصولات صادراتی کشاورزی از کشور مقصد هم گفت: دو اقدام در حال انجام است، با جدیت دیپلماسی کشاورزی را پیگیری می‌کنیم و با کشور‌های مقصد رایزنی داریم، همچنین قصد داریم با کمک شرکت‌های خدمات فنی و مهندسی همه‌ی محصولات و مزارع را شناسنانمه دار کنیم.

غلامرضا نوری افزود: برگشت محصولات کشاورزی که در گذشته اتفاق افتاده غیرفنی بوده است و ربطی به محصولات و میزان سموم آن ندارد.