شناسهٔ خبر: 70205845 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

تنوع غذایی یک ششم از مردم جهان

سفره و عادات غذایی خانه بیش از یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون انسان به دلایل مختلف رنگارنگ و متنوع، اما تند است.

صاحب‌خبر -
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما،  سفره و عادات غذایی خانه بیش از یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون انسان به دلایل مختلف  رنگارنگ و متنوع،   اما تند است.
 
در هند بیش از ۲۸ استان و حدود هشت هزار شهر وجود دارد. اگر ۲۰۰ کیلومتر به هر جهت حرکت کنید با مذهب، زبان و عادات غذایی کاملا متفاوت رو‌به‌رو می‌شوید.
 
در سراسر این کشور بیش از ۹ مذهب وجوددارد که همگی روی عادت غذایی تاثیر می‌گذارند. هندو‌ها گوشت گاو و مسلمانان گوشت خوک نمی‌خورند. پیروان مذهبی دیگر گیاهخواری خالص را تمرین می‌کنند.
 
<div id="video-display-embed-code_11810090"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4403632/11810090?width=600&height=350"></script></div>

در نقاط شمالی انواع کباب و درجنوب انواع ماهی با ادویه کاری، نارگیل شیرین و برنج بیشتر پیدا می‌شود.
 
غذا‌های هند با توجه به محیط و اقلیم (نزدیک به دریا، صحرا یا کوه)، الگو‌های تاریخی مهاجرت، چاشنی ها، مسیر‌های تجاری، حاکمان و مذهب تفاوت می‌کنند. همچنین بسته به اینکه کدام میوه و سبزیجات رسیده باشند، در فصل متفاوت است.
 
در دهلی نو هر سال برای اینکه پایتخت نشینان طعم غذا‌های تازه نقاط مختلف کشورشان را بچشند و باآن‌ها آشناشوند آشپز‌هایی را از سراسر هند می‌آورند و یکجا جمع می‌کنند.
 
با گردهم آمدن این افراد جشنواره غذا‌های تازه سراسر هند تشکیل می‌شود. این کار هم باعث تنوع غذایی دهلی نشینان می‌شود و هم در آمدی برای زنان روستایی و مناطق محروم در پی دارد.
 
این طرح یکی از ده‌ها  برنامه وزارت توسعه روستایی هند برای  فقر زدایی، استقلال اقتصادی و توانمند سازی زنان روستا‌ها به شمار می‌آید.
 
خانم راجش وری، مدیر کل وزارت توسعه روستایی هند دراین زمینه گفت: هدف ما از برپایی این جشنواره، حمایت از زنان است. ما تلاش کرده‌ایم در سال کنونی میلادی دستکم ۳۰ (سی) میلیون نفر از زنان را از لحاظ اقتصادی مستقل و توانمند کنیم.
 
 
------------
باصدا‌ها: 
راجش وری - مدیر کل وزارت توسعه روستایی هند
چی رنجی لال کتاریا - معاون مدیر وزارت توسعه روستایی هند