به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، هفتمین پیشنشست تخصصی همایش علمی هیأت و آیینهای مذهبی ۱۴۰۳، با موضوع «هیأت در فراز و فرود هویت» در اندیشکده هیأت برگزار شد.
این نشست با هدف بررسی ابعاد مختلف هیأت و تأثیر آن بر هویت اجتماعی در جامعه ایران، با حضور جبار رحمانی رئیس انجمن انسانشناسی ایران و محسن امین عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد.
جبار رحمانی در ابتدای سخنان خود به اهمیت موضوع هیأت در جامعه ایران اشاره کرد. وی به تلقیهای اولیه از هیأت پرداخت و بیان کرد: معمولاً هیأت به عنوان یک پدیده سنتی در نظر گرفته میشود و این تصور که هیأتها همیشه مشابه یکدیگر هستند، نادرست است.وی در ادامه به مفهوم جماعت و موقعیتهای تعلیق اشاره کرد و گفت: زمانی که نظم جاری جامعه قطع میشود، افراد در موقعیتهای ضدساختار قرار میگیرند.
رحمانی توضیح داد که در چنین موقعیتهایی، سلسله مراتب اجتماعی از بین میرود و افراد به صورت برابر در کنار یکدیگر قرار میگیرند. این مفهوم به ما کمک میکند تا درک کنیم که چگونه هیأتها میتوانند به عنوان فضاهای تعلیق عمل کنند که در آن افراد از نقشهای اجتماعی روزمره خود خارج میشوند و به یکدیگر نزدیکتر میشوند.
رئیس انجمن انسانشناسی ایران در ادامه به تأثیر هیأت بر هویت اجتماعی پرداخت و گفت: هیأت میتواند به عنوان یک نهاد اجتماعی عمل کند که هویتهای جمعی را تقویت میکند.هیأتها میتوانند فضایی برای شکلگیری هویتهای جدید و همچنین حفظ هویتهای قدیمی فراهم کنند. این نهادها، به افراد این امکان را میدهند که در یک محیط مشترک با یکدیگر تعامل داشته باشند و تجربیات مشترکی را به اشتراک بگذارند.
در پایان این نشست سخنرانان با بیان اینکه یکی از چالشهای امروز هیأتها، کاهش مشارکت فعال به دلیل فردگرایی و تغییرات اجتماعی است، به راهکارهایی برای تقویت هویت جمعی در هیأتها اشاره کردند. برگزاری برنامههای متنوع و جذاب برای جذب جوانان و تشویق آنها به مشارکت فعال، بهرهگیری از فناوریهای نوین برای برقراری ارتباط با اعضای هیأت و ایجاد فضای تعامل آنلاین و ایجاد فرصتهایی برای تعامل اجتماعی و فرهنگی بین اعضای هیأت، به ویژه در بین جوانان از جمله این راهکارها بود.
دومین همایش ملی هیأت و آیینهای مذهبی روز پنجشنبه، ۱۸ بهمن، ۱۴۰۳ توسط مرکز تخصصی احیاء امر و اندیشکده هیأت برگزار می شود.
به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، هفتمین پیشنشست تخصصی همایش علمی هیأت و آیینهای مذهبی ۱۴۰۳، با موضوع «هیأت در فراز و فرود هویت» در اندیشکده هیأت برگزار شد.
به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، هفتمین پیشنشست تخصصی همایش علمی هیأت و آیینهای مذهبی ۱۴۰۳، با موضوع «هیأت در فراز و فرود هویت» در اندیشکده هیأت برگزار شد. سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسااین نشست با هدف بررسی ابعاد مختلف هیأت و تأثیر آن بر هویت اجتماعی در جامعه ایران، با حضور جبار رحمانی رئیس انجمن انسانشناسی ایران و محسن امین عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد.
این نشست با هدف بررسی ابعاد مختلف هیأت و تأثیر آن بر هویت اجتماعی در جامعه ایران، با حضور جبار رحمانی رئیس انجمن انسانشناسی ایران و محسن امین عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد.جبار رحمانی در ابتدای سخنان خود به اهمیت موضوع هیأت در جامعه ایران اشاره کرد. وی به تلقیهای اولیه از هیأت پرداخت و بیان کرد: معمولاً هیأت به عنوان یک پدیده سنتی در نظر گرفته میشود و این تصور که هیأتها همیشه مشابه یکدیگر هستند، نادرست است.وی در ادامه به مفهوم جماعت و موقعیتهای تعلیق اشاره کرد و گفت: زمانی که نظم جاری جامعه قطع میشود، افراد در موقعیتهای ضدساختار قرار میگیرند.
جبار رحمانی در ابتدای سخنان خود به اهمیت موضوع هیأت در جامعه ایران اشاره کرد. وی به تلقیهای اولیه از هیأت پرداخت و بیان کرد: معمولاً هیأت به عنوان یک پدیده سنتی در نظر گرفته میشود و این تصور که هیأتها همیشه مشابه یکدیگر هستند، نادرست است. وی در ادامه به مفهوم جماعت و موقعیتهای تعلیق اشاره کرد و گفت: زمانی که نظم جاری جامعه قطع میشود، افراد در موقعیتهای ضدساختار قرار میگیرند.رحمانی توضیح داد که در چنین موقعیتهایی، سلسله مراتب اجتماعی از بین میرود و افراد به صورت برابر در کنار یکدیگر قرار میگیرند. این مفهوم به ما کمک میکند تا درک کنیم که چگونه هیأتها میتوانند به عنوان فضاهای تعلیق عمل کنند که در آن افراد از نقشهای اجتماعی روزمره خود خارج میشوند و به یکدیگر نزدیکتر میشوند.
رحمانی توضیح داد که در چنین موقعیتهایی، سلسله مراتب اجتماعی از بین میرود و افراد به صورت برابر در کنار یکدیگر قرار میگیرند. این مفهوم به ما کمک میکند تا درک کنیم که چگونه هیأتها میتوانند به عنوان فضاهای تعلیق عمل کنند که در آن افراد از نقشهای اجتماعی روزمره خود خارج میشوند و به یکدیگر نزدیکتر میشوند.رئیس انجمن انسانشناسی ایران در ادامه به تأثیر هیأت بر هویت اجتماعی پرداخت و گفت: هیأت میتواند به عنوان یک نهاد اجتماعی عمل کند که هویتهای جمعی را تقویت میکند.هیأتها میتوانند فضایی برای شکلگیری هویتهای جدید و همچنین حفظ هویتهای قدیمی فراهم کنند. این نهادها، به افراد این امکان را میدهند که در یک محیط مشترک با یکدیگر تعامل داشته باشند و تجربیات مشترکی را به اشتراک بگذارند.
رئیس انجمن انسانشناسی ایران در ادامه به تأثیر هیأت بر هویت اجتماعی پرداخت و گفت: هیأت میتواند به عنوان یک نهاد اجتماعی عمل کند که هویتهای جمعی را تقویت میکند.هیأتها میتوانند فضایی برای شکلگیری هویتهای جدید و همچنین حفظ هویتهای قدیمی فراهم کنند. این نهادها، به افراد این امکان را میدهند که در یک محیط مشترک با یکدیگر تعامل داشته باشند و تجربیات مشترکی را به اشتراک بگذارند.در پایان این نشست سخنرانان با بیان اینکه یکی از چالشهای امروز هیأتها، کاهش مشارکت فعال به دلیل فردگرایی و تغییرات اجتماعی است، به راهکارهایی برای تقویت هویت جمعی در هیأتها اشاره کردند. برگزاری برنامههای متنوع و جذاب برای جذب جوانان و تشویق آنها به مشارکت فعال، بهرهگیری از فناوریهای نوین برای برقراری ارتباط با اعضای هیأت و ایجاد فضای تعامل آنلاین و ایجاد فرصتهایی برای تعامل اجتماعی و فرهنگی بین اعضای هیأت، به ویژه در بین جوانان از جمله این راهکارها بود.
در پایان این نشست سخنرانان با بیان اینکه یکی از چالشهای امروز هیأتها، کاهش مشارکت فعال به دلیل فردگرایی و تغییرات اجتماعی است، به راهکارهایی برای تقویت هویت جمعی در هیأتها اشاره کردند. برگزاری برنامههای متنوع و جذاب برای جذب جوانان و تشویق آنها به مشارکت فعال، بهرهگیری از فناوریهای نوین برای برقراری ارتباط با اعضای هیأت و ایجاد فضای تعامل آنلاین و ایجاد فرصتهایی برای تعامل اجتماعی و فرهنگی بین اعضای هیأت، به ویژه در بین جوانان از جمله این راهکارها بود.دومین همایش ملی هیأت و آیینهای مذهبی روز پنجشنبه، ۱۸ بهمن، ۱۴۰۳ توسط مرکز تخصصی احیاء امر و اندیشکده هیأت برگزار می شود.
دومین همایش ملی هیأت و آیینهای مذهبی روز پنجشنبه، ۱۸ بهمن، ۱۴۰۳ توسط مرکز تخصصی احیاء امر و اندیشکده هیأت برگزار می شود. ∎