به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، دانستن اینکه هر کشور چه سهمی در رشد جمعیت دارد برای پیشبینی شرایط آینده مهم است.
کشورهای دارای بیشترین تولد (۲۰۲۳)
هند در صدر فهرست، در سال ۲۰۲۳ شاهد بیش از ۲۶۰۰ تولد در هر ساعت بود. این تعداد بیش از دو برابر چینی است که در رتبه دوم قرار دارد. (حدود هزار نفر)
بهطور تقریبی یک زایمان از هر چهار زایمان در هر ساعت، در هند یا چین اتفاق میافتد. در ادامه لیست، نیجریه (۸۵۷) و پاکستان (۷۸۶)، اندونزی (۵۱۲)، جمهوری دومینیکن (۴۹۹) و اتیوپی (۴۶۹) قرار دارند.
ایالات متحده (۴۱۸) و بنگلادش (۳۹۸) دو کشور نهایی این لیست را پر میکنند؛ نکته جالب اینجا است که این ۹ کشور در مجموع نیمی از تولدهای جهانی را در هر ساعت تشکیل میدهند.
رشد جمعیت در میان کاهش نرخ زادوولد
با وجود این اعداد به ظاهر زیاد، هر کشوری که در این فهرست قرار دارد، شاهد کاهش نرخ زادوولد نیز هست. رشد آهستهتر جمعیت میتواند بهمعنای چشماندازهای آموزشی بهتر و فرصتهای بیشتر در نیروی کار باشد.
همراه با نرخ مرگومیر بهنسبت پایین، جمعیت در سن کار میتواند توسعه داشته باشد و بهرهوری افزایش پیدا کند. این روند بهعنوان سود جمعیتی شناخته میشود و به کشورها امکان میدهد درآمد و مصرف سرانه را افزایش دهند.
برای بعضی از کشورها همچون چین، نرخ زادوولد در حال حاضر تحتالشعاع نرخ مرگومیر آنها قرار گرفته است. در واقع، جمعیت چین بهطور رسمی از سال ۲۰۲۲ شروع به کاهش کرد، در حالی که بهرهوری نیروی کار هنوز بالاست، جمعیت پیر میتواند محدودیتهای رشد اقتصادی را تحت تأثیر قرار دهد.