به گزارش خبرنگار گروه آنلاین دنیای اقتصاد، آنچه در بازارهای جهانی میگذرد حامی از آن است که بازارها به اتفاقات اخیر سوریه بی اعتنا بودند.
در روز گذشته تنش میان چین و تایوان بالا گرفت. چین کشتیهای جنگی خود را روانه تایوان کرده و تهدیدات بزرگی علیه تایوان مطرح کرد. همین موضوع موجب شد تا ترس بر بازارهای جهانی در نخستین روز معاملاتی هفته دوم دسامبر غالب شود.
پس از گزارش اشتغال متعادل از ایالات متحده آمریکا در روز جمعه، فعالان انتظار داشتند که در روز دوشنبه شاخص دلار با کاهش همراه شود. از آنجا که شاخص دلار در شرایط پرتنش همچون طلا بعنوان پناهگاه سرمایهگذاران محسوب میشود، با افزایش تنش میان چین و تایوان سرمایهگذاران تمایل به خرید دلار یافتند.
همچنین همین امر موجب شد تا شاخص دلار از ابتدای روز جاری روند افزایشی را تجربه کند. در کنار شاخص دلار، طلا، نقره و نفت نیز در روز جاری با افزایش خوبی همراه شدند.
نقره طی روز جاری با ثبت افزایش نزدیک به ۴درصد بیشترین میزان رشد روزانه را از آن خود کرد. از آنطرف هر انس طلای جهانی با رشد ۱.۵۳درصد به سطح ۲هزار و ۶۷۵دلار افزایش یافت.
از سویی نفت برنت و WTI نیز در روز جاری افزایش قیمت بالایی را تجربه کرد. بهای هر بشکه از دو نفت مذکور بهترتیب با رشد ۱.۸۳ و ۲.۱۶درصد همراه شد و در قیمت ۷۲.۴۷ و ۶۸.۷۲دلار معامله شد.
بیت کوین که هفتههاست سودای صعود دارد در روز جاری با اصلاح ناچیز ۰.۱۶درصدی همراه شد و به سطح ۹۹هزار دلار نزول یافت.
چهار نشست بانکهای مرکزی
در هفته جاری چهار نشست از بانکهای مرکزی سراسر دنیا برگزار میشود. کشورهای استرالیا، سوئیس، کانادا و اروپا در این هفته جلسه بانک مرکزی برای تعیین نرخ بهره دارند.
این جلسات اهمیت بسیار بالایی دارد چرا که کوچکترین رفتار خلاف انتظار بازار میتواند واکنش بسیار هیجانی در آن ارز ایجاد کند. همچنین نرخ تورم ایالات متحده آمریکا در این هفته منتشر میشود.
با توجه به جلسه 18دسامبر نگاه تمامی فعالان به این داده است چرا که این داده میتواند سرنوشت میزان کاهش نرخ بهره در جلسه 18دسامبر را مشخص کند.