به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، شهردار قم امروز در گفتوگو با خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اضافه شدن ۲۰ دستگاه اتوبوس برقی ساخت کشور چین به همراه ۱۰ دستگاه باتری به ناوگان اتوبوسرانی به عنوان نخستین خودروهای وارداتی به قم گفت: برای خرید این اتوبوسها و جایگاه شارژ ۳۷۵۰ میلیارد ریال هزینه شده است.
سید مرتضی سقاییان نژاد با بیان اینکه تا پایان سال ۱۰ دستگاه اتوبوس برقی دیگر به همراه ۱۰ دستگاه اتوبوس شهری دیزلی تولید داخل با هزینه ۸۰۰ میلیارد ریالی و ۱۴ دستگاه اتوبوس با تعمیرات اساسی به ناوگان حمل و نقل عمومی شهر اضافه میشود افزود: با توجه به اینکه امسال ۴ هزار میلیارد ریال برای خرید ناوگان اتوبوسرانی پیش بینی شده بود، اما تاکنون بیش از ۴۵۰۰ میلیارد ریال به این امر اختصاص یافته است.
وی با اشاره به ۳۰۰ کیلومتر پیمایش اتوبوسهای برقی با هر بار شارژ ۳ ساعته که در شب انجام میشود گفت: اتوبوسها منطبق با استانداردهای روز دنیا ۵ سال و باتریها ۸ سال ضمانت دارند.
شهردار قم حرکت در مسیر حمل و نقل هوشمند، پایدار و موافق با محیط زیست از اهداف پیش روی ناوگان حمل و نقل عمومی دانست و از افزایش ۱۰۰ دستگاه اتوبوس تا پایان سال به این ناوگان خبر داد.
سقاییان نژاد در ادامه با اشاره به فعالیت ۵۰۰ دستگاه اتوبوس بر اساس برنامه چهارم و فعالیت ۳۹۰ اتوبوس در حال حاضر افزود: برخی اختلافات بین وزارت کشور و شرکت ایران خودرو دیزل باعث شد ۴۹ دستگاه اتوبوس امسال از تحویل به ناوگان حمل و نقل عمومی قم باز ماند.
وی از پیش بینی ۲ هزار میلیارد ریال اوراق برای این بخش در سال آینده خبر داد و گفت: با رایزنیهای صورت گرفته با وزارت کشور و سازمان مدیریت قرار است این مبلغ به ۶ هزار میلیارد ریال افزایش یابد.
شهردار قم، حمل و نقل عمومی قم را یکی از جوانترین ناوگان حمل و نقل عمومی کشور بیان کرد و افزود: در گذشته دوره ناوگان قم ۱۲ ساله بود که امروز به سه سال و نیم رسیده است.
سقائیان نژاد گفت: برای خدمت رسانی شایسته به مردم و توجه به آلوده نبودن هوا در هسته مرکزی شهر اتوبوسهای برقی در محدوده مرکز شهر و حرم مطهر تردد خواهند داشت.