به گزارش روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه گیلان، در راستای اجرای سیاستهای کلان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای ارتقای جایگاه صنعت کیوی در استان و کشور، برای اولین بار در کشور، در دانشگاه گیلان سه رقم جدید میوه کیوی با گوشت زرد و طعم جدید اصلاح و معرفی شد که از بین این سه رقم معرفی شده، دو رقم به اسامی طلوع و زرین در گروه رقمهای زودرس و رقم گیلدا جزء رقم میانرس طبقهبندی میشوند.
از ویژگیهای مطلوب میوه ارقام جدید کیوی، داشتن رنگ گوشت زرد و طلایی، طعم شیرین، رایحه مطلوب و میزان حدود سه برابری ویتامین ث کیویهای سبز میباشد که از این لحاظ میتوانند نقش مهمی در سلامت فرد و جامعه داشته باشد. از نظر اقتصادی نیز به دلیل زودرسی میوه، این ارقام را میتوان زودتر از رقم گوشت سبز هایوارد برداشت کرد و قبل از ورود میوه توسط دیگر رقبا، به بازار بینالمللی صادر کرد. این مزیت به همراه ویژگیهای مطلوب میوه، میتواند برای صنعت کیوی ایران بسیار سودآور باشد. علاوه بر این، تأثیر تغییرات اقلیمی بر روی ارقام جدید بسیار ناچیز بوده و این ارقام میتوانند در شرایط نامطلوب اقلیمی، تولید اقتصادی داشته باشند.