شناسهٔ خبر: 70182621 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: تابناک | لینک خبر

تحقیقات نشان می دهد:

تأثیر شگفت‌انگیز شیرمادر بر ثروتمند شدن فرزندان

مطالعه‌ای که در مجله بهداشت جهانی لانست منتشر شده، نشان داد که مدت طولانی‌تر شیردهی با افزایش هوش در بزرگسالی، تحصیلات بیشتر و درآمد بالاتر بزرگسالان مرتبط است. این مطالعه گروهی از نزدیک به 3500 نوزاد را به مدت 30 سال دنبال کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش سرویس علم و فناوری تابناک به نقل از خبرنامه بیرمنگام. دکتر برناردو لسا هورتا از دانشگاه فدرال پلوتاس در برزیل توضیح می‌دهد: "تأثیر شیردهی بر رشد مغز و هوش کودک به خوبی ثابت شده است، اما اینکه آیا این اثرات تا بزرگسالی ادامه می‌یابد کمتر مشخص است. "

"مطالعه ما اولین مدرکی را ارائه می‌دهد که نشان می‌دهد شیردهی طولانی‌مدت نه تنها هوش را تا حداقل ۳۰ سالگی افزایش می‌دهد، بلکه با بهبود دستاورد‌های تحصیلی و توانایی درآمدزایی، هم در سطح فردی و هم در سطح جامعه تأثیر می‌گذارد. نکته منحصر به فرد این مطالعه این است که در جمعیتی که ما مطالعه کردیم، شیردهی در بین زنان با تحصیلات بالا و درآمد بالا شایع‌تر نبود، بلکه به طور یکنواخت بین طبقات اجتماعی توزیع شده بود. مطالعات قبلی از کشور‌های توسعه‌یافته به دلیل عدم تفکیک اثر شیردهی از مزیت اقتصادی اجتماعی مورد انتقاد قرار گرفته‌اند، اما کار ما برای اولین بار به این موضوع می‌پردازد. "
تأثیر شگفت‌انگیز شیرمادر بر ثروتمند شدن فرزندان

ذر حالی که این مطالعه افزایش هوش بزرگسالان، تحصیلات طولانی‌تر و درآمد بالاتر بزرگسالان را در تمام سطوح مدت شیردهی نشان داد، هر چه مدت شیردهی کودک بیشتر می‌شد (تا ۱۲ ماه)، میزان مزایا بیشتر می‌شد.

هورتا و همکارانش داده‌های حاصل از یک مطالعه آینده‌نگر بر روی نزدیک به ۶۰۰۰ نوزاد متولد شده در پلوتاس، برزیل در سال ۱۹۸۲ را تجزیه و تحلیل کردند. اطلاعات مربوط به شیردهی در اوایل کودکی جمع‌آوری شد. شرکت‌کنندگان در سن متوسط ۳۰ سالگی تحت آزمایش IQ (مقیاس هوش بزرگسالان وکسلر، نسخه سوم) قرار گرفتند و اطلاعات مربوط به دستاورد‌های تحصیلی و درآمد نیز جمع‌آوری شد.

اطلاعات مربوط به IQ و شیردهی برای کمی بیش از نیمی (۳۴۹۳) از شرکت‌کنندگان در دسترس بود. محققان این افراد را بر اساس مدت زمانی که در نوزادی شیر مادر خورده بودند به پنج گروه تقسیم کردند و ۱۰ متغیر اجتماعی و بیولوژیکی را که ممکن است به افزایش IQ کمک کنند، از جمله درآمد خانواده در بدو تولد، تحصیلات والدین، تبار ژنومی، سیگار کشیدن مادر در دوران بارداری، سن مادر، وزن هنگام تولد و نوع زایمان را کنترل کردند.

در حالی که این مطالعه افزایش هوش بزرگسالان، تحصیلات طولانی‌تر و درآمد بالاتر بزرگسالان را در تمام سطوح مدت شیردهی نشان داد، هر چه مدت شیردهی کودک بیشتر می‌شد (تا ۱۲ ماه)، میزان مزایا بیشتر می‌شد. به عنوان مثال، نوزادی که حداقل یک سال شیر مادر خورده بود، چهار امتیاز IQ کامل (حدود یک سوم انحراف استاندارد بالاتر از متوسط) کسب کرد، ۰.۹ سال تحصیل بیشتر داشت (حدود یک چهارم انحراف استاندارد بالاتر از متوسط) و درآمد بالاتری داشت. ۳۴۱ رئال در ماه (معادل حدود یک سوم سطح درآمد متوسط) در سن ۳۰ سالگی، در مقایسه با کسانی که کمتر از یک ماه شیر مادر خورده بودند.

تأثیر شگفت‌انگیز شیرمادر بر ثروتمند شدن فرزندان

دکتر هورتا می‌گوید: "مکانیسم احتمالی تأثیر مفید شیر مادر بر هوش، وجود اسید‌های چرب اشباع‌نشده زنجیره بلند (DHA) موجود در شیر مادر است که برای رشد مغز ضروری است. یافته ما مبنی بر اینکه شیردهی غالب با IQ در بزرگسالی رابطه مثبت دارد، این موضوع را نیز نشان می‌دهد. میزان شیر مصرفی نقش دارد. "

دکتر اریک مورتنسن از دانشگاه کپنهاگن در دانمارک در یک نظر مرتبط می‌نویسد: "با افزایش سن، تأثیر عوامل رشد اولیه ممکن است یا رقیق شود، به دلیل تأثیر عوامل محیطی بعدی، یا تقویت شود، زیرا توانایی شناختی بر تحصیلات و دستاورد‌های شغلی تأثیر می‌گذارد.... در مقابل، مطالعه ویکتوریا و همکاران نشان می‌دهد که تأثیر شیردهی بر رشد شناختی تا بزرگسالی ادامه دارد و این پیامد‌های مهمی برای سلامت عمومی دارد.... با این حال، این یافته‌ها باید توسط مطالعات آینده‌ای که بر تأثیرات بلندمدت و نتایج مهم زندگی مرتبط با شیردهی متمرکز هستند، تأیید شود. "