به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، رئیس کمیته امور دینی وزارت فرهنگ و اطلاعرسانی جمهوری قزاقستان با حجتالاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانیپور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی دیدار و گفتوگو کرد.
ایمانیپور با اشاره به تاریخچه گفتوگوهای ادیان گفت: تقریبا سی سال است که این گفتوگوها شروع شده و با مسیحیت کاتولیک ارتدوکس و ادیان شرقی گفتوگوهایی داشتهایم.
وی ادامه داد: در قزاقستان که یکی از همکاران و شرکای قدیمی ما است در چارچوب کنگره گفتوگوی ادیان قزاقستان و هم در چارچوب گفتوگوهای مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی همکاری مشترک داشتهایم.
رئیس دستگاه دیپلماسی فرهنگی ادامه داد: ما یکی از رموز موفقیت گفتوگوهای ادیان و دیپلماسی دینی را عملگرایی این گفتوگوها که ناظر بر چالشهای موجود است، میدانیم و گرچه نفس گفتوگو خود ارزشمند است اما باید کمک به حل یکی از مسائل جهانی بکند و در این صورت است که طرفهای گفتوگو علاقهمند به ادامه مسیر میشوند.
ایمانیپور با بیان اینکه در حال حاضر شاهد اوجگیری مسئله خشونت در جهان خصوصا در منطقه غرب آسیا هستیم، ابراز کرد: متأسفانه نهادهای بینالمللی موفقیتی در مهار این خشونتها نداشتهاند. در حال حاضر شاهد نسلکشی و جنایتهایی در غزه هستیم که با هیچ منطق انسانی قابل توجیه نیست.
وی در ادامه گفت: در گفتوگوهای ماه گذشته با پاپ فرانسیس موضوع خانواده و نقش آنان در آموزش جوانان مورد گفتوگو قرار گرفت و این موضوع بیان شد که امروز آموزش جوانان باید از مسائل محوری گفتوگوی ادیان باشد.
ایمانیپور با تأکید بر اینکه باید چالشهای جهانی را پیدا کنیم و بعد برای حل این چالشها از طریق گفتوگو چارهای بیندیشیم، بیان کرد: کشور قزاقستان در سطح خوبی گفتوگوی ادیان را انجام میدهد و فعالانه در این صحنه حضور دارد. ابتکار گفتوگوهای رهبران جوان ادیان نیز ابتکار خوبی بود.
رئیس دستگاه دیپلماسی فرهنگی کشور با اشاره به موضوع گفتوگوهای بین ادیانی ایران و قزاقستان گفت: مسئولیت اجتماعی موضوعی است که همه از جمله رهبران ادیان باید به آن ملتزم باشند.
وی در پایان سخنانش، اظهار امیدواری کرد که این گفتوگوها مؤثر واقع شود.
ایران همکار خوب قزاقستان است
در ادامه، رئیس کمیته امور دینی وزارت فرهنگ و اطلاعرسانی جمهوری قزاقستان ضمن تشکر از میزبانی و همکاری جمهوری اسلامی ایران در گفتوگوی ادیان از جمله شرکت در هفتمین کنگره رهبران ادیان در آستانه بیان کرد: در کشور قزاقستان، مسلمانان در اکثریت هستند و علاوه بر آن ۱۸ نماینده ادیان و مذاهب در کشور ما فعالیت میکند و ما برای همزیستی ادیان تلاش میکنیم.
وی ادامه داد: رئیس جمهور قزاقستان به برگزاری کنگره ادیان بسیار اهمیت میدهد و خواهان فعالیت آن است.
بولانکانویچ همچنین، ابراز کرد: ایران و قزاقستان، مشترکات فرهنگی زیادی دارند و به همین خاطر، ما ایران را یک همکار خوب برای کشورمان میدانیم.
پس از آن، سمینار مشترک مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و مرکز بینالمللی گفتوگوی ادیان و مذاهب قزاقستان با موضوع «مسوولیت دینداران در مبارزه با چالشهای جهانی» با حضور صاحبنظران و کارشناسان دو کشور به میزبانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی آغاز شد.
انتهای پیام