مسعود ایرانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در مورد آخرین وضعیت بخش صنعت استان اردبیل تشریح کرد: امسال یک واحد تولید لودر و بیل مکانیکی در استان احداث شده که ۴۰ دستگاه لودر پنج تن برای نخستین بار در کشور با عمق ساخت داخل حدود ۲۵ درصد نیز به فروش رسانده و تولید بیل مکانیکی را هم آغاز کرده است.
وی افزود: این شرکت که به لحاظ مالی، توانمندی و ارتباطات بینالمللی جزو واحدهای قوی بوده و قیمت تولیدات آن نصف قیمتهای جهانی است، در آینده انواع ماشینآلات سنگین را از شهرک صنعتی شماره ۲ اردبیل روانه بازار خواهد کرد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل بیان کرد: کارخانه حدید مبتکران مشگینشهر که کشنده کامیون با عمق ساخت داخل ۸۵ درصد تولید میکند، پروانه ساخت موتور بر اساس استانداردهای بینالمللی را دریافت کرده است.
وی با اشاره به اینکه اشتغال ۸۰۰ نفر در حدید مبتکران در ماههای آینده بیش از یک هزار نفر خواهد شد، اضافه کرد: قسمت موتورسازی زیر نظر مرسدس بنز آلمان این امکانات را دارد که با تیراژ اقتصادی سفارشهای جدید از ریختهگری تا طراحی و تولید را انجام و تحویل دهد.
ایرانی عنوان کرد: کاری که خودروسازان بزرگی مانند ایران خودرو دیزل، سایپا دیزل و دیزل سنگین ایران نتوانستند انجام دهند را در اردبیل توانستیم انجام دهیم و الان جزو استانهایی هستیم که موتورهای خودرهای سنگین مانند اتوبوس، مینیبوس، کامیون، لودر، بولدوزر در آن تولید میشود.
وی اظهار کرد: در زمینه تولید آسانسور نیز در حال حاضر تلاش برای احداث، نصب و راهاندازی خط تولید موتورهای بدون گیربکس در حال انجام است که جزو فناوریهای بهروز دنیا محسوب میشود و در ماههای آینده برای نخستین بار در کشور شاهد آن خواهیم بود.
اردبیل قطب تولید آسانسور کشور میشود
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل گفت: در حال حاضر ۴۰۰ نفر در این واحد مشغول به کار هستند که با راهاندازی خط تولید موتور بدون گیربکس ۲۵۰ نفر دیگر هم مشغول به کار شده و با احتساب تیمهای نصب و پشتیبانی جزو باشگاه هزارتاییها خواهد شد و اگر حمایت مناسبی از طرح صورت بگیرد، اردبیل به قطب آسانسورسازی کشور تبدیل میگردد.
وی ادامه داد: برخی واحدها مانند آرتا انرژی و خط دوم امدیاف نیز در حال حاضر ۲ هزار و ۵۰۰ نفر کارگر دارند که با تلاش برای جذب یک هزار و ۵۰۰ نفر دیگر، مجموع نیروی کار آن به چهار هزار نفر افزایش خواهد یافت.
ایرانی با اشاره به اینکه خط دوم امدیاف به لحاظ ابعاد محصول و سرعت تولید در سطح خاورمیانه قابل توجه است، گفت: آرتا انرژی بدون ایجاد آلایندگی از نظر تولید الکل با خلوص ۱۰۰ درصد در صنایع پزشکی و پتروشیمی قابلیت استفاده دارد و متانول تولیدی این شرکت هم جزو محصولات صادراتی استان اردبیل خواهد شد.
تلاش برای تکمیل زنجیره تولید آهن و فولاد
وی افزود: طرح احداث کارخانه تولید آهن اسفنجی نیز با ظرفیت یک میلیون تن بیش از ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با توجه به پیگیری نمایندگان مجلس برای اختصاص بودجه، پیشبینی میشود تا آذر ۱۴۰۴ به مرحله بهرهبرداری و تولید برسد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل بیان کرد: مهمترین زنجیره تولید آهن و محصولات فولادی همین واحد تولید آهن اسفنجی است و تلاش میشود از معدن تا محصول نهایی را در استان داشته باشیم.
وی تشریح کرد: فرآوری محصولات معدنی برای تبدیل آن به گندله و کنسانتره که مقدمه تولید آهن اسفنجی است و بریکت سرد و گرمی که آنجا تولید خواهد شد، سپس به ذوب آهن خواهد رفت و به شمش آهن تبدیل خواهد شد که خوراک تولید مقاطع آهنی و فولاد و مقاطع فولادی است و بر همین اساس برنامهریزی میکنیم تا این اتفاق بیافتد و بتوانیم زنجیره تولید آهن و فولاد را در استان اردبیل تکمیل کنیم.
ایرانی خاطرنشان کرد: کارخانه فولاد مشگینشهر نیز در زمینه تولید ورقهای نورد گرم که جزو صنایع فولادی محسوب میشود، با ظرفیت اشتغال اولیه ۲۰۰ نفر در آیینی با حضور استاندار سابق اردبیل افتتاح و راهاندازی شده است.
وی با تاکید بر اینکه کارخانه فولاد به مهمترین واحد صنعتی شهرستان مشگینشهر تبدیل شده است، اضافه کرد: پیشتر این طرح راکد بود اما الان دوباره فعال شده است و بهزودی خبرهای خوبی در مورد آن خواهیم شنید.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل عنوان کرد: اشجع باتری که بخش عمده باتری خودروهای سبک و سنگین کشور را تامین میکند، امسال از نظر اشتغالزایی جزو باشگاه هزارتاییها شد و با توجه به اینکه ثبت سفارش و مواد اولیه آن را پس از پیگیریهای بسیار انجام دادیم، در حال استخدام ۳۰۰ نفر دیگر است.
یک چهارم آب معدنی کشور در اردبیل تولید میشود
وی همچنین شهرک تخصصی آب در شهرستان نیر را مورد اشاره قرار داد و گفت: در مجموع یک چهارم آبهای معدنی کشور در استان اردبیل تولید میشود و کیفیت تولیدات استان به مراتب بیشتر از محصولات سایر استانها است و در کنار آن تلاش برای احیای واحد راکد تسنیم نوش میتواند تاثیر بسزایی در بحث اشتغالزایی داشته باشد.
ایرانی یادآور شد: شهرستان گرمی هم با تامین نیاز بازارهای داخلی و خارجی قطب تولید شیرآلات ساختمانی کشور شده و در شهرستان خلخال واحد تولید نئوپان احیا و ثبت سفارش ماشینآلات آن به سرانجام رسیده و خط تولید خود را افزایش داده، در شهرستان کوثر هم از یک واحد تولید شیشه خودرو حمایت و تسهیلات لازم داده شد که تولیدات آن از استاندارد لازم برخوردار است.
به گفته وی، در حال حاضر یک هزار و ۴۱۵ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل فعالیت دارند و ۴۰ هزار و ۸۴۰ نفر نیز در این واحدها مشغول به کار هستند.
استان اردبیل با جمعیت افزون بر یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر در شمالغربی ایران همجوار با استانهای آذربایجانشرقی، گیلان، زنجان و در همسایگی کشور جمهوری آذربایجان واقع شده است.