شناسهٔ خبر: 70176171 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: آفتاب | لینک خبر

بی خوابی دارید؟ بخوانید

همه انسان‌ها حداقل در دوره‌ای از زندگی خود با مشکلات خواب و معضل بی‌خوابی روبرو می‌شوند.

صاحب‌خبر -
آفتاب‌‌نیوز :

این در حالی است که اینگونه مشکلات در طول زمستان به دلیل سردتر شدن هوا ممکن است تشدید هم بشود. هرچند از قدیم روش‌های مختلفی برای بهبود کیفیت خواب شبانه توصیه شده است، اما مشکلات مرتبط با خواب یا کم‌خوابی همچنان در زندگی انسان‌ها وجود دارند.

متخصصان خواب توصیه‌هایی را برای کاهش مشکلات مرتبط با خواب و بی‌خوابی شبانه مطرح می‌کنند که در ادامه به پنج مورد از آن‌ها اشاره شده است.

مشکلات زندگی خود را قبل از خواب مرور نکنید

بنابر گزارش یورونیوز، بسیاری از انسان‌ها عادت دارند تا قبل از به خواب رفتن به اتفاق‌هایی که در طول روز برای آن‌ها افتاده و همچنین مشکلاتشان فکر کنند. این در حالی است که برای تجربه خوابی آرام توصیه می‌شود که افراد پیش از به خواب رفتن ذهنی آرام و بی‌دغدغه داشته باشند.

انجام فعالیتی آرامبخش و نگارش مشکلات خود بر روی کاغذ پیش از خواب از جمله روش‌هایی است که می‌تواند به شما در این زمینه کمک کند.

اگر خوابتان نمی‌رود به رختخواب نروید

برخلاف آنچه تصور می‌شود باقی ماندن در تختخواب به اینکه سریعتر خوابتان برود کمکی نمی‌کند. به گفته متخصصان تختخواب نباید به محیطی اضطراب‌زا برای ذهن افراد تبدیل شود. از سوی دیگر اگر بی‌خوابی به سراغتان آمد حتما از جایتان برخیزید و فعالیتی انجام دهید تا به تدریج خوابتان بگیرد.

به گفته دانشمندان افرادی که از مشکلات مرتبط با خواب رنج می‌برند نباید اگر خسته نیستند به رختخواب بروند. این امر می‌تواند اثری برعکس داشته باشد.

عوض کردن هوای اتاق خواب

مغز ما در همه مراحل خواب به اکسیژن و دمای ایده‌آل نیاز دارد. به گفته متخصصان دمای ایده‌آل برای به خواب رفتن دمای ۱۸ درجه سانتیگراد بالای صفر است. به همین دلیل توصیه می‌شود تا هوای اتاق خواب خود را یک ربع پیش از رفتن به رختخواب با باز کردن پنجره‌ها عوض کنید.

از تختخواب فقط برای خواب استفاده کنید

خواب افراد نباید به منبعی برای اضطراب و دلهره تبدیل شود، بلکه در ذهن ما باید خواب با آرامش در ارتباط باشد. متخصصان توصیه می‌کنند که تنها کارکرد تختخواب انسان باید استفاده از آن برای خواب باشد. این امر کمک می‌کند تا در طول خواب شبانه بیدار نشوید.

بی‌خوابی‌های شبانه خود را بزرگ جلوه ندهید

بی‌خوابی شبانه اگر سه بار یا بیشتر از آن در طول هفته و به مدت سه ماه تجربه شود به عنوان بی‌خوابی مزمن شناخته می‌شود.

به همین دلیل نباید بابت بی‌خوابی‌های گاه و بی‌گاه خود نگران شوید. یکی از راه‌های مقابله با بی‌خوابی شبانه می‌تواند انجام تمرین‌هایی باشد که برای بهتر به خواب رفتن توصیه می‌شود.

اگر بی‌خوابی شما بیشتر از سه بار در هفته و به مدتی بیشتر از سه ماه ادامه پیدا کرد بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.

منبع: یورونیوز