به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، سیدمحمدرضا طالبی در ستاد پیشگیری و کنترل بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان استان گفت: به استناد رصد و پایش صورت گرفته در سطح استان تاکنون هیچ موردی از آنفلوانزای فوق حاد پرندگان مشاهده نشده است.
وی با اشاره به وضعیت مطلوب تولید مرغ و تخم مرغ در استان، تداوم و حفظ شرایط فعلی را وظیفه تک تک اعضا دانست.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار همه دستگاههای حاضر در جلسه را ملزم به همکاری با اداره کل دامپزشکی استان کرد و افزود: نظارت، رصد و پایش بیماری ها، تداوم ممنوعیت شکار پرندگان مهاجر، عدم عرضه طیور در بازار روزها، برگزاری کمیتههای آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در شهرستانها به ریاست فرمانداران، کنترل سیستم حمل و نقل به خصوص در مبادی ورودی استان، پیگیری وضعیت پساب فاضلاب شهرها و تغذیه پرندگان مهاجر از آن، توسط دامپزشکی و اعضای ستاد مورد تأکید است.
طالبی اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به جامعه در خصوص بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان توسط رسانهها به ویژه صدا و سیما را ضروری خواند.
وی از اعضای ستاد خواست آنچه در برنامه ملی پیشگیری و کنترل بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان مورد تأکید قرار گرفته و مصوبات ستاد استانی را جدی بگیرند تا از بروز این بیماری در استان جلوگیری شود.
مدیر کل دامپزشکی نیز در گزارشی از وضعیت بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، گفت: در حال حاضر بیش از ۴۵ کشور دنیا درگیر این بیماری است و با توجه به تغییرات رفتاری ویروس و جهشهای ژنیتیکی صورت گرفته پستانداران همانند دامهای اهلی مثل گاو را نیز مبتلا میکند و این نگرانی وجود دارد که با انتقال ویروس به انسان و قابلیت جهشهای ژنتیکی باعث بروز همه گیریهای حاد در جمعیت انسانی باشیم.
بخشی با بیان اینکه خراسان جنوبی قابلیتهای زیادی در صنعت پرورش طیور دارد، بطوریکه زنجیره تولید این صنعت در استان کامل است، افزود: جوجه ریزی بیش از ۴۰ میلیون قطعهای در سال و مازاد تولید ۷۰ درصدی و ارسال آن به استانهای مجاور، از شاخصههای خراسان جنوبی است.
به گفته وی در پایش اخیر صورت گرفته بر روی طیور بومی روستایی ۷۱ روستا و انجام بیش از ۷ هزار و ۲۰۰ مورد آزمایش سرولوژی و مولکولی، موردی از آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان مشاهده نشد.