رئیس دانشگاه ملی مهارت استان البرز تاکید کرد: ارتباط میان دانشگاهها و پارک فناوری و به طور کلی رابطه میان دولت، صنعت و دانشگاه میتواند چرخه تولید را بهتر کند و باعث افزایش اعتبار شرکتهای دانش بنیان استان شود.
مهدیه شاهمرادی، اصغر ترکیان، رئیس دانشگاه ملی مهارت استان البرز با اشاره به چالشهای موجود در پارکهای فناوری استان البرز گفت: استان البرز یک استان تازه تاسیس با قابلیتهای بسیار فراوان است ۱۳ شهرک صنعتی و بیش از ۳۰۰۰ واحد صنعتی دارد اما ارتباط بین دانشگاه و صنعت از یک سو و پژوهشگاههای مختلف از سوی دیگر وجود ندارد.
اصغر ترکیان، رئیس دانشگاه ملی مهارت استان البرز
او تاکید کرد: هرچه ارتباط میان دانشگاه، پژوهشگاه و صنعت بالاتر رود می تواند در بالا بردن سطح فناوری استان و کشور تاثیر بسزایی داشته باشد.
رئیس دانشگاه ملی مهارت استان البرز با اعلام این خبر که هم اکنون بالغ بر ۴۰۰ واحد دانش بنیان تاسیس شده است تصریح کرد: استان البرز به عنوان قطب علم و فناوری ظرفیت فراوانی برای مدیریت جامعه این دانش بنیان ها را دارد و باید بتواند از طریق شبکه سازی میان این شرکتها، رتبه استان البرز را در حوزه فناوری کشور بالا ببرد.
او در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری سینا گفت: استان البرز هم مانند بسیاری از استانهای کشور در حوزه فناوری رشد جهشی داشته است ولی با توجه به ظرفیتهای موجود در بخش صنعت این رشد جهشی میتواند بسیار صعودی تر شود.
ترکیان بر ضرورت ارتباط میان صنعت و دانشگاه تاکید کرد و گفت: ارتباط میان دانشگاهها و پارک فناوری و به طور کلی رابطه میان دولت، صنعت و دانشگاه میتواند چرخه تولید را بهتر کند و باعث افزایش اعتبار شرکتهای دانش بنیان استان شود.
او در مورد قوانین مرتبط با شرکت های دانش بنیان توضیح داد: قوانین جدید رو به اصلاح هستند که از جمله آن میتوان به تلاش نمایندگان مجلس برای برگزاری جلسات مشترک با دانشگاهیان به منظور اصلاح قوانین موجود اشاره کرد. در این جلسات چالشهای موجود بررسی و راهکارهای تسریع کارها پیشنهاد میشود تا نتایج نهایی در مجلس تصویب شود.
بیشتر بخوانید:
اشتغال بیش از دو هزار نفر در پارک فناوری گیلان
در حوزه مطالعات تامین منابع مالی خلا داریم
یکی از طرحهایی که اکنون مورد بررسی است شیوه استقرار شرکتهای دانش بنیان در دانشگاههاست تا از این طریق ارتباط میان دانشگاه و صنعت کمتر شود. بر این اساس قرار است زمینی در اختیار شرکتهای دانشبنیان بگذارند و چالشهای قانونی در این مسیر حل شود.
این استاد دانشگاه به یکی دیگر از چالشهای موجود در حوزه فناوری اشاره کرد و گفت یکی از چالشهای اساسی دور بودن پارکهای علم و فناوری از دانشگاههاست. افرادی که تمایل دارند شرکت دانشبنیان تاسیس کنند، مشکل رفت و آمد و فاصله زیاد میان شهر با پارکها را دارند و لازم است شرایطی برای دانشگاهها یا پارک فراهم شود تا پارک ها در دانشگاهها هم مرکز رشد مشترک داشته باشند. به طور مثال در دانشگاهی که ما در آن مشغول به کار هستیم چندین ساختمان داریم ولی متاسفانه این ساختمانها استحکام بنا ندارد و اگر این مشکل حل شود تعداد شرکتهای دانشبنیان مستقر بیشتر میشد.
او ادامه داد: یکی از کارهای خوبی که امسال در دانشگاه انجام دادیم آن بود که در دانشکده ولیعصر مستقر در تهران که مختص دختران است پارک نوآوری و خلاق را راه اندازی کردیم که مختص دانشگاه ملی مهارت است و افراد اگر در این حوزه دستاوردی داشته باشند میتوانند مراجعه و ثبت نام کنند تا مکانی در اختیار آنها قرار بگیرد.
رئیس دانشگاه ملی مهارت استان البرز درباره فرصت های این دانشگاه توضیح داد: یکی دیگر از دستاوردهای مهم دانشگاه ما این است که بخشی را برای دانشجویان ویژه در نظر گرفتیم. دانشگاه ما مسیری برای ادامه تحصیل هنرستانهای فنی است یعنی اگر کسی در هنرستان رشته برق را خوانده است میتواند کاردانی و کارشناسی خود را در این دانشگاه بگذراند. فارغ التحصیل دانشگاه ما بیش از دو هزار ساعت کارگاه و آزمایشگاه عملی را میگذراند و در مقایسه با سایر جاها بخش آموزش و صنعت ما بسیار نزدیک است.
وی ادامه داد: دانشجویان این دانشگاه ثبت اختراعات بسیاری را انجام دادند؛ به طور مثال دانشجویان ما اختراعاتی مانند رادیاتور هوشمند و همچنین زنجیر چرخ هوشمند به صورت صفحهای را ثبت کردهاند.
ترکیان تصریح کرد: در استان البرز ما دو مرکز پسران و یک مرکز دختران داریم و صنایع خلاق در حوزه ختران با توجه به رشتههای متنوع آن مانند تغییر فرش طراحی دوخت گرافیک میتواند بسیار پویا باشد.