شناسهٔ خبر: 70171903 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

گام‌های پایانی دولت برای تکمیل نیروگاه زباله‌سوز مرکز مازندران

ساری- ایرنا- عملیات اجرایی نیروگاه زباله‌سوز ساری به اواخر دهه ۸۰ شمسی بر می گردد و از آن زمان تاکنون به دلایلی از جمله کمبود و یا نبود اعتبار روند ساخت آن به کندی پیش رفت؛ اما اکنون با برنامه ریزی برای جذب منابع مالی جدید و نگاه ویژه دولت چهاردهم تکمیل این طرح در مسیر تحقق قرار گرفته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، ‌ در دولت چهاردهم پیگیری تکمیل طرح های نیمه تمام در اولویت کاری مسوولان امر قرار گرفته است به طوریکه استاندار جدید مازندران در نخستین روز کاری خود به محل اجرای نیروگاه زباله سوزی ساری رفت و از نزدیک روند اجرای این طرح را مورد بررسی قرار داد و به نوعی این طرح روی میز کاری مهدی یونسی رستمی قرار گرفت.

یونسی رستمی در این بازدید تاکید کرد که با تشکیل ستاد پیگیری ساخت نیروگاه و به‌کارگیری همه امکانات موجود به کمک شهرداری ساری، ۱۰ درصد باقیمانده عملیات اجرایی این نیروگاه زباله‌سوز تا پایان سال جاری اجرا شود و این طرح به بهره‌برداری برسد.

نیروگاه زباله‌سوز ساری به گفته فرماندار مرکز استان اکنون در بخش ابنیه ۹۷ درصد و در بخش تجهیزات ۸۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با توجه به پرداخت به موقع اعتبارات، معوقات مالی هم ندارد.

عملیات ساخت نیروگاه ۴۵۰ تُنی زباله‌سوز ساری سال ۱۳۸۸ شروع شد تا بار گزاف حمل چندین دهه ای حمل زباله‌های مرکز استان مازندران به دیگر مناطق و همچنین مشکلات زیست محیطی آن برداشته شود. اما این طرح مهم زیست‌محیطی با توجه به پیشرفت فیزیکی مطلوب تاکنون به بهانه‌های مختلف تکمیل و بهره‌برداری نشده و مانند کلاف سردرگمی شده که کسی را امید به تکمیل این طرح مهم در آینده نزدیک نیست.

زباله‌های شهر ساری سال‌ها به منطقه کوهستانی پشتکوه در ارتفاعات مرکز مازندران و مرز سمنان منتقل می‌شد که این امر علاوه بر تحمیل هزینه‌های هنگفت به شهرداری ساری برای حمل زباله، مشکلات محیط زیستی متعددی را نیز برای ساکنان روستاهای اطراف این منطقه ایجاد کرد. با پیگیری‌های مردم منطقه بالاخره پس از سال‌ها انتقال زباله به پشتکوه متوقف شد و اکنون ماه‌هاست که زباله‌های ساری به سایت زباله‌ آق‌قلا منتقل می‌شود. اقدامی که هزینه‌ای سنگین به شهرداری مرکز استان تحمیل می‌کند.

در سال‌های اخیر با باز شدن پایِ مسوولان ارشد کشور به استان برای پیگیری روند اجرای طرح‌های راکد و نیمه‌تمام در نقاط مختلف کشور از جمله نیروگاه زباله‌سوز ساری، امیدواری‌ها برای شتاب‌بخشی در اجرای این طرح مهم افزایش یافت به گونه ای که پیشرفت فیزیکی این طرح مهم زیست محیطی به حد قابل قبولی رسید و امیدها برای بهره برداری از آن را افزایش داد و به رغم تاکید دولتمردان مبنی بر افتتاح آن در زمان مقرر، مافیای زباله با سنگ اندازی در مسیر این طرح، مانع از بهره برداری آن شده اند.

گام‌های پایانی دولت برای تکمیل نیروگاه زباله‌سوز مرکز مازندران

استاندار مازندران با تاکید بر این که نیروگاه زباله سوز ساری تا پایان امسال باید بهره برداری شود، گفت: جذب اعتبار جدید برای تکمیل این طرح مهم عمرانی استان پیگیری می‌شود.

مهدی یونسی رستمی افزود: اگر نیروگاه زباله سوز ساری یک روز زودتر افتتاح شود گره ای از مشکل پسماند استان باز خواهد شد.

وی گفت: بر اساس قولی که داده شد در تامین اعتبار این طرح مهم استان مصمم هستیم و پیمانکار باید تا عید نوروز ۱۴۰۴، نیروگاه زباله سوز ساری را افتتاح کند.

یونسی با اشاره به این که مشکل پسماند شهرهای مختلف مازندران را باید گام به گام حل کنیم، اظهار کرد: بابل و آمل از جمله شهرهای پرچالش در بخش پسماند هستند که باید در مسیر گره گشایی مشکلات تلاش کنیم.

استاندار مازندران با اشاره به این که بخش قابل توجهی از زباله سه هزار تنی برای روستاهای استان است، ادامه داد: به زودی نشستی با بخشداران برگزار خواهد شد که با راه اندازی کارخانه کمپوست و اجرای طرح تفکیک، زباله ها از روستاها مازندران خارج نشود.

این مقام مسوول تصریح کرد: بخشداران با همکاری دهیاران سه ماه فرصت دارند تا برای حل این مشکل اقدامات موثری را در مدیریت پسماند انجام دهند.

گام‌های پایانی دولت برای تکمیل نیروگاه زباله‌سوز مرکز مازندران

مشکل پسماند مازندران در یک سال اخیر با تعطیلی سایت زباله انجیلسی بابل و همنشینی سد هراز و سایت زباله عمارت آمل و از طرف دیگر نیمه تمام ماندن کارخانه زباله سوز ساری سبب شد به مرحله ای از بحران برسد تا دولت چهاردهم برای گره گشایی از این مشکل چند ساله در نخستین جلسه کارگروه ملی پسماند به موضوع پسماند مازندران ورود کند و برای این نابسامانی ها ریل گذاری مناسب انجام دهد.

در شرایط کنونی مشکل پسماند در بسیاری از شهرهای مازندران به بحران تبدیل شده و برخی از شهرهای مرکزی استان به ناچار زباله های شهر خود را با هزینه های سنگین به استان های همجوار منتقل می کنند.

جانمایی های نامناسب در چند سال گذشته سبب شد که جنگل‌های هیرکانی بیشترین آسیب را از این نابسامانی ها ببینند و بدون فراهم سازی زیرساخت های لازم این جنگل‌ها به محلی برای دپوی زباله ها تبدیل شد.

در یک ماه اخیر با توجه به این که برخی از استان‌های همجوار مانع ورود زباله های مازندان شدند این چالش به بالاترین مرحله خود رسید و این امر زمینه برای رجز خوانی ها در شبکه های اجتماعی شد.