شناسهٔ خبر: 70168712 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

جشنواره هجدهم «سینما حقیقت» با ادای احترام به مردم غزه آغاز شد

هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند «سینما حقیقت» با ادای احترام به همه زنان، مردان و کودکان غزه به مردم مظلوم و مقاومی که بیش از یک سال است آماج سخت‌ترین حملات غیر انسانی رژیم اشغالگر قدس هستند، آغاز شد.

صاحب‌خبر -

در حال تکمیل/ جشنواره هجدهم «سینماحقیقت» را با ادای احترام به کودکان غزه آغاز می‌کنیم.

به گزارش ایکنا، آیین افتتاحیه هجدهمین جشنواره «سینما حقیقت»، عصر امروز، ۱۸ آذر در پردیس چارسو برگزار شد.

در ابتدای مراسم حامد شکیبانیا، مجری مراسم، گفت: امیدوارم که این دوره از جشنواره، سرشار از موفقیت باشد. این رویداد جریان‌ساز در دوره‌های مختلف بر سینمای مستند تأثیرگذار بوده و در هر دوره بر کیفیت آن افزوده می‌شود. 

وی بیان کرد: با توجه به اتفاقات رخ داده در منطقه و جنایاتی که صهیونیست‌ها در سرزمین اشغالی انجام می‌دهند، در این دوره بخش جدیدی تحت عنوان غزه وجود دارد که در آن فیلمسازهای ایرانی و خارجی آثار خود را با محوریت جنایات صهیونیست‌ها در سرزمین اشغالی و لبنان به نمایش در می‌آورند.

در ادامه مراسم محمد حمیدی مقدم، دبیر جشنواره ضمن خوش‌آمدگویی به حاضران گفت: خوشحالم که پس از ماه‌ها تلاش بی‌وقفه در این جمع صمیمی همراه بزرگان، اساتید و دوستداران سینمای مستند ایران به استقبال جشنواره‌ای می‌رویم که دنیایی از جسارت، زیبایی و غافلگیری پیش روی چشمان شما خواهد گشود.

وی افزود: در آغاز جشنواره ادای احترام می‌کنم به همه زنان، مردان و کودکان غزه به مردم مظلوم و مقاومی که بیش از یک سال است آماج سخت‌ترین حملات غیرانسانی رژیم اشغالگر قدس هستند. در این آیین که به احترامِ حقیقت و در ستایشِ انعکاس واقعیت برپا شده، به جان‌های پاک از دست رفته در غزه و کودکان بی‌گناهی ادای احترام می‌کنم که تصویرشان از خاطرمان نمی‌رود. جشنواره هجدهم را با فیلمی درباره این مردم، کلید می‌زنیم و خود را کنار آن‌ها می‌بینیم. جشنواره سینما حقیقت، به عنوان ناظر و ثبت‌کننده همیشگی، این روزها موقعیت پیچیده‌ای دارد، جهان درگیر آشوب و بی‌نظمی است و نقش مستندساز، شاید در این اوضاع بیش از هر دوره دیگر، اهمیت پیدا کند.

حمیدی مقدم: جشنواره «سینما‌ حقیقت» مطالبه‌گر است 

وی با بیان این‌که جشنواره در دوره‌های اخیر، نمایشگر آثاری اجتماعی، مطالبه‌گر، منتقدانه و جسورانه بوده، اظهار کرد: ما به دنبال سینمای مستند خنثی نبوده‌ایم، پس کوشیدیم به فیلمسازان جوان که با توجه به تجربه و تلاش مستندسازان موفق نسل‌های قبل، تجربه کرده و فیلم می‌سازند، بها دهیم. «سینما حقیقت» نتیجه تولد نسلی نو است؛ نسلی تازه نفس، که می‌کوشد راوی زمانه خود باشد. به بزرگان و استادان ادای احترام می‌کنیم و خوشحالیم که همواره حامی جشنواره و همراهمان بودند، نام‌های معتبری که حضورشان، اعتبار سینمای ایران است.

مدیرعامل مرکز سینمای مستند و تجربی تصریح کرد: آنچه شما در بخش ملی می‌بینید، دور از محافظه کاری است. نسل امروز، شفاف و صریح است، پس سینمای مستند باید صراحت و شفافیت داشته باشد. به فیلمسازان اعتماد کردیم که نقدشان، منصفانه باشد. این چنین شد و تعداد زیادی فیلم اجتماعی درباره بحران‌ها، مشکلات محیط زیستی، شکاف نسلی، جدایی، اعتیاد و مسائلی از این دست در جشنواره وجود دارد؛ آثاری که صادقانه می‌کوشند، بر دنیای ما نوری بتابند چرا که هنرمند کارش این است که در دل سیاهی، روشنی بیافروزد.

حمیدی مقدم ادامه داد: جشنواره هجدهم را با سپاس از هنرمندان و مستندسازانی آغاز می‌کنیم که چراغ این سینما را روشن نگه داشتند. «سینما حقیقت» بی‌حضور پرفروغ و اندیشه آن‌ها درخششی ندارد. یکی از اهداف «سینماحقیقت» توجه دادن مدیران و سیاست‌گذاران به اهمیت سینمای مستند و مسائل آن است. 

وی در خاتمه سخنانش تصریح کرد: امروز میزبان بزرگان سینمای مستند، هستیم. امیدوارم این همراهی را همیشه در جشنواره «سینما حقیقت» داشته باشیم. پرسعادتیم که حضور این اساتید، به محفل ما گرما و شور داده است. امیدوارم، در روزهای پیش رو به تماشای گنجینه‌ای از بهترین مستندهای ایرانی و خارجی نشسته و از کشف این آثار و معانی و مفاهیمی که در آنها جاری است، لذت ببرید.

فیلمساز آمریکایی: مستند درک عمیق‌تری از جهان به ما می‌دهد

در بخش دیگر، افتتاحیه پیامی ویدیویی از بیل نیکولز، فیلمساز آمریکایی پخش شد. این فیلمساز آمریکایی درباره اهمیت مستند و تأثیری که روی درک مخاطبان از دنیا می‌گذارد صحبت کرد و گفت: مستندها حس ما را نسبت به جهان زنده نگه می‌دارند. درک عمیق‌تری از جهان هستی به ما داده و به جهان اطراف شکل و بافتی تازه می‌دهند. این‌ روزها امکانات سینمایی ما با هوش مصنوعی همراه شده است. این ماجرا می‌تواند چالش و فریب را با خود به همراه داشته باشد. باید نسبت به این موضوع هشیار باشیم. دنیای ما سرشار از موضوعاتی است که باید به آن‌ها پرداخت و افراد زیادی هستند که باید دیده یا شنیده شوند. مستندسازان با مردم صحبت می‌کنند و ما را به تأمل و تفکر درباره جهان اطراف وادار می‌کنند.

بعد از سخنان این فیلمساز آمریکایی، محمد حمیدی‌مقدم و مصطفی رزاق‌کریمی برای تقدیر از حسین ترابی،‌ فیلمساز پیشکسوت به روی صحنه آمدند؛ حمیدی مقدم گفت: شروع جشنواره با تجلیل از هنرمندان عزیز و پیشکسوت خیلی برکت بزرگی است. یادم است سال ۹۸ با استاد منوچهر انور و محمدرضا اصلانی کار تجلیل را در مراسم افتتاحیه شروع کردیم. همه از کارنامه درخشان حسین ترابی باخبر هستند و منت بر ما گذاشتند که امروز اینجا حضور دارند. ما به رسم شاگردی از او تقاضا می‌کنیم تا جشنواره هجدهم را برای ما آغاز کند.

تجلیل از حسین ترابی، مستندساز

حسین ترابی بعد از دریافت جایزه خود در سخنانی کوتاه گفت: من از بیمارستان آمده‌ام و دوست دارم برای برگزاری هجدهمین جشنواره «سینما حقیقت» تبریک بگویم. سینما در لابراتوار علمی پدید آمد، اما اگر یک نفر از گرسنگی در اتاقک راه‌آهن جانش را از دست نمی‌داد، امروز سینمای داستانی وجود نداشت. 

در ادامه مراسم پیام ویدیویی کارول منصور، ‌کارگردان فیلم «حالت عشق» و مونا خالیدی تهیه‌کننده آن پخش شد که در این پیام گفتند: این فیلم ‌درباره وضعیت غزه از نگاه دکتر ابوسته است. او یک مرد معمولی با خانواده‌ای معمولی است اما رسالت بیان این موضوع را بر دوش خود حس می‌کند. ما خوشحال هستیم که با او دوستی صمیمی داریم و توانستیم گفت‌وگویی عمیق را با او رقم بزنیم.

در پایان این فیلم مستند پخش شد.

هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» از ۱۸ تا ۲۵ آذرماه در پردیس سینمایی چارسو به بیری محمد حمیدی مقدم برگزار می‌شود.

انتهای پیام