شناسهٔ خبر: 70164682 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

بهترین راه برای استقلال مالی خانم‌ های خانه‌ دار!

صندوق‌های سرمایه‌گذاری، به‌عنوان ابزارهای مالی کارآمد، امکان سرمایه‌گذاری غیرمستقیم را برای عموم مردم فراهم می‌کنند.

صاحب‌خبر -

همشهری آنلاین - محمد بلبلی: این صندوق‌ها، با مدیریت حرفه‌ای و متنوع‌سازی سبد سرمایه‌گذاری، ریسک سرمایه‌گذاری را کاهش و شانس کسب بازدهی مطلوب را افزایش می‌دهند. در گفت‌وگو با زهرا محمدیان، کارشناس بورس، به بررسی مزایای سرمایه‌گذاری در صندوق‌ها، به‌ویژه برای خانم‌های خانه‌دار پرداختیم.

افراد مناسب برای سرمایه‌گذاری

چه کسانی برای سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه مناسبند؟ آیا به این موضوع تا به حال فکر کرده‌اید؟ زهرا محمدیان، کارشناس بورس در پاسخ گفت: اگر بخواهیم به زبان ساده یک تعریف کلی از سرمایه‌گذاری در صندوق‌ها داشته باشیم، باید بگوییم که صندوق‌ها یک ابزار مطمئن مالی و اصولی برای سرمایه‌گذاری غیرمستقیم هستند.

انواع مختلف صندوق‌ها در بازار سرمایه فعالیت می‌کنند که برای هر سطحی از ریسک‌پذیری و سلیقه کارایی دارند. در اصل سرمایه‌گذاری ظاهرا به تخصص خاصی نیازی ندارد و تقریبا همه افراد می‌توانند این کار را انجام بدهند، منتها مشروط به اینکه از مسیر درست آن وارد شوند.

برای سرمایه‌گذاری در صندوق‌ها به داشتن تخصص و مبالغ بالا نیازی نیست؛ در حال حاضر برای مشارکت در صندوق‌های قابل معامله در بازار سرمایه می‌توان با ۳۰۰ هزار تومان کار سرمایه‌گذاری را آغاز کرد؛ این نوع سرمایه‌گذاری برای افرادی مناسب است که زمان کافی برای حضور در بازار ندارند و فرصتی برای تمرکز و نشستن پای بازار را ندارند، یا اینکه دارای دانش کافی و حرفه‌ای در زمینه سرمایه‌گذاری در بازار نیستند و توانایی ریسک‌پذیری بالا را ندارند.

چالش‌های احتمالی

محمدیان درباره چالش‌های احتمالی در سرمایه‌گذاری اظهار کرد: گفته می‌شود، اگر سرمایه‌گذاری در صندوق‌های با درآمد ثابت انجام شود، سرمایه‌گذار با کمترین چالش ممکن روبه‌رو خواهد بود که محمدیان در این باره نیز توضیح می‌دهد: مدیران سرمایه‌گذاری این صندوق‌ها بیشترین میزان سرمایه موجود در صندوق را در دارایی‌های بسیار کم‌ریسک سرمایه‌گذاری می‌کنند. می‌توان گفت میزان چالش در صندوق‌های با درآمد ثابت صفر است.

فرصتی مناسب برای خانم‌های خانه‌دار

این کارشناس بورس ادامه داد: خانم‌های خانه‌دار برخلاف تصور برخی‌ها، درواقع به یک شغل تمام‌وقت اشتغال دارند و تقریبا تمام ساعات روز را به خانه‌داری مشغولند. محمدیان با اشاره به این نکته توضیح می‌دهد: خانم‌های خانه‌دار می‌توانند با سرمایه‌گذاری در صندوق‌ها برای خود درآمدزایی نیز داشته باشند. صندوق‌ها یک فرصت بسیار مناسب برای خانم‌های خانه‌دار برای آشنایی با بازار سرمایه محسوب می‌شوند. آنها حتی بدون داشتن دانش کافی در زمینه سرمایه‌گذاری می‌توانند در این صندوق‌ها کار خود را آغاز کنند و رفته‌رفته با کسب تجربه به دانش کافی نیز برسند.

رسیدن به استقلال مالی

وی درباره مسیری کسب درآمد با سرمایه‌گذاری در صندوق‌ها گفت: خانم‌های خانه‌دار یا افرادی که دارای درآمد خاصی نیستند با سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها می‌توانند با کسب درآمد به استقلال مالی دست پیدا کنند. به‌طور مثال این افراد می‌توانند با مبلغ ۱۰ میلیون تومان کار خود را در صندوق‌های سرمایه‌گذاری آغاز کنند؛ متوسط سود این صندوق‌ها برای سرمایه‌گذاران ۲۶ تا ۳۰ درصد است که می‌تواند یک عایدی ماهانه برای سرمایه‌گذار به‌حساب بیاید. همچنین اصل پول اولیه در صندوق‌ها حفظ خواهد شد و سرمایه‌گذاران می‌توانند به مرور به یونیت‌های خود بیفزایند و در نتیجه سود ماهانه بیشتری را دریافت کنند؛ درست مانند یک کارمند که حقوق ماهانه دریافت می‌کند.

وظایف روزانه سرمایه‌گذار

محمدیان وظایف سرمایه‌گذاران در طول روز افزود: یکی از مزیت‌های صندوق‌های سرمایه‌گذاری، نبود نیاز به رصد مداوم بازار سرمایه و سبد دارایی است، در واقع وظیفه شناسایی و رصد بازار بر عهده مدیران سرمایه‌گذاری صندوق‌هاست. این مدیران که از میان افراد بسیار خبره و حرفه‌ای انتخاب شده‌اند به‌طور منظم و روزانه وضعیت صندوق را رصد و معاملات را کنترل می‌کنند.

با این حساب افرادی که در این صندوق‌ها سرمایه‌گذاری می‌کنند هیچ نیازی به پیگیری و رصد بازار ندارند و می‌توانند با خیالی آسوده به کارهای روزانه خود رسیدگی کنند. اما این به آن معنا نیست که فرد سرمایه‌گذار نیازی به کسب دانش و اطلاعات درباره بازار ندارد؛ هر فردی در هر شغلی با بالا بردن اطلاعات خود می‌تواند در کاری که به آن اشتغال دارد پیشرفت کرده و موفقیت‌هایی بیشتر به‌دست بیاورد.

شاخص‌ترین رفتار سرمایه‌گذار

وی ادامه داد: مهم‌ترین مسئله در هر حرفه‌ای بالا بردن دانش و اطلاعات است. در کار سرمایه‌گذاری در صندوق‌ها نیاز آنچنانی‌ای به توانایی تحلیل حرفه‌ای بازار نداریم، اما باید دانش خود را به یک سطح مناسب برسانیم تا زمانی که بازار دچار هیجانات آنی می‌شود ما درگیر این هیجانات کاذب نشده و با تصمیم‌گیری‌های احساسی دچار مشکلات نشویم. بزرگ‌ترین شاخص رفتاری‌ای که می‌تواند افراد را از تحمل ضرر و زیان بسیار زیاد حفظ کند، «صبوری» است. سهامداری کردن یعنی نگاه کردن به روند شرایط نزولی بازار و در مقابل آن عجله نکردن و صبور بودن.

صندوق‌های مناسب برای مبتدی‌ها

محمدیان گفت: پیدا کردن صندوق‌های مناسب برای مبتدی‌ها هم خود کار دشواری است. برای افراد مبتدی که دانش کافی جهت ورود مستقیم به بازار سرمایه‌ ندارند، صندوق‌های با درآمد ثابت بهترین انتخاب است. این صندوق‌ها گزینه‌های مطمئن و کم‌ریسکی محسوب می‌شوند؛ به‌خصوص برای افرادی که به‌دنبال سودهای ثابت و قابل پیش‌بینی هستند.

معمولا صندوق‌های با درآمد ثابت دارایی‌های کم‌ریسکی دارند؛ مثل سپرده‌های بانکی و اوراق با درآمد ثابت. این صندوق‌ها ۷۰ تا ۹۰ درصد از دارایی تحت مدیریت‌شان را در اوراق با درآمد ثابت، سپرده‌های بانکی و دارایی‌هایی با ریسک پایین سرمایه‌گذاری می‌کنند؛ به همین دلیل همواره ریسک‌ بسیار پایینی دارند و جزو سرمایه‌گذاری‌های امن به‌شمار می‌روند.

حفظ سرمایه اولیه

زهرا محمدیان، کارشناس بورس با اشاره به مزیت حفظ سرمایه اولیه در صندوق‌ها توضیح داد: به‌دلیل وقوع مسائل سیاسی در منطقه طی ماه‌های اخیر حتی تا یکی، دوهفته پیش وضعیت بازار شرایط نزولی داشت، اما صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت، با وجود این روند نامساعد نیز سودهای مقرر را به سرمایه‌گذاران پرداخت می‌کردند. کمترین ضرر در همین بازار نزولی شامل حال کسانی شد که صندوق‌های با درآمد ثابت بخشی از سبد دارایی آنها بود؛ چه از میان افرادی که به شکل حرفه‌ای در بازار فعال بودند و چه کسانی که سرمایه‌گذاری غیرمستقیم داشتند.