شناسهٔ خبر: 70163542 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

احیای موقوفات با حضور امنا در مازندران

مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران با بیان اینکه موقوفات استان با حضور امنا احیا شد، گفت: همانطوری که بقاع متبرکه دارای امنا هستند، موقوفات نیز براساس ماده ۵ قانون دارای امنا شدند.

صاحب‌خبر -

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، دومین همایش آموزشی توجیهی امنای موقوفات استان مازندران با حضور احدپناه، مدیرکل امور اوقافی و اجارات سازمان اوقاف، باقرزاده، مدیرکل اسناد و ثبتی سازمان اوقاف و حجت‌الاسلام مرادی، رئیس اداره امنا سازمان اوقاف به میزبانی شهرستان محمودآباد برگزار شد.

حجت‌الاسلام سیدمهدی خاموشی، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، به صورت ویدئوکنفرانس در همایش آموزشی توجیهی امنای موقوفات استان مازندران حضور یافت و به سخنرانی پرداخت.

حجت‌الاسلام ابراهیم حیدری‌جناسمی مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران با اشاره به اهمیت احیای موقوفات و اجرای امینانه نیات واقفان خیراندیش، گفت: یکی از قوانینی که با حضور حجت‌الاسلام خاموشی نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف پیگیری شد، ماده ۵ قانون اوقاف بوده که آثار و برکات فراوانی داشته است.

وی تاکید کرد: موقوفات استان مازندران با حضور امنا احیا شده‌اند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان مازندران با بیان اینکه برای اجرای این قانون، دوره‌های آموزشی مختلفی برگزار شد تا امنای موقوفات از دستورالعمل‌های اوقافی مطلع شوند، گفت: در همایش اخیر برای ۱۲۰ نفر از امنای موقوفات استان جلسات آموزشی برگزار شد.

حجت الاسلام حیدری بیان کرد: امین موقوفات باید آموزش‌های لازم را طی کنند تا در کنار احیای موقوفات، پاسخگویی به درخواست‌های مردمی تسریع یابد.

مجتبی باقرزاده مدیرکل اسناد و ثبتی سازمان اوقاف و امور خیریه نیز در این همایش برگزاری دوره‌های آموزشی و توجیهی امنای موقوفات را اقدامی ارزشمند دانست و گفت: در راستای تبیین نکات اوقافی به امنا و در جهت اداره موقوفات نیازمند برگزاری دوره‌های آموزشی هستیم تا تبادل تجربیات صورت گیرد.

وی افزود: نکات قابل توجهی برای احیای موقوفات و تثبیت مالکیت وقف در همایش آموزشی توجیهی امنا موقوفات استان مازندران بیان شد.

مدیرکل اسناد و ثبتی سازمان اوقاف و امور خیریه، راهبرد سازمان اوقاف را تثبیت مالکیت و حدنگاری اراضی وقفی کشور دانست و گفت: در این راستا تفاهم‌نامه‌هایی با سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی منعقد شده است.

باقرزاده از افزایش چشمگیر تثبیت مالکیت موقوفات طی سال‌های اخیر خبر داد و عنوان کرد: ۹۰۰ هزار هکتار از اراضی وقفی کشور حدنگاری و تثبیت مالکیت شده است.

وی گفت: میزان باقی مانده اراضی وقفی که هنوز دارای سند مالکیت نشده‌اند، در کارگروه‌های استانی و شهرستانی پیگیری می‌شود.

سید فرهاد احدپناه مدیرکل امور اوقافی و اجارات سازمان اوقاف و امور خیریه نیز در این همایش گفت: براساس ماده ۵ قانون تشکیلات سازمان اوقاف و امور خیریه، ظرفیتی پیش بینی شده تا از ساختار مردمی برای اداره موقوفات بهره‌گیری شود.

وی افزود: با حضور حجت‌الاسلام خاموشی نمانیده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه شاهد توجه به این ظرفیت مهم مردمی هستیم که برکات بسیاری برای موقوفات به همراه داشته است.

مدیرکل امور اوقافی و اجارات سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: تبیین موضوعات اوقافی موجب افزایش ضریب همبستگی وقفی با موضوعات حقوقی در بین مجموعه امنا موقوفات خواهد شد.

احدپناه گفت: هرچقدر نشست‌های توجیهی و دوره‌های آموزشی بیشتر باشد شاهد تسهیل در اداره مطلوب موقوفات خواهیم بود.

افزایش اطلاعات امنای موقوفات در حوزه‌های اجارات، اوقافی و ثبتی
حجت‌الاسلام عبدالحسین مرادی رئیس اداره امنا سازمان اوقاف و امور خیریه نیز در این همایش با قدردانی از برگزاری کارگاه آموزشی و توجیهی برای امنا موقوفات اظهار کرد: بهره‌گیری از ظرفیت امین موقوفات یکی از برنامه‌های اصلی سازمان اوقاف و امور خیریه است.

وی گفت: در این دوره آموزشی کارگاه‌های تخصصی همراه با پرسش و پاسخ در حوزه‌های اجارات، امور اوقافی و حقوقی برگزار شد.

رئیس اداره امنا سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: افزایش اطلاعات امنای موقوفات در حوزه‌های اجارات، اوقافی و ثبتی موجب افزایش روند کار اجرایی پرونده‌های وقفی خواهد شد تا در یک وحدت رویه منسجم این پرونده‌ها به سرانجام برسند.